BMW M235i Racing wordt serieus racebeestje [update]

Auteur: , 14 Reacties

Bedoeld voor raceseries als het VLN Endurance kampioenschap en races als de 24 uur van de Nürburgring: de BMW M235i Racing wordt een fijne racer.

BMW M235i Racing

Vanaf 2014 kan je bij BMW Motorsport 59.500 euro exclusief belastingen achterlaten en naar huis gaan met je eigen M235i Racing. De auto is gebaseerd op de reguliere 2 serie en er hoefde volgens BMW niet veel aanpassingen gedaan te worden om de standaard auto raceklaar te krijgen. Gezien de uitgebreide ervaring van de M235i op de ‘Ring zal het geen al te zware opgave zijn geweest om een goed werkende racer af te krijgen.

Overigens wil BMW zich niet beperken tot series en races op de ‘Ring, ook in internationale series moeten straks M235i Racing auto’s te zien gaan zijn in handen van BMW Sports Trophy rijders. De M235i Racing valt onder de Z4 GT3 en M3 GT4 en is bedoeld voor raceklasses met op productieauto’s gebaseerde racers. De raceversie van de M235i gaat 333 pk leveren uit een 2979 cc grote zescilinder in lijn met M Performance TwinPower Turbo technologie. ABS, DSC en traction control zijn standaard meegeleverd maar uiteraard gewoon uitschakelbaar. Een limited-slip differentieel is standaard, een FIA gecertificeerde Safety Cell en veilige benzinetank zijn dat uiteraard ook.

De M235i is 1862 mm breed, bijna negen centimeter breder dan een standaard 2 serie van 1774 mm, de maximale spoorbreedte is 1608 mm (standaard 1521 mm) en de hoogte is 1380 mm zonder antenne (standaard 1418 mm). De auto belooft dus een stuk breder en lager te worden, iets wat in combinatie met de M Performance spoilers, diffusor en carbon spiegelhuizen ongetwijfeld gaat zorgen voor een lekkere agressieve look.

UPDATE 2/12/’13: nog een schets van de tekentafel van BMW.
BMW M235i schets14 reacties

Verdomme! waarom niet gewoon zo als straatversie
@IJsblok: kijk je uit dat je niet smelt?
Zou er ook een straatversie van bouwen, wat een dik apparaat zeg.
Ik zou die verbredingskit graag bij BMW als optie zien op de 2 serie.
inderdaad hopelijk ook als 2M, ziet er veel beter uit als de vorige 1M imo!
@proost: met LSD uiteraard, njam!
beetje gesjonnificeerd, maar stiekem wel lekker
Wordt wel wat met die 2-serie! :p
Ding is wel tantoe-dik!!
Waarom doet het zijaanzicht me zo denken aan een oude Lancia Delta Integrale (EVO) met die wulpse opgedikte wielkasten?
@baap:

En de Maserati Shamal.
goedkoop shopje gezien het officieel BMW zou zijn.
Dit is de opvolger voor M3 GTS. Zou er mn linkerbal voor afstaan ;-)
Ff miereneuken: op de foto zie ik mistpitjes. Dat kan bij een racer natuurlijk niet he… Alle M-modellen zijn die dingen al verloren…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).