Uitslag Formule 1: Grand Prix van Rusland 2017

Auteur: , 79 Reacties

Gisteren pakte de rode brigade voor het eerst sinds Frankrijk 2008 de eerste twee plaatsen op de grid. Kan het Italiaanse team dit mooie resultaat ook in de race vertalen naar een heuse één-twéé?

Max

Het heeft wat gekost om in Sochi de infrastructuur neer te zetten om eerst de Olympische Spelen en vervolgens GP’s te organiseren, maar onder toeziend oog van Vladimir Putin is het toch gelukt. Menig projectontwikkelaar heeft er bovendien de nodige Roebels aan over gehouden. Misschien dat ze daarmee ook wel een kaartje hebben gekocht voor de race van vandaag.

Zo ja, dan kunnen ze in ieder geval genieten van de zon op de bol. Het is lekker weer in Sochi. Maar, de echte fans willen natuurlijk vooral ook een spannende race zien. Wat dat betreft is het puike weer misschien wel een nadeel. Ferrari wordt namelijk geacht voordeel te hebben bij warmere temperaturen. Dat zou dus wel eens tot een relatief saaie race kunnen leiden, als ze vooraan weg kunnen rijden…

Start:
Nog voordat de startlichten uitgaan begint het spel. Alonso valt stil in de opwarmronde. Ook bij de auto van Max was er trouwens een technisch probleempje voor de start, maar dat lijkt opgelost. Omdat Fernando zijn auto midden op de baan neerzet, krijgen we een extra formatieronde. Daarna komt poging twee om de race van start te laten gaan.

In vervlogen jaren zagen we al dat de start spectaculair kan zijn in Sochi. Na de grid volgt namelijk een enorm lang recht stuk met een flauwe bocht, die ook vol gas genomen kan worden. De coureurs kunnen zodoende lekker slipstreamen en vervolgens elkaar de loef afsteken bij het aanremmen voor bocht 2.

Ook dit jaar is het weer raak. Vettel komt redelijk weg, maar Bottas die recht achter hem staat op de grid nóg beter. De jongste Fin op de grid stoot door naar de eerste plaats. Oudere Fin Raikkonen daarentegen, die gisteren door het stof op de baan reed op zijn racebanden in Q2, lijkt op een Piaggio te starten in plaats van met een Ferrari. De Fin maakt zich hierna echter wel agressief breed en beperkt zodoende de schade. Ook Max heeft weer een goede start. Hij profiteert van de gevechten voor hem en pakt twee plaatsen. Teamgenoot Ricciardo maakt precies de tegenovergestelde beweging.

Voor twee mannen die toch al geen lekker weekend hadden, is de eerste ronde meteen het eindpunt van de race. Grosjean laat oude first lap nutcase dagen herleven door iets teveel te willen bij de start. Hij torpedeert Jolyon Palmer de baan af en is zelf ook het haasje. Net als Sainz deed bij Stroll in Bahrein, probeert Grosjean zijn slachtoffer de schuld in de schoenen te schuiven. Dat gaat echter waarschijnlijk niet lukken. Samen met de onfortuinlijke Alonso zijn er nu dus al drie mensen uit de race.

Haas

Het ongeluk tussen Grosjean en Palmer leidt tot een Safety Car, maar zoals we dit jaar al eerder gezien hebben biedt dat geen zekerheid dat Lance Stroll niet in de problemen komt. De Canadees spint en claimt dat ‘ie een tikkie kreeg van iemand. Hulkenberg zou de snoodaard geweest moeten zijn. De FIA gaat de zaak onderzoeken.

Nadat de Safety Car naar binnen gaat zien we Ricciardo heel traag terugrijden naar de pits. De remmen van de Ozzie lijken het probleem te zijn. Max krijgt te horen dat hij zijn rembalans zoveel mogelijk naar voren moet schuiven. Nog zestien coureurs resteren op de baan.

Ricciardo-remmen

Mid Race:
Magnussen is stout geweest en krijgt straf. Hij zou een stukje afgesneden hebben in bocht 2 en moet daarom tijdens zijn pitstop vijf seconden langer wachten. Interessant is dat Bottas vooraan het veld langzaam uit beeld verdwijnt. In voorgaande races waren de Merc’s snel in de kwalificatie, maar leken juist de Ferrari’s de beste race-pace te hebben. Is het dit weekend omgekeerd?

Na een tumultueuze startfase komt de race iets meer tot rust dan we zouden willen. De verschillen tussen vrijwel alle coureurs is vrij groot. Het is eigenlijk wachten op de eerste pitstops, maar daar het circuit van Sochi heel vriendelijk is voor de banden kan dat nog wel even duren.

Zo’n beetje halverwege de race begint Bottas achterblijvers tegen te komen en hij verliest wat tijd ten opzichte van Vettel. Het team maakt de beslissing om de Fin als eerste van de voorste vier binnen te halen in ronde 27. Het verschil met Max op plaats vijf is inmiddels al lang groot genoeg om voor de Nederlander weer terug op de baan te komen. Pijnlijk voor Red Bull.

Crunch time. Kan Vettel de overcut laten werken? De Duitser gaat er voor zitten en roept nog maar eens om een blauwe vlag. In ronde dertig sprinten de Ferrari-monteurs naar buiten, maar Vettel rijdt door. Eerst komt Kimi naar binnen. Maar als we naar de tijden kijken, lijkt de strategie van Ferrari niet te gaan werken, tenminste niet direct. Vettel is op zijn oude ultrasofts langzamer dan Bottas op zijn nieuwe supersofts. Sterker nog, Bottas rijdt de snelste ronde van de race.

LOL-momentje van de race: Kimi heeft geen idee wat hij aan het doen is. Raikkonen krijgt van zijn team te horen dat hij nu derde rijdt, ongeveer negen seconden achter Bottas. Kimi vraagt daarop: hoe kunnen we nu opeens achter hem rijden? De Fin had niet door dat zijn landgenoot al de hele tijd de race aanvoerde…

Kimi

In ronde 35 komt Vettel eindelijk naar binnen. Zijn stop gaat niet helemaal foutloos en hij komt een seconde of vijf achter Bottas weer de baan op. Hij heeft nu wel acht ronden nieuwere bandjes dan Bottas dus het is afwachten wat hij daarmee kan doen. Raikkonen gaat op zijn supersofts in ieder geval een stuk harder dan Bottas op dezelfde band…

Langzaam maar zeker hengelt Vettel de leidende Mercedes van Bottas binnen. Beide Merc’s hebben moeite om de temperatuur van hun auto’s onder controle te houden. Bottas blokkeert zijn linker voorwiel en schiet ook even de baan af. De leider in de race staat onder druk.

Finish:
Sainz helpt Valtteri echter een beetje door Vettel schaamteloos op te houden in de laatste sector. De Duitser zat bijna binnen een seconde van de Fin, maar met nog zeven ronden te gaan loopt het verschil hierdoor weer op naar een kleine twee seconden. Sowieso lijken de coureurs op dit circuit moeite te hebben om echt dicht op de versnellingsbak van de voorligger te kruipen.

Met drie ronden te gaan komt Vettel eindelijk in DRS-range, maar nog niet op het rechte stuk. Het is een gevecht om tienden van een seconde. Met nog twee ronden te gaan doemt Massa op voor de neus van Bottas. Gaat de Brazo zijn voormalige teamgenoot de overwinning kosten?

Neen! Het tegendeel is waar. Massa gooit op het rechte stuk een touw uit voor Bottas en gooit vervolgens de deur dicht voor Vettel. Daarmee is de eerste overwinning voor Bottas een feit. Vettel kan niet geloven dat Massa hem op deze manier een oor aannaait en exclameert op de radio ‘What was that!’. Dat zou ik ook wel eens willen weten, want dankzij de actie van Massa heb ik weer tien punten minder in het managerspel. Grrr.

Max wordt na vijf seconden in beeld te zijn geweest tijdens de hele race vijfde. Dat was vandaag het maximaal haalbare. In Spanje krijgt Max Emilian hopelijk de kans zich wat meer in de strijd te mengen. Achter de Nederlander doen de twee Force India’s weer goede zaken voor het klassement: Perez wordt zesde voor teamgenoot Ocon. Hulkenberg, Massa en Sainz completeren de top-10. Lance Stroll rijdt eindelijk zijn eerste race uit op P11 en ook Vandoorne komt aan de finish op de veertiende plaats.

UPDATE
: We hebben het niet gezien op beeld, maar Max blijkt daadwerkelijk vijfde te zijn geworden. Na de race deed hij zijn gebruikelijke praatje met Ziggo.

Max-Emilian

De volledige uitslag:
1 Bottas
2 Vettel
3 Raikkonen
4 Hamilton
5 Verstappen
6 Perez
7 Ocon
8 Hulkenberg
9 Massa
10 Sainz
11 Stroll
12 Kvyat
13 Magnussen
14 Vandoorne
15 Ericsson
16 Wehrlein

DNF
Ricciardo
Alonso
Grosjean
Palmer79 reacties

In één woord samenvattend: slaapverwekkend.
@rrrobert: hoezo? Super spannend slot! Bottas deed een ‘ Verstappen’ door Vettel zo van zich af te houden.
@pomoek: Bottas een Verstappen? Niet helemaal mee eens. Van Verstappen in Spanje vond ik het een stuk knapper, ook omdat Massa heel eventjes Bottas hielp.
@viezefreddyw: mee eens maar een zekere overeenkomst was er toch wel vind ik.
@pomoek: Vettel heeft geen enkele aanval geplaatst itt 20 ronden close-racing tussen max en kimi vorig jaar. Dus nee, weinig overeenkomsten.
@aarsgewei: ja, ik ga het niet verder nuanceren hoor!
@pomoek: laat ik het dan iets nuanceren: vanaf einde safety car tot pak-em-beet ronde 50 was het slaapverwekkend.

De FIA mag zich alvast weer druk gaan maken over het opnieuw wijzigen van de reglementen om de formule 1 weer spannender te maken, want dit was hooguit de snelste optocht aller tijden.
via Android app
@RRRobert: vooral bizar de verre afstanden tussen de rijders. Vorige race lag veel meer bij elkaar, dus leuker.
@stfu: dat was misschien nog wel het meest opvallend. Hamilton liep per ronde zo’n beetje 0,8 seconde weg van Verstappen, maar Verstappen zelf liep op zijn beurt weer twee- tot drie tiende weg van P6. Die moet echt een eenzame race hebben gereden. Het enige positieve is dat hij na de switch naar supersofts zo’n beetje dezelfde rondetijden liet zien als Hamilton.
Snaarstrakke race van Bottas, super goed gedaan. En kan iemand vanavond kabouter Massa nog even heel hard in de kl00tjes schoppen? Wat een zaadstreek was dat zeg.
@pomoek: Vettel kan nu weer iemand anders de schuld geven… Dit kwam gewoon ongelukkig uit.. Vettel zat nog niet dichtbij genoeg om Massa te laten bestraffen
@pixeltrooper: wanneer de analyse van Vettel na de race had beluisterd, dan zou je deze reactie niet geplaatst hebben, of is het je alleen maar te doen om Vettel zwart te maken?
@pomoek: zelfs als Massa er niet was geweest, dan was het nog maar de vraag of Vettel überhaupt in de buurt was gekomen. MB op het rechte stuk en dan ook nog met engine mode: verdedigen. Weinig kans denk ik.
Hij zou t alleen maar in 2 DRS zones proberen en alleen maar als het zonder risico zou zijn geweest: liever die 2e plaats en een hoop punten meer dan Ham, dan de kans er vanaf te vliegen.
@gregorius: precies, nu blijft het een vraag…
Mjaa. Toch een saaie race in mijn ogen. Het werd even spannend bij de laatste aantal rondes tussen Vettel en Bottas maar achterblijver Massa heeft het voor Vettel verpest. Jammer voor Vettel. Bottas heeft wel een goede race gereden, heeft na zijn perfecte start niets meer weggegeven (met een beetje hulp van Massa waar hij eigenlijk niets aan kon doen). Voor de rest hebben we weinig gezien, te weinig in mijn ogen. Hamilton reed een poepsaaie race, Verstappen ook. Gedurende de race in niemandsland gereden. Hamilton heeft eigenlijk erg slecht gereden. Hij leek een beetje inspiratieloos. Alsof hij er geen zin in had.

Wat mij het meest is opgevallen was de puike prestatie van Force India. P6 en P7 vind ik zeer netjes. Een keertje geen tiende voor Ocon, knap van hem en gun ik hem ook. Wat ik overigens wel erg leuk vind is het aantal verschillende winnende coureurs dit seizoen. Vier races, drie coureurs op P1.

Al met al een teleurstellende, saaie race in mijn ogen. Op naar Barcelona, hopen dat de update van Red Bull een goede is, anders is het een zwaar seizoen.

Oh oh en Poetin. Even een gesprekje met de top 3 coureurs. Geen woord Engels dus heeft een tolk achter zich staan. Hahah wat een vent.
@viezefreddyw: ik vond het wel een interessante race, maar van mij mogen ze ‘m schrappen. Dan hoef ik ook niet naar die moordenaar van 193 Nederlanders te kijken.
@pomoek: Volledig met je eens.
@pomoek: trol je nu? Want serieus nemen kan je die uitspraak niet.
@rolov: dat mag jij zelf weten natuurlijk. Ik meen het wel. Ik vind F1 leuk. Helaas misbruiken dit soort figuren de populariteit van de sport. En vinden dan dat ze in beeld moeten komen. Ik gun de Russen hun GP. Maar als door het schrappen van deze race we worden verschoond van die glad gestreken kop. Dan graag.
@pomoek: 298 waarvan 196 Hollanders.
@kraai: klopt. Point taken.
@pomoek: De heren Smith & Wesson zijn ook vuile moordenaars…
@bassx: als die de mooie sier gaan maken tijdens een door hun overheid gefinancierde Grand prix dan meld ik me weer.
@viezefreddyw: hij verstond ze wel in het Engels . Hij reageerde op Vettel terwijl hij al sprak. Hij spreekt ook goed Duits dus dat had ook gekund .
@rolov: net als de Franse en Duitse leiders in hun land weigeren andere talen te spreken, doet Putin dan op zijn formele grondgebied ook niet.
@viezefreddyw: Putin spreek overigens vrij aardig Engels. Check maar op youtube. Maar uiteindelijk staat Putin daar voor zijn image (tov de Russen). Dus spreek hij zijn Russisch waarin hij zijn perfect geregistreerde rol speelt. Als ie dat in het Engels zou moeten doen, loopt ie het gevaar dat het niet 100% gaat.
Aan het einde van de vertoning loopt ie weg en zegt ie nog een keer doei als houten Klaas. Reken er maar op dat dat stukje niet in Rusland op tv is gekomen.
Ik vraag me af hoeveel Russisch Kimi en Valteri spreken; er zijn toch nog aardig wat Finnen die naast Zweeds en Engels ook nog Russisch leren (ook al is Rusland het nr 1 gehate land in Finland).
Ook mooi dat Vettel maar een beetje Ja en Amen zegt tegen Putin om de slechte vragen van Putin te counteren.
Deze show was iig beter dan alle ronden na de eerste ronde bij elkaar.
Maar wat zijn we blij dat de auto’s nu 3 seconden sneller gaan per ronde vergeleken met vorige jaar (en nog steeds gemiddeld 5 seconde langzamer dan in de quali).
Wow, hoeveel inhaalacties hebben we gezien (na de eerste ronde)? Echt een nogal saaie race. Op naar Spanje!
@cmdekleijn: Volgens mij geen …. Oersaaie optocht was het (op het wat spannender einde na dan).
@cmdekleijn: geen enkele volgens mij!
Na een kwartier stopte m’n illegale livestream (ja, Liberty Media, sommige mensen hebben geen TV-aansluiting, dus ook geen behoefte aan een TV-abonnement voordat je F1 mag kijken). Maar eigenlijk boeite het me niet. Het veld begon zich op te rekken en toen was het eigenlijk al bepaald.
@Jochempie: ziggo app?
@soulmaster: Moet je alsnog een abonnement hebben…
@dennisjuh95: neem je het aller aller allergoedkoopste abbootje : ) kan je waar ter wereld je ook bent gewoon F1 kijken in HD
@soulmaster: Niet als je niet in NL woont..
@Jochempie: grinnik, gierige Nederlander….
@eelco74: 20CHF voor een tv abo, 40CHF voor Sky en dan nog 20 CHF voor Sky F1. 80 frank per maand om de jongens in een treintje te zien rijden gaat wat ver toch?
@jochempie: maar je verdient dan toch een Zwitsers salaris ;-)?
Prima race, vooral de laatste paar ronden waren top! Lekker spannend, jammer dag Seb ’t net niet heeft gered maar aan de andere kant, mooie eerste goed bevochtend overwinning voor Valteri!
Wat waren die eerste twee bochten spannend he?
Wat een heerlijke race! Zo spannend zie je ze maar zelden! Als iemand mij vraagt wat er zo mooi aan deze sport is, zal ik voortaan “Sochi 2017” antwoorden. Ligt het er dik genoeg bovenop of moet ik er nog wat aan toevoegen om het sarcasme te benadrukken?

Goed, even inhoudelijk:
– Goed gereden van Bottas. Geweldige start, zowel bij de gewone start als bij de herstart na de safety car. Vervolgens gewoon netjes de race gecontroleerd, tot Vettel hem aan het eind nog even in de nek bleef hijgen.
– Ferrari ook weer goed gereden. Jammer dat ze het bij de start enigszins hebben laten liggen, want puur op racepace en tactiek was het mogelijk geweest om de 1-2 van gisteren om te zetten in een 1-2 raceoverwinning.
– Tegen het einde werd het toch nog enigszins spannend, met Vettel die binnen een seconde van Bottas kwam. Jammer dat Massa vervolgens (wellicht onbedoeld) een grote rol speelt in het veiligstellen van Bottas’ overwinning. Je mag van een coureur zo ervaren als hij eigenlijk toch wel verwachten dat hij beide heren voorbij kan laten zonder zich met het gevecht te bemoeien.
– MCLAREN RIJDT EEN RACE UIT! Weliswaar alleen met Vandoorne, maar het is een begin! Volgende race twee auto’s aan de finish en vanaf dan de weg naar voren zoeken.
– Max ook een puike race gereden. Gezien de prestaties en de vorm van Red Bull was dat het maximaal haalbare vandaag. Jammer dat Ricciardo zich er niet mee kon bemoeien door zijn vroege uitvalbeurt.
– Force India ook weer sterk, Hulkenberg pakt netjes weer een paar puntjes mee voor Renault en ook Stroll weet eindelijk eens te finishen.
Jammer voor RIC, en natuurlijk Alonso… Max lekker gestart weer, maar verder weinig spannends.
Briljante start van Bottas en lekker gereden, terechte overwinning. Toch wel jammer dat Ferrari er net niet bij kon. Maar Hamilton een keertje niet op het podium is sowieso wel fijn.
Wat een aanfluiting ook zeg, deze optocht. Geen enkel gevecht, op de laatste vijf ronden na dan. Vettel had toch nooit voorbij valtteri kunnen komen. Race was bepaald na de start. Snel weg uit die dictatuur daar.. Poppenkast alom met die clown van een putin
Start was vermakelijk.

Maar daarna was t toch wel slaapverwekkend zeg…
Geweldige start weer van Max, en ook van Bottas. Wat een power die Amg. Die Massa is echt een kloothommel om t spannendste stuk uit de hele race te verpesten. Ik hoop dat hij daar commentaar op krijgt.
@rovadepo: had hij dan de muur in moeten rijden? Hij kon geen kant op man.
@soulmaster: Je kunt ook iets van je gas in die bocht 3, zodat Vettel er makkelijk langs kan. Massa had tijd en ruimte genoeg om dat te doen, zonder zijn eigen positie in gevaar te brengen.
@edge: vindt jij het heel erg als ik het niet met je eens ben. Van het gas afgaan in die bocht is er uit vliegen.
@Soulmaster: beter in de muur dan de race belemmeren van mensen die om t echie rijden… maar ff serieus hij kon toch veel eerder plaats maken? Hij had niks achter zich…
@rovadepo: had je code geel gekregen en safetycar dus direct einde ubersaaie wedstrijd
@soulmaster: had ie toch beter kunnen stoppen in 2016
Nieuw record gevestigd… viel nu al bij ronde 3 in slaap. *gaap* .
Wat een slaapverwekkende vertoning. Geen reclame voor f1. Bottas die 1e wordt. Geeft maar weer eens aan dat het hier om de boutjes en de moertjes gaat. Het is gewoon afwachten welke coureur er bij Mercedes of Ferrari gaat rijden. Die is kampioen….
Dat ik deze dag nog mag meemaken: m’n moeder haalt nog vaker in dan in deze hele F1 race … En die laatste paar ronden waren eerlijk gezegd nogal een anti-climax met die lutser-move van Massa :(
RB moet wel aan de bak. 1 minuut na de winnaar over de streep komen, zonder ook maar enigszins uitzicht te hebben op het podium. 2e keer dat een auto met remproblemen uitvalt. Ricciardo die gelijk staat met Perez, allebei 22 punten. Ferrari dat meer dan 2 keer zoveel punten heeft. Het enige positieve op dit moment is dat ze prima kit gebruiken om lekkende waterpompen te dichten.
@pomoek: Die Kit hadden ze van Williams geleend
En ik ben weer wakker :-). Was een prima powernap!!
Optocht is het…
Vrij saaie race, goed te zien dat LH niet almachtig is vanwege ‘talent’ alleen. Bottas kan het ook met een vergelijkbare auto. RB mist nog power.
Ik heb wel eens saaiere races gezien. De vliegende bolide van Grosjean was vermakelijk. Gelukkig heeft de auto van Max het gehouden en zodoende kon hij toch op de 5e plek finishen. Wat sowieso het best haalbare zou zijn geweest.
Tof voor Bottas dat hij zijn 1e GP heeft gewonnen. Ik gun hem dat van harte. Werd de laatste paar ronden nog spannend.
De race was samen te vatten met 1 woord: Gaaaaaaaaaap! En erg spijtig dat Williams in zee moet gaan met rijkeluiszoontje zoontje Lance Drol en dit ten kostte gaat van een coureur die het wel verdiend om F1 te rijden. Zo jammer, Williams was in het verleden en prachtig team met mooie historie. Ik hoop niet dat McLaren ook die kant uit gaat want hoe dat team er nu bijstaat is ook erg sneu…
@maarten020: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, al wil Claire Williams ons anders doen geloven.
”Oudere Fin Raikkonen daarentegen, die gisteren door het stof op de baan reed op zijn racebanden in Q2”
Foutje in de tekst mannen: hij reed juist door het stof in Q3 op banden die daarna niet meer gebruikt zijn ;)
Ik weet niet of hij in Q3 ook door het stof reed, maar in Q2 in ieder geval wel. De Germanen van RTL stipten dat nog apart aan omdat het dus zijn racebanden waren.
@jaapiyo: Aha, als dat zo is heb ik dat gemist. Doelde zelf op de laatste bocht in zijn laatste poging in Q3.
@jameshunt1976: yep hij ging in Q2 vol het stof in om wat coureurs die met een snel rondje bezig waren de ruimte te geven. Moet ook natuurlijk maar dat had hij wel wat handiger kunnen doen. Ik was dan ook benieuwd of het invloed zou hebben op zijn start vandaag.
Het was wel spannend om te zien……, hoe die helikopter elk rondje weer van dezelfde plek wegvloog voor camerabeelden.
@raymster: die stort nog een keer neer op de baan inderdaad.
Ben ik de enige die zich irriteert aan het commentaar van Olav Mol? Ik word gek van die rollende r. Verrrrrrrrrrrrrrrstapen, Kimi Rrrrrrrrrraikonen. Hij moet eens leren gewoon een zin uit te spreken. Konden we maar Sky Sport ontvangen………
@rbrandwijk:
Verrrrrrrrek zeg kerrrrrrrrrrel!
@rbrandwijk: ik heb de race met Grieks commentaar mogen bekijken. Ik had wel wat overrrr voorrrr het commentaarrrr van Mol ;-)
@rbrandwijk: heb je de “r” van Wouter wel eens gehoord in de filmpjes alhier? Dan hoor ik toch liever een duidelijke “r” in plaats van die gemaakte kak “r” waarvan inmiddels het halve land gebruik maakt alsof ze in “het Gooi” wonen.
Ik heb vanmiddag de buitenspiegelvoeten van de ooit RHD Impreza vervangen voor LHD buitenspiegelvoeten.
Prima tijdbesteding als ik zo de comments lees.
En de elektrische bediening doet het
En de deurpanelen schoongemaakt
En het rammeltje uit de linkerdeur is weg
En ze zijn nu perfect verstelbaar voor een linkszitter
En ik heb die kleine kleaute stekkertjes rustâch uit en in elkaar zitten fiebelefozen.
En het rookte niet noch hing er de geur van smeltend kortsluitingsplastic.
En alles was simpel om te katten van RHD naaf LHD
En ik heb me niet hoeven ergeren aan een saaie F1 wedstrijd.
@desjonnies: time well spent
@desjonnies: Niets gemist kerel. Volgens mij laat je wel vaker een F1 race schieten, dat begrijp ik ook best. Hoe gaat het met TEO? Ben zeer benieuwd naar het beestje.
@desjonnies: Slim gedaan volgens mij. Ik heb het ook gemist want was op een feestje. Biertje, BBQ, dat werk.
Volgens mij ook betere tijdsbesteding dan de F1 kijken…
Hamilton lijkt de weg kwijt of is Bottas veel beter dan iedereen dacht en is Hamilton minder goed dan iedereen denkt?
@w0o0dy: Bottas is erg sterk op dit circuit, ook in de Williams stond hij op het Podium terwijl Hamilton nooit erg sterk was in Sochi naast het debuutjaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).