Auto’s bedienen met een smartwatch: wie heeft er zin in?

Auteur: , 22 Reacties

Techbedrijven proberen u massaal te overtuigen om een smartwatch te gaan dragen. Want u heeft namelijk de behoefte om notificaties op een klein schermpje om uw pols te lezen. Toch worden deze horloges steeds slimmer, en is het niet ondenkbaar om straks middels een smartwatch met je auto te communiceren. Hoe Michael Knight wil je het hebben?

Apple Watch

Gisteravond werd in Cupertino de langverwachte Apple Watch gepresenteerd. Een iPhone-accessoire die uw gezondheid monitort, notificaties weergeeft en bovenal aangeeft hoe laat het is. (Wat je er nog meer mee kan lees je HIER.) Tijdens de presentatie werd er meteen ook een samenwerking met BMW aangekondigd. Met de BMW i Remote-app voor de Apple Watch is het met behulp van gps mogelijk om de parkeerlocatie automatisch op te slaan, om deze later via Apple Maps (lol) weer terug te vinden op de polsgadget. Bij BMW’s met een accupakket aan boord is het daarnaast mogelijk om het laadniveau en de actieradius te checken.

Ja, het zijn dingen die met de reguliere BMW-app voor smartphones allang mogelijk zijn, maar straks kan het vanaf de pols. Tenminste, als je een Apple-gebruiker bent. Voor de reeds verkrijgbare Samsung Galaxy Gear heeft BMW al een app in de store staan, waarmee onder meer de laadstatus en actieradius kan worden gecheckt. Ook kun je een bestemming naar het navigatiesysteem van de elektrische i3/i8 sturen en de klimaatregeling bedienen. Functies die waarschijnlijk niet zullen ontbreken op de Apple Watch-app.

Apple Watch

BMW is niet de enige die zich op pols-apparatuur richt. Concurrent Mercedes lanceerde onlangs al een gratis app voor de Pebble smartwatch. Via deze mobiele applicatie is het mogelijk om dingen zoals de locatie, brandstofniveau en zelfs of alle deuren wel op slot zitten te bekijken van een afstandje. Ook in de auto zal het polsuur een rol gaan spelen. Tijdens het rijden kan deze je middels vibraties waarschuwen voor opkomende files en ander gevaar. Nissan wil zelfs een stapje verder gaan en een eigen smartwatch lanceren, die biometrische data aan de auto kan leveren.

Het moge duidelijk zijn dat de automobilist wordt niet overgeslagen in de smartwatchhype, een markt waar over een aantal jaar miljarden in zal omgaan, zo luidt de voorspelling van analisten. Toch kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat BMW, Mercedes en andere premium merken met horlogeplannen iets over het hoofd zien. Namelijk dat kopers van een BMW i3, i8 of een statige Mercedes geld hebben. En waarschijnlijk ook genoeg geld voor een deftig uurwerk. Heeft deze doelgroep wel zin om met een smartwatch van een paar honderd euro om de pols te lopen, als ze reeds hebben geïnvesteerd in horloges die een veelvoud daarvan kosten? We betwijfelen het.

Lees meer over de Apple Watch op Apparata.22 reacties

Ik zie nog steeds geen enkele toegevoegde waarde tov een smartphone. Doe mij maar nog steeds een mooi klassiek horloge. Zwitsers.
@camber24: dat riep men 20 jaar geleden ook toen de gsm op kwam. Maar ik snap je hoor. Moor Zwitsers klokje is altijd goed.
@kvgorp: eigenlijk is het vooral dat; een schrikbeeld dat iedereen straks een horloge heeft van 1 van de 10 (?) smartwatch smaken. Gewoon zonde als die mooie klokjes uit het straatbeeld zouden verdwijnen..
@camber24: dit zei iedereen in 1999

http://youtu.be/0u0RQk2Z1-o
@kvgorp: grappig filmpje, thanks. We’ll see..
@camber24: rijd je toevallig ook nog steeds in een saab?
@nvercouteren: haha, nee
@camber24: zo is dat. Heb je toevallig de column van May over horloges gelezen? Daarin legt hij het perfect uit. Een Chinees digitaal horloge is waarschijnlijk preciezer dan een klokje met wijzers. Maar een horloge is iets waar je elke dag tegen aan kijkt dus dan maar liever een prachtig, iets minder precies horloge, dan een Chinees ultraprecies horloge.
@jordy14: niet gelezen, maar wel helemaal eens met wat je zegt. Het is een sieraad. Geen eenheidsworst.
Ik blijf wel gewoon m’n speedmaster dragen.Een iPhone draag ik wel gewoon in m’n zak.
@sydney: goede smaak, ik hou het ook bij mijn yacht-master en iPhone in mijn zak
Zal wel aan mij liggen maar ik wil d’r wel één hoor; beide de BMW i en de watch
@timobac: ok ja tegen de i8, grote NEE tegen een i3… Maar als jij er blij van wordt
Op zich een toevoeging, maar het lijkt mij niet zonder gevaar.

Stel je voor dat dit gekraakt word. De “hacker” kan dan zien waar je auto is EN of de deuren op slot zijn. Of dat er mensen door de straat rijden die scannen welke auto deuren op zijn.

Niet dat het simpel zal zijn om het te kraken maar, Apple heeft lekken, Google heeft lekken en dat BMW lekken heeft is ook al bekend (Ik heb het over de BMW sleutel).
Ik hou het maar gewoon bij mijn TAG Heuer Monaco.
What’s good enough for Steve McQueen, is good enough for me.(Beetje met zo’n goedkoop kermishorloge van Apple rondlopen, tssss)


(De iPhone en iPad zijn trouwens prima)


We moeten allemaal meegaan met de tijd maar in tegenstelling tot een smartphone zie ik gewoon het nut (nog) niet in van een smartwatch. Mij dus niet gezien.

Combinatie van smartphone en laptop werkt perfect voor mij. De rest zijn hebbedingen voor mensen die geld te veel hebben of willen opscheppen.
Briljant, straks zit de hele goegemeente in de auto met z’n smartwatch te kloten i.p.v. met z’n smartphone. Het verkeer zal er vast veiliger van worden….
Als er iets is wat je puur naar je smaak koopt, is het wel een horloge. Toch dodelijk saai lijkt het me als je dit iedere dag om hebt en iedere dag tig mensen met het zelfde horloge als jij ziet.
Dit is gewoon een veredelde “enkelband”. Dankzij wifi/3-4G/sim ben je dan helemaal overal te volgen voor bv de overheid. Net als een smartphone. (Alleen heb je díe niet- altijd- bij je). Liever Rolex aub
Haha een paar honderd euro.. maar dat gaat de 18 karaats gouden Apple Watch Edition denk ik niet kosten… Dit gaat het worden, over een paar jaar kan je niet meer zonder. Eindelijk is er een bedrijf wat een ECHTE smartwatch maakt. En eindelijk kan oom agent je niks meer maken.. “u had een telefoon in uw hand” Nee hoor, ik bel met mijn horloge vriend! Kom maar op met dat ding!
@Daantje: een handsfree set is volgens mij goedkoper dan dit horloge. Bovendien ook veiliger (er vanuit gaande dat je alleen de tijd leest en belt)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).