Met deze BMW X5 VR6 kun je door een kogelregen scheuren

Auteur: , 26 Reacties

Wel zo fijn, op bepaalde plekken.

Vandaag de dag duiken automerken zelf steeds meer in allerhande niches. Zo is het voor fabrikanten van flinke SUV’s bijvoorbeeld normaal om een gepantserde versie op de markt te brengen, zodat klanten hun verse aanwinst niet nog bij een ander langs hoeven te brengen. Hierom heeft BMW de huidige generatie X5 voorzien van de nodige beveiligingselementen. Zie hier: de X5 Protection VR6.

Eerst even over de term ‘VR6’. Hiermee wordt de mate van bescherming aangegeven. Het gaat om een “extreem hoog niveau” van bescherming tegen vuurwapens en explosieven. Met de VR6-aanduiding is de X5 in staat de passagiers te weren van kogels uit bijvoorbeeld een AK-47. Een lading TNT-dynamiet van 15 kg op een afstand van 4 meter doet de X5 eveneens niets. De bodem van de auto kan eenvoudig de ontploffing van handgranaten aan en de brandstoftank is voorzien van een zelfhelend systeem, zodat hij niet kan lekken na penetratie. Het glas en de banden zijn uiteraard ook bestand tegen kwade daden.

BMW dacht al tijdens de ontwikkeling van de standaard X5 na over manieren waarop het model beschermd kon worden. Op deze manier heeft het de verschillende veiligheidsmaatregelen en functies op een zo goed mogelijk wijze in de auto kunnen verwerken. Met resultaat, want de X5 ziet er vanuit geen enkele kant ongemakkelijk uit.

Wel hebben de verschillende aanpassingen uiteraard zijn stempel gedrukt op het gewicht van de auto. Hoewel BMW om wat voor reden dan ook niet over het gewicht van de X5 Protection VR6 wil spreken, ligt het voor de hand dat hij aanzienlijk meer weegt dan het straatmodel. De auto kan zomaar honderden kilogrammen zwaarder zijn. Hierom zijn de remmen en het onderstel onder handen genomen. Ook heeft BMW de krachtige motor uit de 50i in de auto gelegd. De 4,4-liter V8 is goed voor 530 pk en 750 Nm.26 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Prima wagen dus om b.v. mee door Rio de Janeiro te tuffen. ;-)
Ben benieuwd wat dit ding aan MRB zou moeten kosten. Waarschijnlijk een van je nieren, je vrouw en het maagdenvlies van je dochter.
@berlinetta: dan zijn je dochter en je vrouw je ook niets waard …
@berlinetta: waarschijnlijk gaat de Inlichtendienst direct vragen stellen als je dit op NL-kenteken wilt zetten..
@ghost: Dat denk ik ook. Maar de Belastingdienst komt je persoonlijk een bloemetje brengen.
@berlinetta: heb jij je schoonzoon laten betalen om je dochter te ontmaagden? Gadverdamme!!😂
@rhellema: Geloof me, als ik een dochter en een schoonzoon had, dan was hem betalen om zijn leuter in mijn dochter te duwen wel het laatste wat ik zou doen ;)
@berlinetta: gelukkig…ik dacht heel even dat je van het padje zou zijn. Je aanstaande schoonzoon zou dus eerst door de APK moeten alvorens hij er überhaupt aan mag denken om eventueel je dochter te mogen #%^£|!.

Ben je ook zo blij dat je geen dochters hebt?😂
@rhellema: Ik ben uberhaupt blij dat ik nog geen kinderen heb. Ik ben nu 30 dus ik zit nu in de leeftijd dat iedereen om me heen kinderen begint te krijgen. Moet er zelf totaal nog niet aan denken en ik vraag me af of dat ooit anders wordt.

En van de gedachte dat er wellicht een puberig puistenmannetje seks gaat hebben met mijn dochter word ik al helemaal niet vrolijk ;)
@berlinetta: ja, of Jerome da playa
@lekkaah: Of Mo met nektasje
@berlinetta: Gewoon nog ff 10 jaar doorfeesten en dan een kechje van 20 zoeken man.
Ik verwachtte dat er een dikke jaren ‘90 Volkswagen-zespitter voorin lag. Teleurgesteld! Wel een gaaf ding, op de een of andere manier vind ik het altijd wel tof als gepantserde auto’s gewoon op een normale auto lijken.

Met het dikkere staal, de dikke ramen en de gedachte dat vuurwapens je niks doen is dit trouwens onbedoeld ook zeer rustgevend en comfortabel om in te rijden volgens mij.
@720s: Ik dacht inderdaad ook gelijk aan de 3.2 vr6 24v. Uit de tijd dat ze nog het aantal kleppen op je kofferbak zette. Ik vrees alleen dat die motor niet zoveel meer voorstelt bij de motoren van tegenwoordig.
VR6 is nog niet zo’n hele hoge mate van bescherming, Mercedes heeft voor de G klasse VR9 bescherming en op de S klasse zelfs VR10 bescherming.
@Dickie: beter dan VR46 wordt het niet.
@snorrie: nou, de afgelopen twee races heb ik toch meer genoten van AD04, AR42 en MM93 ;-)
Zag er vorige week nog 2 hiervan en een A5 over de A13 rijden. Belgische platen, blauwe lichtjes, strak in kolonne. Vast niet zomaar.
@kenner: mijn frieten werden koud, dus ik had haast
Zullen in Nederland vast ook regelmatig langskomen met de mannen van de DSI erin. Prima bedrijfswagen lijkt me.
@trustmeiamanengineer: Paar kerels uit de vriendengroep van mijn vriendin zitten bij de DSI. Heb wel eens in die auto’s gezeten. Prima spul. Gechipt, gepantserd en in de kofferbak ligt heel leuk speelgoed. Had alleen wel het idee dat de auto’s toch flink trager worden door al dat extra gewicht.
@berlinetta: dat laatste is natuurlijk wel een beetje stating the obvious :) maar inderdaad, die gepantserde auto’s zijn wel altijd zo traag als dikke stront. Concessies zijn nodig.
@720s: Haha ja het is zeker logisch dat ze trager worden. Maar het zijn geen kleine motoren die daarin liggen en dan zijn ze ook nog gechipt. Vol gas voelde in ieder geval niet heel indrukwekkend aan.
En ik denken dat er zo’n fijne 6 cilinder in hangt….
Politie Antwerpen heeft er 3 gekocht. 770.000euro samen.
Heeft voorlopig nog niet veel concurrenten want van de nieuwe GLE en de G klasse zijn volgens mij nog geen guard uitvoeringen.
Denk wel dat het tankstation heel blij van je wordt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).