Zie hier, de állerlelijkste Lamborghini Veneno ooit

Auteur: , 31 Reacties

Net als de Miami zon, branden ook mijn ogen bij het zien van deze wagen.

Zie hier, de állerlelijkste Lamborghini Veneno ooit

De Lamborghini Veneno is een bijzonder zeldzaam verschijnsel. Lamborghini produceerde in totaal twaalf stuks, waarvan er slechts drie met een dak geleverd werden. In tegenstelling tot de McLaren Senna staat de Veneno niet bekend om zijn geniale wegligging. Niet omdat het uitermate aerodynamische design geen effect heeft, maar omdat de twaalf exemplaren veelal de voorkeur geven aan drukke straten, in plaats van het circuit.

Dit bleek maar weer toen er recentelijk plaatjes op het internet verschenen van een in Miami gespotte Veneno. Het desbetreffende exemplaar komt je misschien bekend voor. De Veneno behoorde ooit toe aan de vice-president van Equatoriaal-Guinea, maar werd eind 2016 ingenomen nadat aan het licht kwam dat hij de auto’s had gekocht met geld van de staat.

Zie hier, de állerlelijkste Lamborghini Veneno ooit

Inmiddels heeft de Veneno een nieuwe eigenaar, maar ook bij hem lijken zijn financiën niet in proportie te zijn met zijn smaak. De Veneno is nog even afgrijselijk als voorheen. Voordat ik de specificaties doorloop, wandel ik nog snel even naar het toilet om aldaar mijn maaginhoud door te spoelen.

Goed, de Lamborghini Veneno heeft een 6,5-liter V12 die om en nabij de 750 pk produceert. Wanneer juist ingezet, schiet de duivelse krachtbron je in 2,9 seconden naar de 100 km/u. Zijn top vinden we pas bij de 355 km/u. De joekel weegt met 1.490 kg ongeveer evenveel als de Toyota Supra, die we binnenkort mogen begroeten.

Als het niet aan de prestaties van de auto lag, kon ik er met mijn hoofd niet bij dat de Veneno enkele miljoenen euro’s waard was.

Zie hier, de állerlelijkste Lamborghini Veneno ooit31 reacties

Staat hem beter dan dat lease grijze, maar het blijft toch een van de lelijkste supercars van deze eeuw.
@bassx: Nee. Gewoon nee. Er is niks moois of beter dan deze auto. Wat een gedrocht.
@bassx: vind de Senna anders ook niet echt een plaatje. Alee dat is ook allemaal relatief want vond de chiron op foto ook wanstaltig maar toen ik hem op het autosalon van Brussel zag staan leek hij toch net even beter in proportie
@chrisvis: Het verschil is, is dat de Senna functioneel lelijk is, deze Lambo gewoon wanstaltig. Maar dat past ook wel weer, kijkende naar sommige Countach’s begin jaren 80.
@bassx: de edonis komt ook aardig in de buurt van dit gedrocht.
Iets met een aap en een gouden ring, al ziet het er in mijn inziens prima uit.
@720s: de kleur dan, de auto is wanstaltig.
@720s: jij bent af
Het is toch bijna onmogelijk om voor te stellen dat dit een dochtermaatschappij is van Audi. Zo conservatief als Audi’s zijn, zo extreem is deze Lambo. Ik vind het zelf afschuwelijk lelijk, maar er zijn dan ook maar weinig Lamborghini’s die ik echt mooi vind.
Hey, de nieuwe sport uitvoering van de Toyota Prius is er dan toch gekomen?
Er staat een verlichtingspaal in de auto op de headerfoto! Gaat ook nog door de achterspoiler.
@cossiekiller: da’s de uitlaatpijp, komt er los bij. Die zijn ze vergeten toen ze zo druk waren de achterzijde zo lelijk mogelijk te maken…
Volgens mij is leepu bij lamborghini ingehuurd.
Ik vind hem niet zo lelijk eerlijk gezegd. Lamborghini maakt al sinds 2011 wanstaltige hokken.
Is ie nou wit of taxi-wit?
@rene1135: volgens het trefwoord labeltje van AB is ie bruin
@galverink: Ik dacht al dat niemand anders het opgevallen was..
Gelukkig zijn er maar 12
Lijkt wel een kitcar…
Waar vind ik die foto’s uit Miami dan ? Ik zie alleen foto’s uit Europa.
Dan zal de koenigsegg one:1 van die dictator ook te koop komen.
Op foto 1 staat Kempinski hotel/ Geneva. Vooral op de laatste foto valt me op dat er verhoudingsgewijs erg veel auto’s met een Zwitsers kenteken in Miami rondrijden. Of..?
Hoe dan ook: wat een vreselijk lelijke auto. Woorden schieten te kort.
Eerste associatie die ik bij deze kleur heb is een oude, vergeelde caravan…
Ik denk dat de meeste eigenaren van een Lamborghini deze kopen om op te vallen. Dit is dus eigenlijk een goed gelukte Lamborghini, opvallen doe je zeker, en of hij nou mooi is doet er niet echt toe..hij was immers lekker duur en je krijgt aandacht.
Wat is er aan de veneno nog lelijker dan? Ongeacht de kleur is die lelijk, een Fiat multipla is nog een schoonheid hiernaast.
Zit je in Miami , kom je met dit ding aan.. koop dan De Testarossa.
Is wél wat voor mij, eigenlijk. Hierin zie zelfs ik er goed uit…
Doet mij heel erg denken aan de extreme Countach-versies begin jaren 80. Zo enorm lelijk maar ‘t klopt, op de één of andere manier. En dan in het wit! Hahahaha perfectie.
Ik vind de Veneno juist wel gaaf en bruut. Wit past totaal niet op deze auto en de cabrio variant maakt hem niet beter.
Voor mij de gesloten variant, in het donkergrijs zoals die in Genève stond.

Met de Reventon en de Centenario heb ik niks, maar de Veneno is wel mijn ding, net als de Asterion.
Dit model is niet de mooiste Lambo die ooit gemaakt is dus een donkere kleur staat beter, is minder opvallend. De combinatie van licht exterieur en licht interieur vind ik persoonlijk ook niet mooi, licht interieur staat sowieso goedkoop. En die velgen… damn wat lelijk.

Er zijn toch betere manieren om je geld uit te geven lijkt me.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).