Monteurs in Utrecht moeten voortaan met de bakfiets

Auteur: , 36 Reacties

Plaatje is nét relevant genoeg, wat ons betreft.

Zoals bekend heeft het Utrechtse stadsbestuur het niet zo op alles met een uitlaatpijp. De Domstad wil zich dan ook profileren als dé fietsstad van Nederland fietsland en nu moeten ook servicemonteurs eraan geloven. Bij wijze van proef mogen monteurs van Douwe Egberts, Coca Cola en KPN bij een bezoekje aan de binnenstad hun bestelbus (diesel, bah!) omruilen voor een elektrische bakfiets.

Kwestie van gereedschap en onderdelen overladen en klaar is Kees, want de bus kan aan de rand van het centrum worden geparkeerd. De proef (CityServiceBike) duurt drie maanden en uiteraard is het de bedoeling dat de elektrische bakfietsen de hoeveelheid CO2 die in de binnenstad wordt uitgestoten terugdringen. Bovendien wordt bekeken of monteurs zo sneller bij de klant zijn. Daarbij moet je niet alleen denken aan zo snel mogelijk van A naar B komen, maar ook aan parkeerproblemen die met een bakfiets natuurlijk geen rol meer spelen.

Uiteindelijk wil men dat de gehele stad in 2025 emissieloos wordt bevoorraad, maar één ding is duidelijk: de auto is steeds minder welkom in deze fraaie studentenstad.36 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Heerlijke billen

OT: heb alleen geklikt voor de billen.
@str8six:

-edit: mooi gebaar, maar dit gaat een beetje ver-
@topgear: weet niet wat het oorspronkelijke bericht was (heb wel een vermoedde), maar +’je voor de edit
@pindakoning: De link naar het bijbehorende filmpje, hihi
@str8six: wie niet…
@str8six: NRC kom er maar in
@str8six: lol. Me too
Ik heb al veel kontjes gezien op internet maar de tering zeg, deze 2 hebben toch wel m’n stoutste dromen ruimschoots overtroffen.
@jack_abarth: oh sweet summerchild
@jack_abarth: alleen op internet gezien? komt huis niet uit?
@fanboy:

Volgens mij staat er nergens “alleen” internet ;-)
Dat zijn twee Bulgaarse stoephoeren
@jannemaneke: Nou parkeer ze maar bij mij op de stoep dan.
@berlinetta: incl gratis herpes
Dat zijn twee lekker kontjes!

Zouden die monteurs in Utrecht er ook zo uitzien? Want dan moet ik binnenkort maar eens in Utrecht aanleggen met het schip. Die koffiemachine doet opeens wel erg gek!
@lekbak: dan breng ik hem graag zelfs op de zaak langs! Lopen er misschien wel 10 zo rond!
Wat voor bakfietsen ?
Er staat:”Plaatje is nét relevant genoeg.” Wat er zou moeten staan: “vorige keer werkte hij prima als clickbait dus we doen het gewoon nog eens”
@airc: haha ja inderdaad. Deze stond een tijd geleden al als klikkertje bij een artikel
Boycot Utrecht.
Parkeer problemen opgelost? Een bakfiets is toch niet veel kleiner dan een caddy?
Nog even en de overheid adverteert niet meer hier..
Wat, welk artikel?
Wellicht is het gebruik van een bakfiets optie voor bovengenoemde monteurs maar als alle spullen van de gemiddelde monteur of vakman in een bakfiets zouden passen hadden ze waarschijnlijk wel in een C1 gereden ipv een Transporter.
@ometom: de meeste monteurs hebben meerdere klanten per dag. ;)
Emissielaag of vrij in een stadscentrum is niet eens zo’n slecht idee, ook niet voor de forens als jij en ik. Maar, ik ben ook van mening dat de openbare weg voor iedereen die wegenbelasting toegankelijk moet zijn. Geef de voertuigen die omwille van emissie-eisen geweigerd worden dan financiële korting op de hsb.
Dom-stad.. Tja, slim-stad zal t nooit worden.
Hoezo nét? Een goede kont is altijd relevant
Verdorie ! Ik heb net zo’n kontje hier thuis en die ziet er net zo uit als deze, ongelofelijk voor haar leeftijd maar ik ben er happy mee !
Rijden in Utrecht is echt een drama. Ze moeten die stoplichten eens fatsoenlijk afstellen, al dat remmen en optrekken zorgt pas voor een fijnstof.
De prijzen zullen wel niet gunstiger worden voor klanten in Utrecht. Als monteur zou ik er niet aan moeten denken om m’n rotzooi te moeten gaan zitten overladen in een bakfiets. Behalve dat het een berg tijd kost, wat als het gaat regenen? Dan ligt al m’n dure gereedschap in de regen. Op locatie moet ik het ook allemaal weer uitladen, want er wordt daar bij het leven gejat.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet tegen het verlagen van emissies. Zeker in een stad niet, maar dit is zo’n ondoordacht idee. Een bakfiets is geen serieus alternatief op een bus. Een elektrische bedrijfsbus zou een veel beter idee zijn, bijvoorbeeld de Nissan e-NV200.
@lemster: blijft een gehannes, maar je hebt natuurlijk ook bakfietsen met een afgesloten bak. Mijn grootste bezwaar is dat de fietspaden in de grote steden helemaal niet gebouwd zijn op nog meer fietsverkeer. Zeker niet met brede elektrische bakfietsen e.d.
Doe mij zo’n derriere.
En hoe gaat de monteur zijn nieuwe frisdrankenautomaat meenemen naar de klant? Inladen in zijn bakfiets?-
Vaak liggen die bussen vol met allerhande onderdelen. Dat ga je echt niet allemaal in die bakfiets proppen. Dat wordt vaak heen en weer trappen…
Stelletje staatsmegolen. Ff lekker plaat uteregs😁. Ben benieuwd hoe ze alle gereedschap en materialen uit mn bus in een bakfiets willen proppen. Word voor de inwoners van utrrcht ook een dure hobby om een verbouwing te laten doen of een keuken te laten plaatsen want al die tijd word gewoon doorbelast. Krijg je een gevalletje van dat is duur zeg. Ja maar u wilt in utrecht wonen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).