Dit wordt de nieuwe Maserati Levante SUV

Auteur: , 37 Reacties

Patenttekeningen van de Levante druppelden de interwebs op, zodat we nu weten hoe de SUV eruit komt te zien. Of wisten we dat eigenlijk al?

Voor een groot gedeelte wel, want dankzij de Kubang Concept weten we al een jaar of vier hoe de uiteindelijke productieversie van de Maserati SUV gaat worden. Qua uiterlijk dan, want er is waarschijnlijk nog nooit een meter met de Kubang gereden.

Naast het feit dat het uiterlijk dankzij de patenttekeningen steeds concreter begint te worden, is de kans groot dat Maserati zowel met de aankomende Levante als met de Ghibli en de Quattroporte een graantje van de leasemarkt wil meepikken. Hoe? Met elektrospul natuurlijk, is goed voor de bijtelling.

Als alles volgens plan verloopt, moet de Levante begin 2016 z’n opwachting maken. Naast een hybride aandrijflijn moet de SUV er komen met een 3.0 V6 (410 pk) en een 3.8 V8 (530 pk). Beide benzinemotoren zijn voorzien van twee turbo’s, daarnaast mogen we ook een dieselversie verwachten.37 reacties

Heb niet het gevoel dat het een mooie suv gaat worden. Als je een suv wilt moet je gewoon voor een range rover gaan, de x5 is ook nog wel tedoen.
@MAB: Maserati kennende zal dit een hele mooie chique auto gaan worden. Ik denk niet dat je dit mag vergelijken met een X5. Ik denk dat dit een mooie optie is voor de mensen die te oud zijn geworden voor de Porsche Cayenne. Ik zeg laat maar komen!
@clarkson: ik denk dat dit een concurrent wordt voor de Cayenne Turbo (S) en de duurdere range rovers (ook de sport?). Er is in ieder geval al genoeg concurrentie
Wat wordt het volgende, een Gran Tourismo van Land Rover? Net als de Porsche Cayenne/Macan zeg ik “nee dank”.
@looijschelder: Vergeet niet dat de Cayenne destijds de redding geweest is. Zonder Cayenne had Porsche waarschijnlijk geen 911’jes, Carrera GT’s en 918’s gemaakt. Zie het dus als een noodzakelijk kwaad. Net als bij Maserati. Een SUV van Maserati hoort ook niet, maar als die SUV ervoor zorgt dat we de komende jaren mogen blijven genieten van de Quattroportes, Ghibli’s, GranTurismo’s en hopelijk ook Alfieri’s, vind ik het prima.
@Edge: de situaties zijn eigenlijk niet vergelijkbaar, Porsche was zelfstandig, Maserati valt onder Fiat Chrysler automobiles. Ook het modellengamma is totaal anders, Porsche verkocht voor de Cayenne alleen maar sportwagens, Maserati heeft ongeveer hetzelfde assortiment als Jaguar minus de XE en F-type. Veel diverser dus.
@Edge:
Voor de boekhouders en andere sneue rendementsdenkers waren die hokken de redding van Porsche…, voor de liefhebbers van dat merk markeerde zij de ondergang.

Het is maar waar je voorkeur ligt, ik ben afgehaakt….
@jrk68: Ik denk niet dat ze daar wakker van zullen liggen
@jrk68: Jij had Porsche liever failliet zien gaan?

Ik ben ook geen fan van de Macan en Cayenne maar als dat betekent dat ze 911’s kunnen blijven bouwen, dan zeg ik: Doen.
Niet slecht zo
Hebben ze er nu de kont van de Impreza hatchback op geplakt?
@motoragent: dat dacht ik dus ook al!
@motoragent:
Ik zie vooral een Hyundai Santa fe met een ander grilletje.
Het lijkt mijn Impreza wel… Ik wist dat ik een trendsetter was, maar dat mijn rammelbakje al zeven jaar zijn tijd vooruit is doet mij toch deugd! Hopelijk ook met roze logo’s!
@gtwillem: Nou idd
Ik vind de wielen niet zo. Voor de rest wel ok. Niet heel spannend allemaal.
Wordt denk een heel mooi alternatief voor een Cayenne.
Als ik het zo zie krijg ik de volgende gedachten: achterkant lijkt subaru, voorkant mazda.
Hoort er nou eenmaal bij tegenwoordig. Als ze er lekker mee kunnen cashen en daardoor Fiat sterker en gezonder maken ben ik helemaal voor. Ze gaan hem vast/misschien/wellicht ook nog wel als Alfa Romeo op de markt brengen. Die hadden eigenlijk 6 jaar geleden al een midsize SUV kunnen hebben, ver voor Audi en dergelijke…
Lijkt wel op een infiniti fx50 vettel edition
Ziet er beter uit dan een Cayenne imo
@petrolpower: ja maar dat is ook geen kunst
pak je stiften dat lijkt wel een kleur plaat
@e36thuglife: Autoblog kleurplaten wedstrijd?
@clarkson: ik doe met je mee!!
Mensen… als ik er ‘Hyundai’ op zou plakken dat schrijven jullie allemaal “Wat een lelijke draak” …en dat is het… een lelijke draak
achterkant doet me denken aan een subaru..
Right side view klopt niet…
Vind m een beetje laag ogen omdat ie zo lang is, een beetje SUV oogt iets hoger en stoerder
Maserati heeft ook gewoon een goede sedan. Wat zeg ik, ze hebben er zelfs twee! Eén met meer dan genoeg luxe en ruimte en eentje met heel veel luxe en ruimte. Ik zie geen enkele reden waarom je dan nog een Maserati SUV zou willen hebben.

Wil je een SUV koop dan gewoon een Ford Explorer Sport. Die klopt wél qua ontwerp. Wil je een Maserati koop dan toch alsjeblieft een Ghibli of desnoods een Qattroporte. De Levante trekt op niks.
Als een Cayenne, een Impreza en een Mazda een trio hebben, komt dit er zo ongeveer uit rollen. Niet lelijk, ook niet heel mooi. Ik mis bij deze auto de uitstraling van eerdere Maser’s. Dat mist de QP ook en zelfs de Ghibli mist dat. Ik vind de Ghibli een schitterende auto, maar haal de emblemen en de uitlaten weg en je hebt een Mazda.
Vormgeving kan je geen octrooi/patent op aanvragen, dit zijn dan ook modelbescherming tekeningen.
Voornamelijk bedoeld om evt import van (Chines) klonen te kunnen dwarsbomen indien nodig.
@harrie: Net alsof die zich daar wat van aan trekken….
@dutchdriftking:
Dat ze brakke kopieen in China zelf blijven verkopen, kan idd je weinig aan doen als fabrikant.
Maar een importverbod in bv de EU kan je echt niet zomaar naast je neerleggen, die troep komt er gewoon niet in hier. Daar valt niks wel of niet van aan te trekken.
waar zijn de spiegels?
@e36thuglife: Verpest het design.. het zijn Italianen je weet toch
Wat mij betreft niet echt een maserati

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).