Bottas: alles op alles zetten om vanaf nu iedere wedstrijd te winnen

Auteur: , 15 Reacties

Terwijl Rosberg toegegeven heeft dat Hamilton meer talent heeft dan hij, draait Hamilton's nieuwe teamgenoot op volle toeren.

VB77

Dat overigens in tegenstelling tot de motor in zijn rug, die een toerenbegrenzer heeft. Enfin, na zijn overwinning in Sochi heeft VB77 er alle vertrouwen in dat hij vanaf nu in alle races mee kan doen om de overwinning. De Fin startte het jaar moeizaam. In de eerste twee races van het jaar werd hij zowel in de kwalificatie als in de race om de oren gereden door Hamilton. In Bahrein scoorde hij weliswaar zijn eerste pole, maar dat liep uit in een zo mogelijk nog grotere deceptie toen Hamilton véél harder ging in de race.

In Rusland bleek echter voor het eerst dat Bottas zijn teamgenoot ook pijn kan doen. Je zou bijna denken dat Hamilton een probleem met zijn auto gehad moet hebben, maar het team van Mercedes bracht onlangs naar buiten dat ze niks concreets gevonden hebben. Kennelijk is de W08 zo gevoelig voor de juiste afstelling, dat de plank ook maar een beetje misslaan op dit vlak direct resulteert in veel minder snelheid in de auto.

De Brit zal wat dat betreft blij zijn dat het team niet ingegaan is op zijn voorstel om minder data uit te wisselen tussen beide zijden van de garage. Nu heeft hij tenminste de kans om eens grondig te bestuderen waar Bottas precies de tijd pakte op hem.

Bottas zelf geeft tegen BBC Radio 5 overigens aan zich niet druk te maken om wat Hamilton doet:

“Ik moet gewoon blijven doen wat ik doe en me focussen op mijn eigen race. Het is mijn taak om zo snel mogelijk met de auto te rijden, ongeacht de situatie of mijn teamgenoot. Het doel is nu om elke race te winnen. Met de auto van dit jaar kan dat. Elke race weet ik dat er een kans bestaat om te winnen.”

Kortom, de koele Fin blaakt van het zelfvertrouwen. Helaas is ‘ie een beetje te duur om op te nemen in mijn eigen F1-team.15 reacties

Goedemiddag, Firma Open Deur met Valteri.
@str8six: helemaal niet, dit is een schokkende onthulling, hier was een BREEK op zijn plaats geweest.
Terwijl je van elke coureur in elke wedstrijd mag verwachten dat hij alles op alles zet om te winnen onthult Bottas dat hij maar wat aan het flierefluiten was en nu pas gewoon mee gaat doen.
Mooi zo! Voor het kampioenschap is het belangrijk dat Hamilton in Bottas een sterke teamgenoot heeft. Maar voor mij als Ferrari-fan is het nog belangrijker dat die twee het elkaar zo moeilijk maken dat Vettel (of misschien zelfs Kimi) uiteindelijk een wereldtitel mag bijschrijven.
Statistisch gezien heeft hij in elk geval veel kans om dit weekend te winnen. 😜

De voorbije 10(!) jaar won namelijk elk jaar iemand anders in Spanje. Bottas & Ricciardo zijn de enige kanshebbers dit jaar die daar nog niet eerder gewonnen hebben, maar ik schat de kansen van Mercedes hoger in dan die van Red Bull.
Alsie maar geen Bot vangt..
Ik las op een andere site dat de auto van Hamilton wel problemen met de motor had en één cilinder raar deed. Maar dat was dus onzin (waar ik overigens al overtuigd van was). Wie er ook wint aankomend weekend, ik hoop dat het spannende race met wat meer gevechten wordt. De baan zou er op zich toe moeten uitnodigen met een aantal langzamere bochten, waardoor vieze lucht wat minder mee speelt.
Hamilton had meer talent dan Rosberg en waarschijnlijk ook dan Bottas, maar hij vertrouwt af en toe teveel op zijn talent.
Dus als Bottas net zo hard werkt en toegewijd is als Rosberg, is de wereldtitel zeker mogelijk.
Alhoewel ik Vettel meer kans geef omdat de Mercedes rijders de punten verdelen.
Hij mag van mij lekker terug naar Williams. Je kunt toch echt geen fan zijn van die finnen… Als ik dat podium van die vorige race zie: Echt om te huilen! 0.0% emotie op die gezichten. Totaal geen coureurs om fan van te zijn. Doe mij maar Vettel, Verstappen, Ricciardo en de rest die wél nog enige emotie kunnen tonen als ze op het podium mogen.
Ik had uit betrouwbare bron vernomen dat Rico Verhoeven vanaf nu ook gaat proberen om zijn tegenstander zo hard mogelijk te raken. En ik hoorde onlangs dat Feyenoord zondag wil winnen door de bal in het doel te trappen.
Hij heeft ook eens een race gewonnen. En denkt al drek dat hem wereldkampioen gaat worden. 🙄
Je zou bijna denken dat Hamilton een probleem met zijn auto gehad moet hebben, maar het team van Mercedes bracht onlangs naar buiten dat ze niks concreets gevonden hebben. Kennelijk is de W08 zo gevoelig voor de juiste afstelling, dat de plank ook maar een beetje misslaan op dit vlak direct resulteert in veel minder snelheid in de auto.: NEEEEEheeee, ik had al gezegd dat Hamilton geen zin had om bepaalde figuren in Rusland op het podium de hand te schudden!, Wakker worden jongens!.
Praatjes vullen geen gaatjes…mij mag de schoenen van Lewis nog nieteens poetsen
Bottas heeft wel een ‘rival vibe’, na zijn neus met de Williams te tonen schoot Kimi wakker en nu is het aan Louwieke om zijn tenen uit te kuisen. Zelf van een lepe mindere in dezelfde wagen verloor het wonderkind, nu is het een ander paar mouwen.
@linkador: ehh.. wat?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).