Breek: de Maserati Levante is hier!

Auteur: , 106 Reacties

Het heeft een jaar of twintig geduurd, maar Maserati heeft nu eindelijk ook haar SUV.

Eigenlijk wilde Maserati de Levante tot 25 februari onder de pet houden, maar dat lukte niet. En dus sturen ze de plaatjes dan maar zelf in hoge resolutie het wereldwijde web op. Niet dat het nog echt een verrassing was, na uitgelekte patenttekeningen en schaalmodellen.

Veel details geeft het merk nog niet prijs, anders dan dat ze de Levante gaan leveren met zowel benzine- als dieselmotoren, Q4-vierwielaandrijving en een achttraps automaat. Ga er voor het gemak maar vanuit dat het aanbod vergelijkbaar gaat zijn met dat van de Ghibli: een 3.0 V6 Bi-Turbo op benzine met 411 pk en een wat verstandigere 3.0 V6 turbodiesel met 275 pk. Net als bij de Ghibli zal die laatste vermoedelijk verantwoordelijk gaan zijn voor het leeuwendeel van de verkopen.

Over techniek kunnen we het verder dus nog niet uitgebreid hebben, laten we daarom eens een balletje opgooien over het uiterlijk. Ik vind hem wel fraai geworden, collega @Mauritsh vind hem een tikkje gedateerd en wat vinden jullie?106 reacties

Ghilbi wat hoger …
@richman: met wat Porsche Cajun trekjes.

En ook al ben ik geen liefhebber van suv’s
net als de
– F-type
– Cajun
– Range Rover Sport.

Valt hij best wel in de categorie mooie SUV,
@martinus: F-pace bedoel je zeker? Met een F-type kom je niet zo ver off-road
@whoppie: Die inderdaad!
Voordeel van de F-type vast zou zitten in de blubber,
Dat je mits je de cabrio hebt, in ieder geval in het zonnetje kan zitten.

Maar F-pace is bedoeld,
Behalve dat ik zijn naam even door de war haalde,
Is die toch ook best goed gelukt?
@martinus: F-Type moet F-Pace zijn? 😁
@martinus: macan bedoel je ? Cajun was de code name
@martinus: Wat is een Porsche Cajun, of bedoel je de Macan?

Eigenlijk is het toch een voorspelbare exterieur geworden en of het mooi is, laat ik ook nog even in het midden, eerst maar eens real life foto’s zien, om het beter te kunnen beoordelen.
@martinus: En profil heeft het ook veel weg van de Infiniti QX50 vind ik. Vooral hoe de daklijn afloopt.
@martinus: Wat is überhaupt een Cajun? Ik dacht dat ie Macan heette…

OT: ik vind hem wel mooi…
@mercedesclk350: de cajun was vgm een kleinere panamera
@martinus: Cajun zeker Macan?
@martinus: porsche cajun bestaat nog niet he
Nee. Sorry.

Dit doet mij absoluut niets! Jammer want, de Ghibli en QP van nu zijn fantastische wagens!
Gedateerd is wel het juiste woord. Je kuntzien dat er lang aan gewerkt is. De achterkant is een rommelpotje qua design.
@p993: Voorkant is net een Ghibli en de achterkant heeft wat weg van de Cayenne.

is het sinds de F30 BMW 3 reeks de mode geworden om de koplampen te verbinden met de gril? Echt belachelijk.
Achterkant is net een facelift cayenne en voorkant een mazda cx3 ofso
@mab: Ik heb een CX-3, maar die vind ik toch echt 10 keer mooier
@hight96: dat kan ik pas oordelen als ik deze in het echt heb gezien maar vind de cx3 echt een geslaagde auto. Mooier als de cx5 iig
@hight96: die is OOk mooi
@hight96: boy if you don’t… Zo’n Mazda is een leuk wagentje maar ik heb dit persoonlijk 100X liever
Zo zeg, ziet er vreselijk goed uit! Achterkant lijkt wel stevig op een Porsche Cayenne. Gelukkig hoef ik dat niet te zien! Van voor en van zij is ie perfect!, al ben ik bang hoelang het gaat duren voordat we deze in de Maserati showroom gaan zien, ik kijk naar jou, Alfa Giulia..
Weet niet wat ik er van moet denken.
Moet er nog aan wennen maar zeker 100% mooier dan de macan!
@kenner: ik vind de Macan dus weer mooier..
mab via Android app
@kenner: je kan ook overdrijven he. Moet deze nog in het echt zien maar aan een macan kan die zeker niet tippen.
Lexus / Infinity achterkant; overall gewoon fout en lelijk.
Voorkant mooi! Rest rommelig :-(
Rappers rejoice!
Ik vind de huidige lijn Maserati’s niet echt bzijonder mooi, en deze past er perfect in! Goed dat ze met een SUV komen, dankzij zo’n Levante kan het merk met de drietand dan eindelijk voor zichzelf gaan zorgen!

Ik heb zelf eigenlijk een grwuelijke hekel aan SUV’s, want het zijn stationwagons die meer wegen and that’s it. Maar het is nu eenmaal de makrt die dicteert dat elke zichzelf respecterende fabrikant een SUV in het gamma moet hebben. Dus goed dat ze er EINDELIJK aan begonnen zijn.

Echter, kuddo’s voor Porsche. Zij zagen dit al meer dan 13 jaar geleden al in…. Beetje SUV’s bouwen voor het grote publiek. En de pers blij houden met RS modellen. Briljante marketing.
@gtwillem:
Mercedes begon er al 19 jaar geleden mee, om nog maar te zwijgen van jeep (53 jaar geleden). Maar goed, van mij mogen alle 4×4’s zonder ladderframe en lage gearing dusdanig zwaar worden belast dat ze zelfs voor rijke mannen met kleine p3ni5 en bange vrouwtjes met te grote zonnebrillen onbetaslbaar worden.
@super: Mercedes… Geen sportwagenmerk. Vrachtwagens, bussen, taxi’s… Dan is een SUV vrij logisch.

Porsche heeft de markt gewoon goed in geschat en een goede strategie gevonden om én sportwagens te kunnen bouwen én winst te kunnen maken.
@gtwillem:
ok, bmw dan, die bouwt geen trucks en busjes en bouwde 17 jaar geleden ook al een “sportieve” 4×4. Porsche heeft het dus niet zelf bedacht, maar heeft alleen goed gezien dat bmw/merc zich in een segment begonnen te begeven waar ze zelf ook wel in mee konden doen, dat is alles.
@super: Ook BMW is niet een goede vergelijking. Tuurlijk, de Mercedes ML was de eerste SUV in zijn soort. En BMW heeft het recept geperfectioneerd met de X5.

Waar ik op doel is dat een kleine sportwagenfabrikant als Porsche het goed gezien heeft dat ze een SUV moesten gaan bouwen. Aston Martin, Maserati, Ferrari en dergelijke gaven aan dat nóóit te gaan doen want het staat haaks op waar een sportwagen voor staat.

Echter, Porsche heeft laten zien dat je prima puike sportwagens kunt bouwen en sportieve crossovers. Natuurlijk ook een voordeel dat ze hem samen met VW konden ontwikkelen, maar toch. Goede gok geweest. Want toen Porsche eind jaren 90 bezig was met de ontwikkeling werden ze voor gek verklaard.
@gtwillem: Inderdaad! Alleen is het zo dat Porsche het eerder voor het geld deed (naar mijn mening) dan als marktinzicht. Ze hebben het imago omlaag getrokken, maar men is er snel aan gewend. Ik was wel altijd fan, maar de liefhebbers niet echt…
via iPhone app
@sulobb: Tuurlijk ging het om het geld. En dankzij slim marktinzicht heeft Porsche zichzelf kunnen redden.

Porsche was halverwege de jaren ’90 op sterven na dood. Het schreef al jaren rode cijfers. Dankzij de Boxster, 996 en de Cayenne is Porsche sterker dan ooit teruggekomen.

Voor de puristen misschien een doorn in het oog, maar met liefhebbers en puristen kom je er niet. Neem de 993 bijvoorbeeld. Was destijds een hopeloos verouderde auto. Dus verkocht ie slecht. Zelfde gold voor de 928 GTS en de 968. Nu allemaal auto’s die de ‘puristen’ heilig verklaren, maar destijds het bedrijf wel om zeep hielpen.

Door slim in te springen op de groeiende SUV markt heeft Porsche een enorme sprong voorwaarts gemaakt, en tegenwoordig zijn de Panamera, Cayene en Macan geaccepteerde modellen in het gamma. En in hun klasse nog altijd de best sturende, dus er zit nog wel degelijk wat Porsche DNA in ;-),
@super: Bij de ML (W163) begon eigenlijk alle ellende, schitterend goede praktische wagen eigenlijk. Misschien moeten de Jeep Wagoneer de schuld geven, hoelang maken ze die SUV’S eigenlijk al?
@henkhupelschoten: De eerste ML was nog behoorlijk terreinwaardig. Het was geen Suzuki Samurai, maar je kon er redelijk mee de bagger in. Dat is met de rest van de huidige SUV’s wel even anders.
@gtwillem: helemaal mee eens. Deze Maserati lijkt nogal op de nieuwe X-trail. En dan is de X-trail eigenlijk mooier…..
Schitterend!
Niet zo origineel. Moeten we nu hem mooi gaan vinden omdat het een 3-tand is…..?
@lompey: hij is niet lelijk. Echter is hij ook niet verrassend.
Had net zo goed een suv van elk ander merk kunnen zijn en dat is volgens mij juist net niet wat je wilt hebben als je een Maserati rijdt.
De 510pk v8 komt ook echt wel, over een jaar of twee. Zijkant niet geweldig en verder.. Tja het Is een Suv en die worden gekocht door 50+ers en die houden wel van een beetje gedateerd dus dat wordt wel een succes.
Hij ’s niet echt lelijk, maar ook niet echt mooi… Doe mij dan toch maar een F-Pace
Het deed me meteen denken aan een Infinity. Voor een Maserati is dat volgens mij geen compliment..
Achterkant is een Porsche kloon, maar hij is geslaagd Yumyum!
Ziet mijn auto er toch een stuk beter uit…
http://www.autojunk.nl/2015/11/mijn-auto-36
@norge: Zeg nou eens eerlijk, hoeveel korting heb je op die wagen gekregen in ruil voor al die Hyundai-propaganda ;-)
@Edge: Kan ‘m niet zien op de foto, staal een Hyundai voor..
@Edge: Hyundai Noorwegen heeft er geen voordeel aan dat tik hier positief ben over Hyundai…Niks dus…jammer genoeg.. Maar als Hyundai NL meeleest …Ik wil best wel een sponsor hebben… :)
Oh wat mooi. Want masser
Schande voor een merk als Maserati.
@heidekonijn: wellicht levert dit gedrocht genoeg geld op voor een echte sportwagen?
Hmm mixed feelings. Moet hem eens in het echt zien. Doet wat denken aan een infinity/mazda/lexus combo.
Zo. Dit is best lekker eigenlijk!
Ziet er niet eens zo triest uit eigenlijk.
Mooie wagen hoor, voor een SUV. Maargoed als ze hiermee geld bij de Chinezen en Russen kunnen ophalen om ook mooie sportwagens te kunnen bouwen vindt ik het prima.
Pak de SUV’s van verschillende merken van de laatste 5 jaar, stop ze in de blender… “et walla…”
Och och och… Ik zie wel in hoe ze die 50K verkopen willen halen… Maak het lekker saai en non-offensive…

Maserati verkoopt hun ziel aan de duivel.
Oei, als ik heel eerlijk ben vind ik hem enorm tegenvallen. Hij hoogt veel te hoog en veel te lomp, en ook nog eens gedateerd. Nou is dat hoge en lompe bij SUV’s sowieso vaak een issue, maar bij deze is het wel heel erg. De Kubang conceptwagen was wat dat betreft niet alleen mooier, maar ook een stuk beter in balans. En dat geldt ook wel voor concurrenten als de Cayenne en Range Rover.

En verder; zoals @gtwillem al aangeeft is het goed dat Maserati eindelijk met een SUV komt, al vraag ik mij wel af in hoeverre deze Levante een succes wordt. Het beoogde koperspubliek heeft nu al een Cayenne of Range Rover op de oprit staan en het is nog maar de vraag of die mensen zin hebben om over te stappen op de drietand.
Heb het niet zo op SUVs, maar dit vind ik wel fraai eigenlijk.
Giulia achterlichten?
Erg bijzonder is het niet… saai
Mooi ding. Ben geen SUV liefhebber, maar als ik moest shoppen in dat segment, dan zou het best is zoiets kunnen worden, met de Range Rover als alternatief.
De Duitse en Japanse merken vind ik helemaal niks, en in een Volvo wil je natuurlijk niet dood gevonden worden.
Porsche belde, ze wilde de kont van de cayenne terug. Verder ziet het er wel goed uit
Mooie Mazda
Keurige wagen!!
Van achter inderdaad als 2 druppels op de Cayenne , toch vind ik hem wel wat hebben
Wat een heerlijke wagen is dit zeg!
@misterdrogba: me 2…
Ik vind hem meer op een opgehoogde alfa Romeo guliatta lijken, of hoe je dat ook schrijft…
Doe mij de f-pace of xc90 maar. Deze is niet geslaagd.
Gelukkig een stuk beter dan de camo auto’s. Gelukkig betere verhoudingen, ziet er eigenlijk best wel goed uit (voor een sufje..)
Zou dit veel eerder kopen dan een sufje van porsche.. ALS ik er al eentje zou kopen
Had die niet nog wat langer uitgesteld kunnen worden… net als de Ghibli en nieuwe QP.
Ik vind hem mooi,waar kan ik tekenen??
Iedereen die ouder word word langzaam uitgezakt en dik
Parkeer maar op de oprit
Volgens AW (is it 2 late now 2 say sorry) krijgt de auto 3 motorkeuzes…

-3.0 v6 430 pk, 0-100 km/h 5.2 sec, 264 km/h top
-3.0 v6 350 pk, 0-100 km/h 6.3 sec, 243 km/h
-3.0 v6 diesel 275 pk, 0-100 km/h 6.9 sec, 230 km/h
Ik vind het net een kia…
Maserati… What the fuck. Ik ben echt zo pissed op deze troep dat ik zelf maar ben gaan schetsen.

http://s29.postimg.org/c6hhpjj1j/Maserati_sketch.jpg

En donder op met die Chinese Cayenne, ga je schamen!
@Jochempie:
mooi! Kan je zeker goed maar om het troep te noemen getuigd van jeugdige domheid.
@giulio: Blij dat je me jeugdig acht, altijd fijn. Ik liet mezelf wat gaan maar ik ben redelijk aangeslagen dat Maserati het vindt kunnen dat ze een blokkendoos met vouwen binnen het merk vinden passen. Ik vind het verkwanseling van de naam.
@Jochempie: dat vinden meerderen, meestal hetzelfde liedje, er valt altijd wat te bitchen. Tot in den treuren. Iedereen denkt recht op zijn eigen mening te hebben maar allemaal verkondigen dezelfde zelfingenomenheid.

Je tekening is daar een fris tegendraads advies. Leuk om te zien. Ik vind het goed. vooral de doorgetrokken dakruit.
@giulio: het klinkt alsof je bekend bent met het klappen van de zweep.. Het bitchen is soms vervelend maar niet elke bitcher bitcht omdat hij of zij nog even een stempeltje wil drukken op het eindresultaat. Sommigen bitchen belangeloos. Dan bevat hun gebitch misschien wel een interessante boodschap..

Anyway bedankt voor je reactie! De hele schouderlijn kan nog een stuk omhoog maar het was laat en ik had haast ;)
Mazda belde, ze willen hun ontwerp terug :X
Nee, Maserati, dit valt me toch echt tegen van jullie. Zou ik voor zoiets in de markt zijn, dan nam ik liever een Volvo XC90 met alle toeters en bellen. En met het geld dat ik dan over houd kan ik nog een hele hoop andere leuke dingen doen.
Ontzettend mooi auto, maar wel veel overeenkomst met de cayenne … persoonlijk niet zo erg aangezien ik die ook erg mooi vind !
Net als bij de ghibli vind ik de achterkant op een Kia lijken
Nee maurits het is een maserati die mag er gedateerd uitzien. Ik vind hem eerlijk gezegd nog iets te sportief er uit zien ook. Maar het is lastig om te zeggen zo vanaf de foto’s.
Pfff vind het net een willekeurige suv van Hyundai uit 2008. Gedateerd ontwerp. Kan ook wel zien dat ze er 20 jaar mee bezig zijn geweest. Mag hopen dat de volgende GranTurismo niet zo verkoopt gaat worden
Wat een walgelijk misbaksel…zo zonde dat alle “exclusieve” sportwagenmerken met een SUV komen….en bedankt Porsche…. :-(
en hoe groot is die ? alla Cayenne of Macan ?
Lijkt wel een cayenne met een andere grill
Als je een Maserati koopt dan wil je en denk je toch aan Stradale of V8 benzine. Toch niet aan een SUV of diesel koop dan een ander merk. Echt jammer van het mooie merk.
Mooi! Maar waarom??
Het ontwerp is voorspelbaar, achterkant is wel een zooitje geworden door de achterlichten. Ze hadden beter bij Nissan kunnen afkijken hoe ze de Qashqai hebben voorzien van een paar achterlichten. Dat zijn imho Maserati waardige achterlichten.
http://www.autoblog.nl/gallery/Nissan/Qashqai_2014/Nissan-Qashqai-2014-09.jpg
http://www.autoblog.nl/gallery/Nissan/Qashqai_2014/Nissan-Qashqai-2014-13.jpg
De nieuwe Qashqai heeft bovendien Maserati waardige heupen gekregen, ze waren misschien zelfs beter af geweest met badge-engineeren. Dát is nadat het voorzien is van van een Ghibli neusje.
SUV’s zijn sowieso niet erg subtiel (of mooi). Hier hebben ze zich wel heel erg makkelijk vanaf gemaakt. Geen enkele vernieuwende lijn. Puur commercieel ontwerk en Maserati onwaardig
Schitterende Maserati!
Ik kraak ze niet af maar ik vind de laatste Quattroporte en de Ghibli bij lange na niet zo geweldig als de Quattroporte sport gts (2008/2009). En om dan nog maar niet over het geluid te beginnen…
Lekker makkelijk al die ‘gedateerd’ roepers die niet eens kunnen beargumenteren wat er dan zo gedateerd oogt.
Want dat moet?
Grrrrill from Maserati.

Deze auto heeft Über-überhohlprestige, damn!!

Porsche, pak maar in…
Ik ben er niet zo enthousiast over, maar verkopen gaat ‘ie wel doen…
Premium verkoopt gewoon altijd…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).