BMW neemt de Cybertruck op de hak

Auteur: , 54 Reacties

Deze auto kan wél tegen ballen.

BMW neemt de Cybertruck op de hak

Of het nou de bedoeling was of niet, vrijwel iedereen met een internetverbinding zal het Cybertruck-incident wel hebben gezien. Even een recap voor wie het niet zag: Musk presenteerde een pick-uptruck met gepantserd glas, medewerker gooit metalen bal tegen twee ruiten, beide ruiten barsten. Samen met de carrière van de ballengooier. Okay, dit laatste hebben we zelf verzonnen, het glazenprobleem uiteraard niet. Musk claimt nu dat de eerdere hamerslag om de stevigheid van het gebruikte staal aan te tonen het glas verzwakte, wat tot het barsten leidde, maar het blijft een gênante vertoning. En een tip voor Cybertruck-inbrekers: eerst op de deur hameren, dan barst het glas wat makkelijker.

De marketingafdeling van BMW heeft de kekke internetplaatjes die er daarna van zijn gemaakt blijkbaar ook gespot en doet ook een duit in het zakje. Niet met een eigen pick-uptruck (die maakt het bedrijf immers niet, een paar eenmalige exemplaren terzijde), maar met de BMW X5 Protection VR6. Deze gepantserde SUV kan immers AK-47-kogels en dynamiet-explosies weerstaan.

Voor de duidelijkheid laat BMW het nu ook via een ludiek Twitter-bericht weten: de ruiten van deze X5 splinteren niet als iemand er een metalen bal tegenaan gooit. Wat op zich wel een fijne gedachte is voor de inzittenden, zo hoef je niet bang te zijn als oma’s kunstheup opeens jouw kant op komt gevlogen.

BMW neemt de Cybertruck op de hak54 reacties

Die grap was te verwachten natuurlijk!
En weer hebben we het over.. kan zomaar een stukje slimme Tesla marketing zijn geweest natuurlijk.
#marketingDoneRight
@donjunior: dacht ik eerst ook, inmiddels heeft ook ome Elon aangegeven dat het kwam omdat ze eerst met een hamer tegenaan hadden geslagen…en ik vraag me af of het echt veel zou hebben gescheeld filmpje met raam dat een ijzeren bal terugkopt of raam dat stuk gaat.
Oef een Co2 Uitstoot 298 gram/km dat is een gezellige voor de BPM…
@vbarchetta: denk niet dat de arrestatie team, om maar een voorbeeld te noemen, daarvan wakker ligt.
@diablogt: inderdaad. Voor hun is het belangrijk dat ze kunnen rijden wanneer ze willen. Ik zie t al voor me. Inval bij mogelijke terroristen. O wacht jongens. Even langs de supercharger. De accu’s zijn leeg
@rutgerg: ‘t is inderdaad onacceptabel dat je na 800km even 20 minuten moet superchargen om de accu weer naar 80% te brengen. Dat lijkt me bij dagelijks gebruik met af en toe een flinke achtervolging echt onwerkbaar..
@trasimo: ik geloof niet dat dat ding de 800km echt haalt en dat hij met 20 minuten weer voor 600km opgeladen is. Dat is voor mij een kwestie van eerst zien dan geloven.
@rutgerg: ze schijnen hier een nieuw type batterij voor te gaan gebruiken. Dit zal waarschijnlijk gaan om glasbatterijen. Deze zijn lichter, kunnen niet/nauwelijks in de fik vliegen, kunnen meer opslaan en zijn goedkoper.

Deze batterijtechnologie is bedacht door de man die RAM geheugen en de huidige lithium ion batterij heeft bedacht. Dus er wordt verwacht dat deze technologie binnen 5 jaar door veel bedrijven gebruikt zal worden.
@antoombom2000: https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_H._Dennard uitvinder RAM geheugen…
https://en.wikipedia.org/wiki/John_B._Goodenough uitvinder Lithium Ion batterij…
https://en.wikipedia.org/wiki/Glass_battery Glas batterijen zijn op dit nog puur theoretisch en de theorie schendt daar bovenop ook nog eens de eerste wet van de thermodynamica.

Oftewel je loopt onzin te verkopen ;-)
@antoombom2000: aaah de superbattery waar ik al 10 jaar over lees dat ie er echt volgend jaar komt!
@vbarchetta: de doelgroep zal zich niet drukken maken om belasting (want die wordt standaard ontdoken), maar eerder om veiligheid
@vbarchetta: deed de 159 3.2 v6 sw Q4 van mn pa ook. Benzine verbruik was ook niet mals
Met dat opgegeven verbruik van 13L kan Elon zich dan weer een kriek lachen…
@cossiekiller: Dat, en dit is de snelste gepantserde versie van BMW, die dus net zo snel is als de langzaamste Cybertruck, die een fractie van de prijs kost.

En geen filmpje :P
@fanboy: snel of langzaam…. hij houdt het wel 1000km vol in een verhitte achtervolging.
@rutgerg: een achtervolging van 1000 kilometer (of zelfs maar de helft daarvan) is in de geschiedenis waarschijnlijk nog precies 0 keer voorgekomen..
@trasimo: nee maar als ik met een Tesla 180-200km/h ga rijden houdt ie t nog geen 300km vol.
@rutgerg: met die snelheden is de tank van die loeizware pantser-BMW ook binnen no-time leeg. Overigens heb ik zelf niet zo’n beeld bij achtervolgingen die honderden kilometers doorgaan… maar ik kan ernaast zitten.
@trasimo: tuurlijk niet. Het was ook maar een grap. Maar ik vind wel dat mensen (tesla fans) vaak niet eerlijk zijn over dat in bepaalde situaties een elektrische auto gewoon echt nog niet geschikt (of minder geschikt) is. Het lijkt wel of je alleen maar 100% voor elektrisch en 100% tegen brandstof kan en mag zijn.
@rutgerg: Hoe groot is de tank van de X5 dan? Want ik denk dat hij zwaar in het nadeel is ten opzichte van de duurste Cybertruck, die kan 800km (uiteraard minder bij hard rijden)

Daarbij komt dat de Cybertruck veel sneller weg is (2x zo snel).
En laten dit soort voertuigen nou gaan om het kopen van tijd totdat de bepantsering niet meer werkt.

Daarbij komt dat er weinig nodig is om de elektromotoren te laten draaien. Die zullen nog veel langer doorgaan dan een motor die lucht nodig heeft of waarvan de koeling is uitgevallen.
@fanboy: geen idee van deze. Een gewone x5 heeft een 80 liter diesel tank. Haal je ook de 800km wel mee lijkt mij.
@rutgerg: Geen gepantserde, en al zeker geen benzine versie…
@rutgerg: als je geen weerstand wilt zeg dan ook geen domme dingen over achtervolgingen van 1000 km. Zelfs een achtervolging van 50 km is totaal onzinnig argument voor of tegen EVs. Die A6 houd de boel wel bij totdat de helikopter ter plaatse is.

Plus een Tesla hangt vol met camera’s, niet de beste keus voor een crimineel.
@fanboy: hij is ook niet op de markt gebracht om de snelste te zijn. Verder doet wel de BMW waarvoor hij gemaakt is en dat kun je van de CT niet zeggen ;).
@sollie1984: Eerst een filmpje zien :P
Maar ik denk dat het in realiteit geen keuze is.

Want gepantserde auto’s moeten meestal niet opvallen dus ga je niet voor de Cybertruck.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Verschil zit m erin dat de BMW wél voor echte criminelen bedoeld is.
@jag1960: ‘kunt u het voertuig omschrijven dat bij de plofkraak wegreed?’…. ‘ja, grote zilveren driehoek!’.
@eklasse: en het maakte een zoemend geluid. De agent schrijft op, getuige plofkraak kierewiet, beschrijft een UFO.
@mashell: HAHA. Ik moest hardop lachen
En 5x de prijs van een CT.
@rudyv: denk jij dat de cybertruck voor 39.000 hier kan worden gekocht? Plaat voor je kop
@cortinaracing: CT prijs ”is subject to change”. En totaal niet het straat legale product.

Tesla is, zoals gewoonlijk, iets wat niet bestaat. En alle ”church of elon” followers eten het maar op…
@basjaski: U is net ontwaakt uit een coma van 10 jaar?
@basjaski: Ik struikel anders over de Tesla’s hier in het Amsterdamse
@rudyv: maar wel nu al leverbaar..
probeer dat maar eens bij ome Elon!
@rudyv: in amerika worden door vele al hun zorgen geuit of de ct uberhaupt straat legaal is, omdat ie, als ie iets raakt niet indeukt maar juist alles kapot drukt en sloopt. Zeker voor voetgangers is de veiligheid 0.
Vet zo’n blauw lampje, ik wil dat ook!!
@stationcar: Kan je gewoon bij de Action halen
Lego heeft ook hun versie van de cyber truck gepresenteerd. Alle ramen overleefde de test. Het verbruik van de Lego Cyber Truck is OFF THE CHART!!
Ik moet echt kotsen van die reacties onder het twitter bericht. Tesla fanboys hebben geen zelfspot en musk is een god voor ze lijkt het 🤢🤢
@qwerty1234: het is bijna een sekte, beetje griezelig. Zelfde met Apple though.
@qwerty1234: mensen die nog op Twitter leven zijn ook nog van 2015 dus dat kun je ze niet kwalijk nemen.
@qwerty1234: alleen op Twitter? Sommige hier op autoblog kunnen sommige dr ook wat van.
BMW weet heel goed dat ze ondanks het grappige foutje van Tesla het onderspit gaan delven als ze niets doen..

https://www.youtube.com/watch?v=hcXjVxaKzv4
@jochempie: en zo is dat, de Duitsers wilden de brandstofmotor nog even uitmelken maar zijn er inmiddels heus wel achter dat ze de boel nét iets te lang op hun beloop hebben gelaten…
@trasimo: Ze hebben grote investeringen gedaan in fabrieken voor verbrandingsmotoren, en ze hebben nu niet de mogelijkheid om hun verlies te nemen. Of nou ja, die hebben ze wel, maar ze zijn bang voor de aandeelhouders.
@jochempie: dat zal ook vast, een ‘startup’ zoals Tesla wordt niet gehinderd door (beslissingen uit) het verleden en dat geeft ze nu wel een enorm voordeel ten opzichte van de gevestigde orde.
Wie kaatst kan de bal verwachten natuurlijk.
@breakingpoint: je slaat de bal gewoon het park uit met deze.
Toch al een kwart miljoen pre-orders. Zelfs als daar een-vijfde van overblijft, is het opzienvarend veel zullen andere automakers denken, en ik ook.
Ik heb 3 maanden geleden een jeu de boules bal op m’n hoofd gehad. Nu nog steeds in de ziektewet. Komt behoorlijk hard aan… Doe mij maar zo’n auto dan :p
Ik zou die cybertruck wel willen rijden… superleip ding man. Lelijk, groot, dikke laadbak, snel, superfuturistisch… als je niet wilt opvallen moet je dit ding niet gaan rijden…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).