BMW wint de race: eerste fabrikant met Apple Watch-app

Auteur: , 32 Reacties

Ha, daar is-ie dan: het eerste teken van een intensieve samenwerking tussen BMW en Apple.

De BMW-app voor de Apple Watch

BMW komt namelijk als eerste met een officiële auto-app voor de gloednieuwe Apple Watch. Het gaat om de i Remote App voor de BMW i3 en de i8, die eerder al verscheen voor verschillende smartphones. De functies zijn daarom niet nieuw, maar handig is het zeker als je op je horloge kunt checken hoe vol je accu is. Daarnaast kun je de deuren ontgrendelen, de temperatuur van de airco aanpassen en toeteren, zonder bij de auto in de buurt te komen.

Daarnaast hebben de Duitsers ook wat andere nuttige functies ingebouwd, zodat je snel een laadpaal kunt vinden en altijd weet waar je auto staat. Dat laatste is vooral handig als je (net als ik) regelmatig vergeet waar je ook al weer geparkeerd had.

BMW zal vermoedelijk snel concurrentie krijgen op de smartwatch van Apple. Hyundai biedt bijvoorbeeld al soortgelijke functionaliteiten in een app voor Android Wear, terwijl er ook een (onofficiële) Tesla-app in ontwikkeling is.

We zijn benieuwd wat we op automotief gebied verder van Apple kunnen verwachten, want tijdens de keynote van vanavond liet CEO Tim Cook weten dat er binnen niet al te lange tijd veertig auto’s worden voorzien van CarPlay. Alle grote automerken zouden aan boord zijn, maar de grootste (Toyota) ontbreekt. De Japanners geven namelijk de voorkeur aan hun eigen systemen. Daarnaast houden ook de geruchten over een eigen auto aan, maar officieel nieuws verwachten we op dat gebied voorlopig niet.32 reacties

Mooie samenwerking, dit kan ik waarderen. Een stuk technologie dat je leven iets makkelijker maakt.
@w211bonestock: serieus iedereen met zo’n spuuglelijk ding om zijn pols? Lekker makkelijk. als je een beetje man bent koop je toch een echt Klokje? Ipv zo’n stuk Apple rommel. Echt een nachtmerrie als opeens iedereen met zo’n ding om zijn arm loopt. Je eigen rfid chip.
@rolov: allemaal bontkraagjes met die dingen, ik wil er geen….. en voor 400 euro pak ik mijn mobiel wel effe uit m’n zakken
@rolov: juist, vind er niks aan. En er zijn tenslotte ook Apple haters die dus niet eens meer naar BMW kijken..
@rolov: precies en je krijgt al een sleutel die soortgelijke dingen kunt doen
Een gedrocht van een auto, op een gedrocht van een smartwatch. A match made in heaven.
@SimonMc: ah dank u. Nu hoef ik m niet meer te maken!
@SimonMc: A watch made in heaven*
@SimonMc: a match made in hell bedoel je
BMW en zulke technische snufjes… Waarschijnlijk kan iedereen met een Apple Watch er met je BMW vandoor rijden..
En dan wel die gouden watch nemen van 10.000 euro
“zonder bij de auto in de buurt te komen.” Werkt het dan het zelfde als een autosleutel of gaat het via een internet verbinding of wat moet ik mij daar bij voorstellen?

Ik krijg er toch een onveilig gevoel van als ICT-er. Er zal uiteraard goed zijn stilgestaan bij de beveiliging, maar niks is waterdicht.
Op het aflezen van de Range na zie ik er niet zoveel toegevoegde waarde in maar ik zit dan ook vast in de 90’s.
@reistje: het gaat over een internetverbinding. Net als bij Tesla. En net als bij Tesla ben je falikant de luul als OF het horloge, de phone of de auto een verbindingsprobleem heeft, of wanneer de server-backend niet goed werkt.

Tesla kan het ook en geen hond gebruikt het want meerdere mensen hebben al hun auto niet kunnen openen omdat ze geen 3G bereik hadden, of dat de server niet bereikbaar was en dat soort ongein.
Sorry but it just doesn’t work reliably… Ik vind het marketing onzin. Ik ben gek op m’n Tessie maar dit vind ik crap.
Gatnondeju… Dat vind ik nou niet kunne….
Waar gaat het heen met BMW..
@casperfcb: inderdaad, eerst die active tourer. Dan het nieuws dat er een soort countryman komt en nu dit nieuws van Apple. Waar is die goede oude tijd gebleven
@jordip: jij snapt het!
Ik vergeet ook steeds waar ik parkeer, echter is dit in de parkeergarage van werk en vergeet ik welke verdieping. Denk dat de smartwatch dat niet weet.
Audi geeft dat al langg
Of je daar nou zo vrolijk van moet worden vraag ik mij af.
@mrrallycross: Ben je al treurig?
400 euro… voor een compleet nutteloos ding. Bende hopeloze gevallen die dit koopt.
@carreza: ik ben het helemaal met je eens.
Enkel zei half Nederland dit ook over de gsm ;)
Wil helemaal niets met zowel Apple als BMW te maken hebben, danku
Zo het artikel en de comments lezend valt het mij op hoe makkelijk er voorbij gegaan wordt aan de technologie erachter.

Misschien omdat ik oud word, maar vind dit toch we fascinerend.

Er was ooit eens een onbekende serie genaamd “Knight Rider”. In die serie kon de hoofdrolspeler met z’n auto communiceren door middel van z’ n speciaal gemaakte horloge. Het heette toen een science fiction serie, omdat de science nogal fictie was.
Nu, zoveel jaar later, zit ik naar een horloge te kijken dat je auto kan laten toeteren, je deuren ontgrendelen, temperatuur aanpassen en wat al dan niet meer. Ga er maar van uit dat in de niet zo verre toekomst de auto zelfs naar je toe komt rijden.

Als je op de serie terugkijkt dan waren ze vooruitstrevend maar wisten ze niet hoe ver de technieken zouden zijn. Waar Michael het nog met een digitaal klokkie moest doen zit je hier gewoon naar een halve computer te staren en een tv schermpje. Een tv scherm!

Maar goed, daar wilde ik even op wijzen…
@Rick-dos: Dus bmw rijders zijn nu nicht-rijders ofzo ;)
@Rick-dos: die auto die naar je toe komt rijden is er ook al.. Tesla kan t al! Mag nu nog alleen ‘op eigen terrein’ gebruikt worden. Maar die kan dus van je garage tot voor je deur rijden zonder dat je erin zit.
Ik vraag me af hoe “universeel” het carplay gebeuren gaat zijn.
Ik bedoel…is het een systeem wat werkt met “apple only” producten of ook met android.
Bayerische Marketing Werke…
Ik wil ze allebei! En dat scheelt, want mijn i3 komt in juni en de Apple Watch haal ik eind april uit Duitsland.

Ik werd ook uitgelachen toen ik in 1995 een gsm kocht, nu gebeurt dat blijkbaar weer.
Vraagje: wat is sneller leeg. De batterij van de auto of van de Apple Watch… ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).