Configureer je eigen BMW 2 serie

Auteur: , 13 Reacties

In een tijd waar je eerder achter de computer kruipt dan dat je naar de showroom loopt, is het logisch dat automerken steeds betere carconfigurators in elkaar schroeven. BMW is er met hun nieuwe 2 serie snel bij.

Op de Engelse website van BMW kan je de 2 serie helemaal naar eigen smaak samenstellen. Nog ver voordat-ie in de showroom belandt heb je de mogelijkheid een rondje rondom de auto te doen en je favoriete lakkleur en wielen te kiezen. Ook kan je de 1 serie coupé 2 serie een modern, sportief of heel sportief tintje geven. Dit doe je respectievelijk met de ‘Modern Line’, ‘Sport Line’ of het ‘M-sportpakket’. Zoals bij elke nieuwe BMW is er per ‘Line’ keuze uit verschillende kleuren spiegelkapjes en een aantal spaakdesigns voor de wielen. Voor het interieur is er grotendeels hetzelfde mogelijk als in een 1 of 3 serie.

Erg foute combinaties zijn lastig te configureren, wel lijkt BMW te mikken op een brede doelgroep. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een duf gehoorapparaat-kleurtje met een set standaard wieltjes, maar ook voor een feloranje patsergebakje op 18-inchers. BMW laat overigens niet alles toe. Wil je een 235i of M-sportpakket bestellen in combinatie met oranje lak, dan moeten de Duitsers ‘nein’ verkopen. Jammer, de kleur die doet terugdenken aan de 1M had de dikste versie van de ‘Zweier’ niet misstaan. Misschien wordt ‘Valencia Orange’ voorbehouden aan een potentiële BMW M2?

Je favoriete 2’er flats je HIER in elkaar. Freude am configureren!13 reacties

Had net zo goed de 4 serie compact kunnen heten…dan komt die naam tenminste nog goed van pas ;)
@redbeams: breng ze niet op ideeën!
@redbeams: Had ik ook al aan gedacht.
De BMW compact vind ik toch een zeer leuke/opvallende auto.
@bsxc2: van de 3 serie compact hebben ze bij BMW anders nog altijd nachtmerries. Het was een briljant idee maar toch verkocht voor geen meter.
@mashell: Ik zie ze anders nog veel rijden
Jammer dat die kleur inderdaad niet kan met M pakket. Wat zijn onder de motorkap die 4 potjes met koelribben achter de lampen? Zijn dat de starttravo’s van de xenon?
Jullie waren ouwe reacties aan het teruglezen?

Praeses [ reply ] [ report ]
25-10-2013 om 11:02
3
Hier kan je ‘m al configureren: http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/2series/coupe/2013/showroom/design/visualizer.html
Liever een Pagani Huayra configureren? Eén of andere creatieveling heeft een onofficiële Huayra configurator op het net geslingerd. Ziet er vrij strak uit moet ik zeggen!

http://www.soflash.co.uk/pagani/configuration.php?version=7
Ik kan nog steeds niet vinden of de M235i een sperdifferentieel heeft. Iemand info?
@BananaMan: Ja, alleen blijft het helaas bij een elektrisch exemplaar.
Ik had um zo geconfigureerd dat ik op een Alfa c4 uitkwam ??? rare site

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).