Boetes voor Oost-Europeanen in NL massaal vernietigd

Auteur: , 55 Reacties

Da's best een zorgelijke ontwikkeling.

Boetes voor Oost-Europeanen in NL massaal vernietigd

We beginnen bij het begin. Voor het versturen van boetes naar buitenlandse automobilisten zijn bilaterale verdragen nodig. Nederland heeft zulke verdragen gesloten met Frankrijk, België, Zwitserland en Duitsland. Opvallend is dat de Oost-Europese landen in dat rijtje ontbreken. Je voelt ‘m nu natuurlijk al aankomen: de dollemansritten van (beschonken) Poolse hardrijders blijven tot de dag van vandaag onbestraft.

Nu is generaliseren in veel gevallen tricky en deze kwestie vormt daarop geen uitzondering. Toch komt het meer dan eens voor dat Oost-Europeanen in negatieve zin opvallen door hun strapatsen in het verkeer. Dat zal voor een deel te maken hebben met beeldvorming in de media, maar we zijn toch geneigd om conclusies te trekken naar aanleiding van de berichtgeving.

Desondanks heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie de afgelopen tijd een groot aantal foto’s van ‘buitenlandse’ (lees: van personen uit landen waarmee geen verdrag is gesloten) verkeersovertredingen door de shredder gegooid. Op zich geen schokkend feit, ware het niet dat de speurneuzen van RTL Nieuws uitvogelden dat er in de afgelopen tien jaar meer dan 15.000 ongelukken plaatsvonden met inwoners uit niet-verdragslanden.

Bij die ongevallen vielen 2.500 slachtoffers, waarvan 137 personen dodelijk gewond raakten. Polen voert het lijstje met niet-verdragslanden aan. PL-kentekens noteerden in de bovengenoemde periode 7.000 ongelukken. Bepaald geen score om trots op te zijn. Het waarom achter de vernietiging is trouwens wel opmerkelijk.

Het ministerie van V & J vernietigt de foto’s met het oog op de persoonsgegevens. Bovendien hoeft het door ons zo geliefde CJIB de gegevens volgens Den Haag niet mee te tellen bij onderzoek naar verkeersveiligheid. Da’s op z’n zachtst gezegd een bijzondere redenering. De foto’s zouden immers ook gewoon geanonimiseerd kunnen worden gebruik voor eventuele onderzoeken, al heeft dat ongetwijfeld nare gevolgen voor het beeld van de nationale verkeersveiligheid. Dat riekt naar een ouderwets gevalletje onder het tapijt moffelen. Ook lijkt de overheid de privacy van haar eigen onderdanen meer dan eens met een korreltje zout te nemen. Genoeg stof voor discussie dus, dit bericht.55 reacties

Nederland bananenland
@klaasjevaak: Ik dacht narco-staatje…
@klaasjevaak: Constitutionele bananenmonarchie.
@klaasjevaak: eens, maar heeft dit niet als bovenliggende reden met het uitvoerende EU-beleid te maken?
@thomasbol: Ja en nee. Zwitserland behoort niet tot de EU maar wisselt ook gegevens uit. Komt bij mij meer als gemakzucht over. Ik zie nog steeds weinig voordelen van de EU, behalve dat ik bij de grens niet hoef te wisselen. Baten wegen zeker niet op tegen de lasten.
Hoop wel dat deze hoogopgeleide verrijkers gratis hulpverlening en medische zorg krijgen als ze zelf iets overkomt bij een ongeluk ..
@lincoln: Nou, nou, nou…

Vergeleken met jou is zelfs Wilders maar een linkse rakker.

Kan jij geen partij oprichten? Misschien dat ik dan wel naar de stembus ga.
@moveyourmind: geen idee of dit nou sarcastisch was, het komt zo geloofwaardig over.
@lincoln: Dat kan ik je vertellen: dat krijgen ze. En meer dan eens gedragen ze zich onbeschoft tegen het personeel dat hun verzorgt.

Ook leuk zijn die Oost Europese busjes met Nederlandse tekst (9 van de 10x ‘klusbedrijf’) er op. Fijn dat ik wel de boetes binnenkrijg en netjes m’n belasting betaal..
Voor die beeldvorming heb ik de media niet nodig, als je genoeg op de weg zit zie je die lui wekelijks de gekste dingen uithalen.

Gisteren nog op de A20, een Bulgaar die met 40 invoegd met zijn truck vanaf de vluchtstrook. Dat was voor een hoop mensen flink schrikken als je daar 130 mag.
@duess: To be fair: dat heb ik west Europeanen ook vaak genoeg zien doen (rijd zo een 10.000/20.000km per maand door Europa). Gewoon vanaf 0 direct de snelweg op, smap ecbt niet hoe je dan een rijbewijs kan hebben gehaald.
“Het ministerie van V & J vernietigt de foto’s met het oog op de persoonsgegevens. Bovendien hoeft het door ons zo geliefde CJIB de gegevens volgens Den Haag niet mee te tellen bij onderzoek naar verkeersveiligheid.”
Dit is stierenpoep in hoofdletters.. Bij onderzoeken naar verschillende fenomenen in het veiligheidsdomein (dus ook verkeersveiligheid) wordt gebruik gemaakt van bij het CJIB voorhanden zijnde boetegegevens. Geanonimiseerd of niet.

Wat de vernietiging betreft: gebeurt dit meteen, of nadat de wettelijke termijn van bewaren verstreken is…?
@e1000bmw523i:

Ze zullen nooit iets innen iig ..
Dat is te moeilijk voor een ambtenaar ..
En 100x moeilijker voor 100 ambtenaren ..

Dus geven ze het bijvoorbaat maar op ..
Zie hier de voordelen van een groot Europa…
@ddw7: bah. Hopelijk ook samen met mij GeenPeil ondertekend?
@thomasbol: jazeker, niet zozeer omdat ik achter geen stijl en grote vriend Jan Roos sta, maar ik ben benieuwd hoe de overheid met dit referendum om gaat.
Ik zie regelmatig Polen als idioten voorbij scheuren op plekken waar wij ons met gele platen moeten inhouden, want ze worden toch niet gepakt.

Ja, dan voel je jezelf als Nederlander gewoon in de arie genomen.
@Jochempie:

Je kan zelf toch ook Poolse platen op je auto plakken ..
@lincoln: @jochempie: of je neemt CD-platen. ;)
@Jochempie:
Eigenlijk zeg je dus dat jij ook als een Poolse idioot wilt rondrijden.
Maar goed dan dat die gele platen je tegenhouden en je je in de arie genomen voelt.
@Rob: Leuke aanname, maar nee. Ik maak me druk over de flitsstress die wij als Nederlanders ervaren, waar Polen geen last van hebben. Het is net als Whatsapp-stress. Constant je telefoon in de gaten houden want “wat als er iets belangrijks te melden is”. Stress waar je als mens best zonder kan, ’t is ongezond.
@Jochempie:
Flitsstress?

Wellicht komt het doordat ik me over het algemeen overal aan de snelheid hou (klinkt gek, maar het kan hoor!), maar ‘flitsstress’ heb ik nog nooit gehad. Zelfde geldt voor ‘stress’ door berichtjes of andere sociale toestanden. Wat dat betreft had ik zomaar een Pool kunnen zijn…..

Die zogenaamde ‘stress’ kan een mens inderdaad heel goed zonder mee. En het leuke is: het is 100% een vrijwillige keus, dat soort ‘stress’. Als je het niet wilt ervaren, hoeft het ook niet. Niemand of iets dwingt je, doe je 100% zelf.
Ik heb ooit iemand geholpen een pool in bedwang te houden, (wat er tenminste voor nodig was.)
Hij had net 3 geparkeerde auto’s aangereden en daarna zijn auto half gesloopt door door een bussluis te rijden. Als die andere man hem niet uit zijn auto getrokken had zou hij overgestoken zijn over een drukke 70km weg in de stad. (leed niet te overzien) Hij was zo zat dat hij niet meer op zijn benen kon staan…! een uur!!!! wachten voor de politie kwam, zo zie je hun prioriteiten….
@stravajunkie:

Heb je een uur voor nix gewacht ..
@stravajunkie: Kijk, de prioriteit neemt voor de politie meteen af zodra je aangeeft dat je de persoon al in bedwang hebt gehouden. Als zijn auto en die aangereden auto’s het verkeer niet hinderen en de dader al in bedwang wordt gehouden is het in principe geen levensbedreigende situatie meer en hoeven ze dus in hun ogen ook niet binnen vijf minuten naast je te staan. Daarom: Je kunt het beter iets aandikken en er niet bij vermelden dat je die man al overmeesterd had, dan waren ze binnen no-time daar geweest.
@stravajunkie: had hem lopend die drukke straat laten oversteken…
Kijk, voor zoiets is een EU nou handig. Gewoon een wetje opstellen dat voor alle EU-landen automatisch zo’n verdrag geldt en ze dus ook bij de Oostblokkers kunnen innen. Lijkt mij een zinnigere toepassing van de EU dan dat ze zich druk gaan maken om hoeveel watt mijn stofzuiger mag hebben of hoeveel witmaker er in mijn tandpasta mag zitten.
@Edge:

Een wetje maken ??

hoeven anderspaspoortigen zich hier dan niet aan de NL wet te houden ??

Of is dat weer dizkriemienazi ofzo ??
@lincoln: Jawel. Ik zeg toch ook dat er daarom vanuit de EU een wet, verdrag of wat dan ook opgesteld moet worden waardoor je alle inwoners van EU-landen gewoon een bekeuring op de mat kunt bezorgen, en dat je dus niet meer met de huidige situatie zit waarbij bijvoorbeeld de Polen gewoon kunnen doen wat ze willen.
@Edge: Dat scheelt Nederland dus een hoop werk want dan hoeven ze niet meer met elk land apart zo’n bilateraal verdrag af te sluiten maar is dat gewoon centraal geregeld.
@Edge: Lijkt me een goed plan.
Igor gaat morgen ff 2 kentekenplaten regelen.
Ik rijd daarentegen ook altijd lachend langs poolse flitspalen zonder daarbij op de snelheid te letten, die bekeuring zie je toch niet hihihi
@Jeyo:

Ga de volgende keer daar dan maar dronken en onverzekerd een ongeluk veroorzaken ..

Zie je over een jaar of 8 wel terug ofzo ..
Kenteken Inwisselen voor een gele met geldige woon en verblijfplaats (NL) en MRB betalen. Nederlandse lusten is ook Nederlandse lasten… Bij niet betalen per direct beslag leggen op alles wat je hier “krijgt” en “bezit”…
@850t5r:

Zijn al heel veel Polski’s met NL platen ..
Hebben hier helemaal de draai kunnen vinden ..
Staan bij de kvk ingeschreven ..
Doen hun afdrachten ..

By far de meest rendabele auslanders in NL ..
@lincoln: idd en dat zonder miljoenen aan integratie. Gewoon hard werken.
@850t5r:een poolse collega van me heeft zn wagen op naam van zn moeder staan scheelt hem weer met gele platen rijden zegt hij
@rob5nismo: Al heeft z’n moeder er 20 ophaar naam. Je rijd hier dus je betaalt hier en anders geen auto zo simpel kan het zijn….
@850t5r: Goh, dus als ik op vakantie ga moet ik in Duitsland op duitse platen gaan rijden, vervolgens op Pools, dan op Slowaakse, dan op Tjechische, dan weer opnieuw op Duitse om bij de grens weer mijn Nederlandse platen er op te zetten?

Als hij niet formeel inwoner is kan hij helemaal nog geen NL platen krijgen.
Daarnaast als hij even langer blijft moet hij ook hier tanken en dat is al puur belastinggeld.

Dus denk even na voordat je iets roept AUB.
@ronnys: Denk even na voor je iets roept? Denk eens na voor dat je antwoord geeft. Waar heb ik het over vakantie? Ik heb het over mensen die hier werken. Zeker een abonnement bij bel simpel? Het begint bij je telefoon en voor je het weet ben je ook simpel in je hoofd…
Vanaf betaal ik geen enkele boete meer! Artikel 1 van de grondwet, discriminatie blabla. Hun niet ik wél? …geintje zeker!
@sanderm3: Vanaf NU moest t zijn..
@sanderm3: en ‘hun’ dan…?
Ik voel mij als Nederlander op deze manier in mijn eigen land gediscrimineerd. Dit is echt het toppunt van ongelijke behandeling. We zouden iedereen moeten oproepen om de boetes vanwege dit overheidsgedrag niet meer te betalen en in bezwaar te gaan.
@jjph: inderdaad, ik wist niet dat elke Pool een diplomaat was?!
@jjph:
Ik heb een beter idee:
Hou je aan de snelheid, doe een gordel om, parkeer op de juiste plekken en blijf van de telefoon tijdens het rijden.

Als iedereen dát nu eens zou doen, nemen de verkeersboetes met ongeveer 95% af denk ik….
@Rob: kan wel een beter idee lijken. Maar ik erger me niet aan de verkeersboetes. De laatste van mij is al een paar jaar geleden (€36,-) en ik bel onderweg handsfree e.d. Maar ik erger me wel aan de verkeersovertreders om mij heen, waarvan ik nu dus weet dat een groot deel daarvan toch geen boetes krijgt en zich dus naar hartelust misdraagt op de weg.
Als alle Nederlanders en bewoners van landen waar we een verdrag mee hebben, zich aan de verkeersregels houden, dan nemen de verkeersboetes inderdaad met misschien wel 100% af, maar de overtredingen dus niet.
Dit artikel en de daarin beschreven handelwijze van ons aller Overheid staat wel in héél schril contrast tot het artikel van gisteren , waarin beschreven werd hoe de BOA’s in Rotterdam met fijne Aurisjes gaan rondkarren die letterlijk iedere kentekenplaat scannen……
Het begint in NL verdorie steeds meer uitverkoop te worden van het gelijkheidsbeginsel, betrokkenheid en respect voor de belangen van de eigen bevolking: Buitenlanders doen maar wat en komen ermee weg, denk bv ook aan het respectloos rij-/parkeergedrag van buitenlandse diplomaten waar óók geen consequenties aan verbonden zijn.
Zou toch mooi in lijn met deze aanpak liggen als we morgen in de krant lezen dat alle Asiel-, pardon, Gelukzoekers die beweren in hun land van oorsprong ooit een rijbewijs te hebben behaald , dit onmiddellijk en gratis kunnen inwisselen voor een NL roze rijbewijs…..Ik zie het nog wel gebeuren ook. “Gaat zich nu verdiepen in programma van de partij VNL.nu ….”
en wij hier maar gewoon 40.- dokken voor 5km overschrijding in de 50 daar waar het 70-bord al in zicht is op de foto…
Mooi zo … De domme Hollanders betalen toch wel.
Hebben alleen een grote muil op internet maar zelfs stemmen doen ze nauwelijks want dan moeten ze opstaan en daadwerkelijk iets doen.
Het blijft bij klagen, borrelpraat en ouwehoeren, en ondertussen nemen anderen het land over en ze laten het allemaal hun weg gevallen.

De Nederlander krijgt wat het verdient, simpel volk.
Ik ga ook vluchteling worden.
@ronaldddvos: Meld je aan zou ik zeggen.
Daarom stem ik vol trots de volgende keer ook weer op de PVV.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).