Bovag/Rai-vereniging verlaagt prognose autoverkoop fors

Auteur: , 51 Reacties

Toen de BOVAG zich vorig jaar aan een verkoopvoorspelling voor 2013 waagde, fronsde ondergetekende de wenkbrauwen: 480.000 stuks leek wel erg optimistisch. Na 2 maanden met een verkoopdaling van 30%, en de cijfers van maart in aantocht, wordt het mes in de verwachting gezet. En flink ook.

De gemiddelde staat van de autoverkoper in Nederland

Het nieuwe getal is 410.000 auto’s, een kleine 20% minder dan in 2012 (502.544 stuks), maar nog altijd meer dan de 387.699 wagens die in rampjaar 2009 op kenteken werden gezet. Aumacon was vorig jaar al iets realistischer, met 445.000 voorspelde verkopen. Vorige week stelde Aumacon zijn verwachting naar beneden bij naar 400.000 verkopen.

Helaas durfde de PR-man van Bovag het begin februari in een onderonsje niet aan om een goed flesje wijn op het niet halen van de voorspelling te zetten, maar bij dezen in de herkansing: ik zeg dat we ook de 410.000 niet gaan halen dit jaar. Are you game, Bovag?

Update – Challenge accepted!51 reacties

Ik ben niet zo van het doemdenken maar ik denk dat ze in hun handen mogen wrijven als ze meer verkopen dan in 2009.
@jrk68: prognose (die AB.nl eerst niet wou posten..en nu ongeveer wel..?) is nog lager…-36,5% tot een aantal van ver onder de 400K auto’s.
Dit is uiteraard logisch hè. Alles veel duurder maken en vervolgens elke beetje normale auto(dus auto’s zonder gillende naaimachinemotor in ’t vooronder) extra uitzuigbelasting opleggen, zorgt er wel voor dat men de oude auto lekker thuis houd en niet gaat verruilen voor zo’n opgedrongen ecohok…
@lemans96:
Dat wordt dus weer een oeverloze PVV discussie…. jammer dat sommige het niet OT kunnen houden.
@jrk68: O jee, valt dit niet binnen de het partijprogramma van jouw partij? Dan is het DUS een PVV discussie? Hoezo zwaktebod. Je had natuurlijk ook inhoudelijk kunnen reageren i.p.v. een zinloos PVV-sneertje er op los te laten.
A) Alles IS veel duurder.
B) Elke normale auto, met een beetje efficiënte motor, IS veel duurder gemaakt met strafbelasting.
C) Daardoor houden autobezitters hun normale twee liters langer omdat
D) ze anders in zo’n minimobiel worden gedwongen.

De cijfers liegen er niet om. Vlak 60% van alle nieuwe auto’s word gekocht door bedrijven/leasemaatschappijen en autodealers verkopen enkel nog maar kleine autootjes waar ze geen moer winst op maken.
Dit alles dankzij de zittende linkse autohaters en volksuitzuigers. Geef ’t nou maar gewoon toe jrk, je kunt daar gewoon niet omheen. ;-)
@lemans96:
Dat interesseerd mij geen moer, dit is in mijn ogen een medium waar het primair over auto’s hoort te gaan. Niet de plaats om politieke frustraties op bot te vieren….
@jrk68: Wederom een triest zwaktebod. De Bovag en Rai doen wat ze doen JUIST vanwege de grappen en grollen in Den Haag. Dat kan jou geen moer interesseren, het is wel een keihard FEIT.
Als je dat niet zint, dan moet je gewoon van een thread als deze wegblijven en geen droeve , kant nog wal rakende sneertjes poneren.
@lemans96:
Wat jij er van vindt kan mij echt niet boeien droeftoeter, dit soort gejank hoort gewoon niet op AB….
@jrk68: Ik ben niet degene die besluit een dergelijk onderwerp op AB te zetten. Dat gebeurd dus wel, en ik ben er dan dus volledig vrij in om daar op te reageren. Dat dit onderwerp vervolgens een sterke politieke connectie heeft en jij dat hier niet wilt zien, is dus volledig irrelevant. Dus: ga ergens anders de huilebalk uithangen. ;-)
Misschien is het zo gek nog niet. De consument lijkt ook te gaan snappen dat een nieuwe auto zo’n beetje de slechtste aankoop is die je kan doen. De eerste paar jaar ben je de helft van de waarde al kwijt, en dan begint onderhoud nog.. Als autobedrijf zou ik mij gaan focussen op import vanuit Duitsland.
@alassad: Daar heb je zeker een punt, ware het niet, dat onze overheid met haar gemanipuleer, er dus mooi voor zorgt dat de nieuwe autoverkoop hier dus volledig in elkaar dondert en er zodoende vele duizenden mensen werkeloos thuis komen te zitten en er vele honderden dealerschappen failliet gaan…
@lemans96:
Yep, de regering heeft het gedaan.
Lekker simpel…

Waar blijft de eigen verantwoordelijkheid?
@Hubert: Dus… het is mijn eigen verantwoordelijkheid en schuld dat overal torenhoge belastingen op liggen,en ik daardoor grote moeite heb om rond te komen? Right…
@lemans96:
Precies : Regering heeft het gedaan!
Blijf het lekker simpel vinden…

Dat heb je nu eenmaal. Magere jaren volgen de vette op. Is eenmaal een cyclus waar je doorheen moet.
Heeft niets met regeringen te maken.
@Hubert: Ga toch fietsen vent. Onze bestuurders, die we gekozen hebben omdat van ze verwacht mag worden verstandige beslissingen te nemen in moeilijke tijden, doen juist het tegenovergestelde! Ten eerste naaien ze ons er allemaal bij door allerhande beloftes te breken. Is dat ook mijn eigen verantwoordelijkheid? Ten tweede strooien ze ons belastinggeld kwistig in het buitenland in het rond. Ook onze eigen verantwoordelijkheid?

Laat je zelf eens nakijken i.p.v. dat hoogstincompetente en corrupte zooitje wat zich onze bestuurders noemt te verdedigen…
@lemans96:
Ik blijf lekker autorijden, maar koop geen nieuwe.
Zit er momenteel niet aan. Ik vind dit niet erg, het zal vast wel weer bijdraaien.

Ik neem mijn eigen verantwoordelijkheid.
Blijf gewoon geld uitgeven, maar wel bewuster.
Koop meer spullen uit de lokale economie.
Ga in NL op vakantie.
En loop niet heel de dag te zeuren hoe slecht het hier wel niet gaat.
@Hubert: Dan zit je in een voordeliger positie dan wij. Dankzij het bevriezen van onze salarissen, het omhoog jagen van alle vaste lasten en de momenteel omhoog knallende inflatie, is het voor ons hangen en wurgen om het hoofd boven water te houden…
@lemans96:
Ben alleenstaande ouder met een ‘onderwaterhypotheek’.
Maar zitten zielepieten heeft geen zin.
Werk me 3 slagen in de rondte om de boel draaiende te houden.
Maar door gewoon minder luxe te leven is het goed te doen.
Iedereen is gewoon luxe gewend waarvoor ze nog nooit echt gewerkt hebben. Bij velen is alles maar gewoon aan komen waaien en die klagen nu het hardste dat ze de luxe niet meer kunnen betalen.
@Hubert: Ik kan je verzekeren dat dat bij ons NIET het geval is. Iedereen die terechte kritiek heeft op deze hoogstincompetente regering maar over één kam scheren omdat je zelf nog niet in een benarde situatie verkeerd, is natuurlijk nog al kortzichtig.
Er zijn vast veel mensen die zelf verantwoordelijk zijn voor hun situatie, maar er zijn er vele malen meer die, dankzij de uitzuigerij van onze roverheid, nu op straat worden gemieterd.
@lemans96:
Jij doet precies hetzelfde.
Alles maar over één kam : Één grote roverheid (trieste woordspeling trouwens).

En zoals altijd ligt de waarheid ergens in het midden.

Maar blijf er bij dat mensen het niet meer gewend zijn om eens door een mindere periode te gaan.
@Hubert: Zolang jij deze roverheid(want dat IS het!) zonder onderbouwing blijft verdedigen terwijl ze aan de lopende band haar burgers, onder dwang van geweld, blijven bestelen om haar eigen prestigeplannetjes er door te kunnen drukken, zal ik je blijven bezien als een kortzichtig en zichzelf herhalend type. Toevallig zelf ambtenaar?
@lemans96:
Nee, absoluut niet.
Werk in de automotive.
En wij hebben ook crisis gehad : 10% ‘vrijwillig’ salaris ingeleverd.
@Hubert: Dan nog blijft het te arrogant voor woorden om, vanwege het feit dat jijzelf het wel weet te redden, anderen bij wie dat niet lukt(en jij veelal de exacte omstandigheden niet kent) maar te vergelijken met je eigen voordelige situatie. ;-)
@lemans96:
Als nu al die energie die je hier in autoblog stopt, eens stopt in jezelf onwikkelen, dan heb je al een mooi begin voor jezelf gemaakt om flexibeler met de crisis om te gaan.

En bovenstaande heeft niets met arrogantie te maken.
@Hubert: Zo komt het wel over.
@lemans96:
Ga eens naar Pownews.tv vriend. Deel daar aub je kortzichtige PVV geblaat.
@fiets: En jij, op de fiets, naar Joop.nl met je snoevende ik-weet-het-beter instelling. ;-)
@Hubert:
bem finished!
@Hubert: Ik heb er het volgende uit kunnen halen.. De overheid gooit alle kosten omhoog en jij gaat daar gewoon mee akkoord en werkt dan maar wat harder..

Vind het een prima manier om er mee om te gaan, maar als iedereen er zo mee om gaat word het ook steeds maar erger denk je niet?

Ik ga heus niet de hele dag lopen klagen, ben per slot van rekening nog maar 20 en wil ook niet klinken als een ouwe vent die het vroeger beter had.. maar om nou alles zonder enig gezeur te pikken.. en om dan simpelweg maar harder te gaan werken..
@dennisr:
Nee, vooral niet harder gaan werken, dan kom je er wel…

En zoals je al zelf zegt, je ben nog maar 20.
Maar je moet eens weten hoeveel mensen aan het begin van hun loopbaan al meteen alles op orde willen hebben. Meteen groot huis, nieuwe inrichting en dure auto.
Dat gaat nu eenmaal niet.
Daar moet je voor werken. En de een heeft het sneller bereikt dan de ander. Maar vanzelf zal het niet meer aan komen waaien.
@Hubert: Zit em ook een beetje in de generatie, de generatie waar ik in zit is niet zo van het harde werk.. maak ik me zelf ook wel eens schuldig aan ondanks dat ik absoluut niet vies ben van werken.. (zit nu echter wel zonder :( )

Maar dan nog, moet je dan maar domweg harder gaan werken en nergens wat van zeggen? je hebt als volk (klinkt wel zwaar zo) ook nog iets in te brengen lijkt me? niet allemaal als een mak schaapje de leider volgen..
@Hubert: eens…door een mindere periode…kerel, het is inderdaad veel slechter dan ‘men’ je doet geloven en werkelijk een gebed zonder einde aan het worden met Europa. Tevens maakt de media zich er grof schuldig aan de mensheid te overspoelen met politiek geleuter; het maakt de burger niet wijzer, maar berooft ze van hun identiteit (soms), zelfgeloof en toekomst. Ben het daarom absoluut niet eens met een opmerking ‘dat de zogeheten varkenscyclus’ van toepassing is op het huidige immense volksdrama binnen Europa. Je doet er alleen niks aan…daarin heb jij gelijk, dus doorgaan totdat er wapengekletter is.
@Megakix:
Komop kix, niet gaan doemdenken. Toen ik halverwege jaren 80 van de vorige eeuw op de middelbare school zat, kregen wij van leraren te horen dat ze ons aan het opleiden waren voor een carriere in de WW.
In die tijd was het net zo slecht als nu. Daar zijn wij toen ook bovenop gekomen door de schouders eronder te zetten. Ik zie de jaren 90 ook niet meer terugkomen, maar dat is inmiddels wel een luchtbel gebleken. Als we allemaal zoals lemans gaan denken komen we er zeker niet uit.
Zelf heb ik de afgelopen 4 jaar genoeg te verstouwen gekregen en toch zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoed. Het zal nog zeker tot het tweede deel van dit decenium duren maar het licht schijnt nog steeds aan het einde van die tunnel.
@jrk68: het licht aan het einde van een tunnel kan ook een aanstormende trein zijn.. :)…en de doemdenken is op mij niet van toepassing. Beetje economische kennis leert je, dat de instrumenten waarmee crises kunnen worden ondervangen binnen Europees verband niet gebruikt kunnen worden. Megalomane projecten leiden immers altijd tot ineenstorting van systemen of mensen.
@jrk68:
Eensch!
Foto doet me denken aan : Leave Britney alone!!!

OT: 450.000 zal het wel worden hoor. Ik moet er straks ook weer 1 a 2 kopen. ;-)
400.000 is nog altijd belachelijk veel. Er is geen nood aan zo’n aantal nieuwe auto’s…
@Esprit_de_Flandre: Neen, het gaat er ook om wat het voorheen was..
@Esprit_de_Flandre: men schrijft internationaal over Nederland, dat we de 345.000 auto halen…en niet meer.
Die mafkees op de foto is dus onze dorpsgek..
Mooi klaar mee.
@rikus: JimHollandOccupy aka Jermain.
Zo het gaat lekker in de EU zeg.
500.000 vorig jaar, 30 procent eraf: ergens tussen 350.000 en 400K max lijkt me voor dit jaar realistisch. Maar misschien, met het scenario van Cyprus in het achterhoofd, steken nog wat mensen hun spaargeld liever in een knappe auto dan dat ze het door de staat laten roven…
@spiderman:
Eigenlijk is de Cyprus-oplossing zo gek nog niet.
Spaargeld kunnen ze maar één keer afpakken.
Voor het bezit en rijden van een auto betaal je de komende jaren de hoofdprijs. ;-)
Ben ik nou gek of is het puur oorzaak gevolgmet dit kabinet, zolang mensen geen geld hebben kunnen we ook niet consumeren..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).