‘BMW schrapt plannen voor de M2 CSL’

Auteur: , 13 Reacties

Hete interne info vanuit BMW is naar buiten gekomen.

M2

Het is altijd oppassen met nieuwtjes van insiders, maar een bezoeker op het Bimmerpost-forum claimt dat BMW gaat stoppen met de ontwikkeling van een M2 CSL. ‘Ene Frank’ zou dat gezegd hebben. Daarmee doelt hij waarschijnlijk op Frak van Meel, de Nederlander die aan het roer staat bij BMW M GmbH.

Het is niet bekend in hoeverre het M2 CSL-project in ontwikkeling was bij BMW M. De geruchten waren er al wel een tijdje. Mind you: de BMW M2 CS of M2 Competition Package komt er waarschijnlijk wel. De CSL stond boven deze toekomstige versie en moest de meest hardcore variant worden à la M4 GTS.

In plaats daarvan gaat BMW de focus op andere dingen leggen. In het forumbericht wordt gesproken over een hybride-versie van de M5. Details zijn echter niet bekend. Dat performance sedans naast vierwielaandrijving ook een hybride aandrijflijn gaan krijgen is een kwestie van tijd. Vermoedelijk zal Audi als eerste deze handschoen oppakken met een hybride RS7. De aandrijflijn ligt immers in de rekken bij de Volkswagen Groep.

Het is jammer als er geen hardcore M2 CSL gaat komen. De M2 CS gaat, net als de M4 CS, ongetwijfeld een heerlijk speeltje worden, maar van een lichtgewicht scheurijzer kun je niet spreken.13 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Is ook moeilijk om een obesitas auto ineens licht te maken.
@pietertjep85d: Precies dit.. men neme een M2… verwijdert wat bestaande componenten (zoals een achterbank) airco plus knopjes in het interieur zodat het er lekker spartaans uit ziet (en is) en klaar.
@pietertjep85d: Ach zo moeilijk is dat niet. Het is meer dat BMW dit niet aandurft, omdat de kopers nou eenmaal wat luxe prefereren. De puristen die graag een echte CSL willen zien, kopen hem toch niet.
@berlinetta: Wat kopen die dan?
@jochempie: Een blikje energydrink en een ham kaas-croissant.
Ik heb het gevoel alsof ik dit met een korreltje salz moet nemen. Waarom zou BMW de CSL schrappen voor een hybride versie van de M5, terwijl er net een gloednieuwe M5 is?
@berlinetta: Zout genoeg tegenwoordig.
@berlinetta: als er nu net een nieuwe M5 is dat precies het moment om met de ontwikkeling van de opvolger te starten.
@mashell: Daar heb je gelijk in, maar het zal nog erg lang duren voordat de nieuwe M5 er komt. Ik zou het raar vinden als er in de tussentijd geen extreme versie van een bestaand model kan worden gemaakt.
Jammer maar helaas. Nieuwe RS6/RS7 aandrijflijn van de Panamera Turbo S e-Hybrid ?
@dutchdriftking: nee van de golf gte
Is ook onbegonnen werk. Als je 200kg uit die M2 haalt is ie nog steeds te zwaar.
Frank of Frak?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).