BREEK: volgend jaar geen twee Nederlanders in de F1

Auteur: , 16 Reacties

Het was een leuk idee, maar het gaat niet door.

Nyck

Dat wij momenteel een Nederlander hebben in de F1 die doorgaans redelijk vooraan mee kan doen is letterlijk ongekende luxe. Het kwam nog nooit eerder voor dat een landgenoot een race won. Tegelijkertijd is Max ook maar alleen. Het zou natuurlijk nóg leuker zijn als we twee Nederlanders op de grid hadden staan.

Aan het begin van dit raceseizoen leek het er even op dat volgend jaar die droom werkelijkheid zou kunnen worden. Nyck de Vries, protegé van McLaren, tekende namelijk een contract bij Prema om het F2-seizoen aan te vallen. Het team won de afgelopen twee jaren het kampioenschap met respectievelijk Charles Leclerc en Pierre Gasly. In het geval van die laatste heette de klasse overigens nog het GP2-kampioenschap.

Enfin, Nyck liet zelf optekenen dat hij promotie naar de F1 in zijn ogen nu ‘in eigen hand’ had. Even dat kampioenschap binnenangelen en hoppa, kat in het bakkie. Direct werd die uitspraak overigens al een beetje gerelativeerd door McLarens Zak Brown. McLaren heeft namelijk nog meer ijzers in het vuur, niet in de laatste plaats in de vorm van Lando Norris. Het Britse ‘supertalent’ maakt dit jaar zijn debuut in de Formule 2.

Inmiddels hebben we tweederde van het F2-seizoen achter de rug en is er dus iets meer informatie beschikbaar. Nyck heeft tot op heden één sprintrace en één hoofdrace gewonnen en staat op een gedeelde vierde plaats in het kampioenschap. Norris bekleedt de tweede stek, achter kampioenschapsleider en Mercedes-protegé George Russell. Er moeten nog vier weekends verreden worden, maar Zak Brown durft nu al te beweren dat Nyck geen belletje hoeft te verwachten dat hij een racezitje krijgt bij McLarens F1 team:

Nyck’s been with us for some time. He’s one of our simulator drivers and we’re a big supporter of Nyck’s. We have a variety of different racing activities in the future so he’s someone that we’d like to keep in the family but I wouldn’t say he’s under heavy consideration for our Formula 1 seat at this point.

Goed nieuws en slecht nieuws voor ‘de broer van‘ dus. Op een F1-zitje hoeft Nyck niet te rekenen, maar bij de McLaren-familie blijven kan alsnog interessant zijn. Zeker als de plannen van McLaren om mee te gaan doen in de IndyCar-serie bewaarheid worden. Kan ‘ie daar alsnog lekker de strijd aangaan met Alonso.16 reacties

Jammer, maar volgens mij wil je ook volgend jaar nog niet in een McL rijden.
@joejojo2012: maar wel in de F1
waarom tekenen zoveel rijders bij mclaren? die gasten daar hebben zoveel couruers onder contract en gebruiken er zo weinig.
@gwnbmw: je kan er ook maar enkele gebruiken
Maar goed ook, denk niet dat Olav, Jack en Rob dat emotioneel aankunnen.
@E34M5Touring: laat staan dat ze dan nog weten wie wie is…
Er zijn nog meer stoeltjes te vergeven. Ik zie het echter ook niet gebeuren met Nyk.
Dan doen de Belgen het beter, die hebben al 2 F1 rijders :-)
Nyck zal wel niet goed genoeg zijn.
Nyck de Vries had toch getekend voor het (LMS/LMP2) team Racing Team Nederland van Frits van Eerd? Hij zou daar een heel seizoen meedraaien, startend ná Le Mans 2018.
@rrrobert: dat heeft hij inderdaad ook , maar dat kan hij combineren met de F2. Bovendien is er volgens mij na le mans nog geen WEC race geweest ?
Overigens vind ik de conclusie nog wat voorbarig , stel dat de Vries de rest van het seizoen zo rijdt als in Hongarije dan kan het er anders uitzien. Al heeft McLaren een luxe probleem momenteel qua talenten. Dat wordt nog lastiger als Sainz Vandoorne gaat vervangen
@gertjan2012: Consistentie is ook een vak. Je sleept geen contract binnen op basis van zes races.
De hoof race die hij won was ik bij. Dat was Budapest. Dat was echt een top race. Die race had alles echt. Het begon op een natte baan die later tijdens de race langzaam op droogde. Norris reed met een nat weer set up en de Vries met een droog weer set up. in eerste instantie reed Norris dus alles en iedereen de moeder om later weer terug te vallen toen de baan opdroogde en de Vries uiteindelijk de overwinning pakte.
Vreemde titel; het was toch niet zo dat iedereen verwachte dat hij een stoeltje kreeg? Was altijd al een behoorlijke ‘outside candidate’ volgens mij
Met max al meer dan reden genoeg om mij iedere gp achter de buis te laten zitten!
Maar ja, vandaag gaat kondigde Alonso z’n afscheid aan, dus kan het zomaar weer helemaal anders zijn. Silly season…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).