Boze reacties na onthulling politie-Tesla Model X

Auteur: , 26 Reacties

"Wie gaat dat betalen?!".

Tesla

De betrekkingen tussen Nederland en Canada geen eeuwen terug. Na de Tweede Wereldoorlog vertrokken veel Nederlandse families naar het Noord-Amerikaanse land en dat Nederlandse temperament is terug te vinden in een recente Facebook-post van de politie in Ontario.

Wij Nederlanders zeuren al gauw als er dure aanschaffen worden gedaan ‘van onze belastingcenten’, maar in Canada kunnen ze er ook wat van. Een Canadese politiechef maakte via Facebook bekend dat zijn korps een Tesla Model X gaat onthullen op de Canadian International AutoShow.

Zonder enige context stroomden veel boze reacties binnen. ‘Waarom zo’n dure Tesla?’, Wie betaalt dit?’ en ‘Hoeveel hebben jullie moeten lenen om dit te kunnen veroorloven’? Niet geheel onterechte vragen, al ligt de context, zoals wel vaker, geheel anders.

De politiechef voelde het nare sfeertje in de reacties hangen en kwam met tekst en uitleg. De Tesla Model X is afkomstig van een particulier, die de elektrische auto voor de show uitleende aan het politiekorps van Ontario. Met de Model X wilde het korps aandacht vragen voor de politiestand op de beurs en mensen laten zien dat de toekomstige vloot de elektrische kant op zal gaan. Na afloop van de show zal de auto worden ontdaan van zijn politiepak en worden teruggegeven aan de particulier.

Overigens waren niet alle reacties puur gal. Veel Canadezen reageerden positief op de Tesla en vonden het een aanwinst voor het wagenpark van de politie. Dat laatste gaat dus niet gebeuren. Er zijn landen waar de politie wél echt met Tesla’s surveilleert. Onder meer in sommige steden in de Verenigde Staten en in Luxemburg kunnen politie-Tesla’s worden gespot.26 reacties

Dus iedereen is voor niks aan het zeiken.
@berlinetta: Dat klinkt een beetje zoals op de AB comment section… :P
@berlinetta: facebook he..
@berlinetta: “I whine, therefore I am”
@davelepeef:
Stop w(h)ining. Start drinking beer!
@Original_Arnoud: want some cheese with that whine?
@Original_Arnoud: pas maar uit. Beren maken meer kapot dan je lief is…
@berlinetta: was ook zo met de Veyron van dutch bugs. Serieus aantal mensen reageerden waarom er zon dure auto was aangeschaft …. doet mij denken aan dat filmpje van : dit was het nieuws. Jan jaap van der wal die losgaat , je doet niet meer mee.
@rolov: dan heb ik het over de politie uitvoering die dutch bugs had laten maken he.
Heftig nieuws! Sterkte aan alle betrokkenen.

Veel erger dan dit wordt het (hopelijk) niet vandaag..
@unknown234: hopelijk vervangt de mensheid haar kapotte zekering.
De betrekkingen met Canada gaan toch terug?
Als ik dit soort berichten lees, denk ik altijd: het gaat heel goed met de mensheid in zijn geheel…
Het komt wel erg dichtbij !
Kill the internet already. With great power comes great responsibility. Het is gebleken dat de mensheid niet weet hoe ze er mee om moeten gaan. Mooie dingen weten we binnen no time te vergallen.
Is toch te begrijpen, als de politie een La Ferrari, een Aventador, een RS6, een G63AMG of iets dergelijks zou onthullen als een ‘nieuwe auto’ zouden mensen ook over de zeik gaan. Zonder alle belasting voordelen (die we hier in Nederland wél, en in Canada niet hebben) kost de model X namelijk net zo veel als een werkelijke exoot.
In de laatste episode van ‘the grand tour’ was Clarkson (voor de verandering eens) heel positief of de Tesla model X, behalve over de U.K. prijs van £ 183.000,= Een nieuwe Audi RS6 start daar met £ 84.000,= voor het ‘instapmodel, ter vergelijking
@numpty: Pas op he, die positieve review van Clarkson over de Model X komt dus mooi niet op AB hè.
@amg65: positief nieuws over tesla is niet goed voor het aantal clicks;)
via Android app
@numpty: ja, ze pakken ook wel enkel de prijs van een volle P100D he. Puur kijkend naar brandstofkosten, onderhoud en in NL bijtelling bespaar je sowieso al flink.
@numpty: elektriciteit is de duurste energievorm waar absoluut geen subsidie op zit. Per joule betaal je 15x meer voor elektriciteit dan benzine. Hoezo subsidie? Dat ze benzine eens met zo zwaar belasten. Alleen heb je met een puur elektrische auto mazzel met de bpm.
via Android app
@laptom: haha wat?! Ik laad mijn auto op voor ongeveer 10 euro. Hoezo duur?
Wat je noemt: een non-event…
Ik dacht; Is er nou alweer een Need for Speed uit ? Zowaar een mooie Tesla foto.
@MercMeister: indd staat best goed zo.
Mensen zeiken dat het een dure auto is in de aanschaf, maar vergeten meteen dat voor een professionele organisatie eerder gekeken wordt naar TCO oftewel Total Cost of Ownership. Het zal me niet verbazen als op een paar plekken ter wereld waar peut en onderhoud duur is de Tesla binnenkort financieel een goede optie is…
via Android app
@mda: mijn dure Model S kost me al minder dan mijn goedkope V70 die ik hiervoor had.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).