Brabanders betrapt met 4.000 liter geroofde diesel

Auteur: , 17 Reacties

Waar laat je zo'n enorme hoeveelheid aan gejatte brandstof? Precies, in het laadruim van een geprepareerde kleine truck. Think big.

Diesel power

Diesel is de laatste tijd aardig in prijs gedaald, maar als je de keuze hebt tussen nog steeds ruim meer dan een euro de liter aftikken, of helemaal voor gratis het goedje gewoon uit een put pompen, dan is de keuze voor sommigen snel gemaakt.

Naast kruimeldiefjes, zoals de 2 Litouwers die gisteren op zoek naar gratis peut in Harskamp tegen de lamp liepen, heb je mensen die hun twijfelachtige activiteiten wat groter aanpakken. Dit zagen we al eens bij de man die 1.000 liter in zijn people mover wist te krijgen maar toch werd gesnapt.

De 2 heren die er gisteravond in Dongen gloeiend bij waren gingen hier nog eens met factor 4 overheen: na meldingen van verdacht gedrag hield de politie hun truck vlakbij een onbemande pomp aan, en vond 4.000 liter dieselolie – verspreid over 4 tanks – in het laadruim. De inzittenden – twee twintigers uit Geldrop en Eindhoven – werden aangehouden. Oh oh, Brabo.

Als je bovenstaande op een rijtje zet, zou je denken dat het misschien eens tijd wordt dat pomphouders hun ondergrondse tanks wat beter beveiligen, want kennelijk kom je er met kwade intenties vrij makkelijk bij17 reacties

Je gaat bijna denken dat Brabant te vergelijken is met Zuid Italië, zitten ze niet in de drugs dan is het wel een ander malafide handeltje als gestolen diesel….
@jrk68: wat waarschijnlijk voor de generator voor de drugs is ;)
@rolov:
Welnee, we weten allemaal dat ze de stroom gewoon aftappen….
@jrk68: de grote jongens tappen niks af. Die gebruiken generatoren. Wat denk je dat het lichtnet doet als er in een keer 100 lampen van 1000 watt plus apparatuur aanslaat? ;) weet je die grote in Zeist nog? 20 jaar lang. Kan alleen met generatoren. En zo zijn er nog veel meer.
Geef ze een ongelijk, we willen toch allemaal de staat zo min mogelijk spekken
@bouwvakkert:
Nope, ik betaal graag belasting en als het even kan veel..

Dat is immers het bewijs dat ik schofterig veel verdien..
@tupperware: meen je dat? Ik verdien veel omdat ik ergens goed in ben en dat betekent niet dat de overheid dat incentive zou moeten wegnemen door extreme belastingen. Anders gaat heel geskillt Nederland z’n kennis en kunnen exporteren..
@tupperware: Die quote zag ik van de week ook in het Engels voorbij komen. Weet alleen niet meer van wie
@phaeton:
Zou kunnen, ik gebruik hem pas een jaar of 30 en hij is niet van mij..
@bouwvakkert: de staat? Hier laat je gewoon een pomphouder fors mee bloeden..
@parker: ligt eraan wat voor pomphouder… Een eenmanszaak zeker. Maar de grote jongens echt niet hoor
@bouwvakkert: dan rijden we met zijn alle eens de grens over bij België en kijken we na hoeveel kilometer de eerste weer om draaien en toch weer een extra belastingcentje aan de Nederlandse staat overmaken. Voor mij is de keus snel gemaakt.
goed dat ze gepakt zijn, maar wel erg raar dat dit zo makkelijk op te pompen is!
Jaren geleden eens een berichtje in de krant gelezen van een trucker die gepakt was met een tank tussen de chassisbalken van zijn oplegger gelast. 1500 liter rooie diesel. Dat schiet ook op.
Tenzij afgeschaft kun je net als in 2013 en in 2014 op het Anti Dieseldiefstal Systeem 50 procent subsidie ontvangen…
Denk gok zomaar dat er meer grapjassen dit doen en niet betrapt worden.
@mrrallycross: dat weet ik wel zeker

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).