Volgend jaar mogelijk nóg een Nederlander in de F1 [updated]

Auteur: , 28 Reacties

Nyck de Vries warmt zich vast op.

Volgend jaar mogelijk nóg een Nederlander in de F1

Als we de woorden van Nyck de Vries mogen geloven zien we hem volgend jaar terug in de Formule 1. Althans, als hij zijn concullega Lando Norris dit jaar weet te verslaan. Beide coureurs zijn nauw verbonden met McLaren en komen dit jaar samen uit in de Formule 2 voor verschillende teams. Dat vertelt de Nederlander aan tafel bij het Formule 1 Café.

Nyck de Vries zit al jaren in het talentenprogramma van McLaren, maar is nog niet zo lang geleden voorbijgestreefd door het Britse supertalent Lando Norris, die dit seizoen al een officiële testrol voor McLaren bekleed, en zich tevens laat managen door Zak Brown.

De Brit wist vorig jaar op dominante wijze het Formule 3-kampioenschap naar zich toe te trekken, en mag dit seizoen de overstap maken naar de Formule 2, waar hij zal uitkomen voor het Carlin Motorsport, die na enkele jaren afwezigheid terugkeren naar de raceklasse. Nyck de Vries, daarentegen, heeft zich vorig jaar genoeg bewezen om de overstap te mogen maken naar de kampioenen van de afgelopen twee jaren: Prema Racing.

Alles is mogelijk, maar de kans is klein dat Carlin direct voor de titel zal kunnen gaan. Als Prema en Nyck hun vorm vasthouden, zit het er dik in dat er regelmatig overwinningen en podia gepakt zullen worden. Mocht het een head-to-head worden, zoals de Vries beweert, hoeven we niet te twijfelen over de uitkomst.

Dat gezegd hebbende moeten we goed in het achterhoofd houden dat er in de Formule 1 niets zo zeker is als het onzekere. Natuurlijk, nu de Vries dit jaar in de beste auto van het veld zal optreden, zal hij ongetwijfeld een goede kans hebben op de titel, maar zelfs wanneer hij deze pakt, kan ik me niet voorstellen dat het huidige duo plaats zal maken voor Nyck.

Zowel Alonso als Vandoorne mogen dan over een aflopend contract beschikken, de kans dat ze daadwerkelijk vertrekken lijkt me minimaal, zeker nu McLaren de snelheid weer enigszins gevonden lijkt te hebben. Daarbij is een Brits supertalent als Lando Norris, die meedogenloos op de deur blijft kloppen, wel héél aantrekkelijk.

UPDATE: McLaren teambaas Zak Brown heeft de uitspraken van Nyck flink gerelativeerd. Volgens Brown zijn er geen afspraken gemaakt met de coureurs over performance-maatstaven om een zitje af te dwingen. Nyck zou dus Lando dik kunnen verslaan en alsnog naast een zitje kunnen grijpen.

Met dank aan Martijn voor de tip!28 reacties

Eerst nog WEC en Le Mans…is inmiddels ook al wat ouder. Hoop dat hij het gaat maken. Altijd bewondering gehad voor Nyck…en het is een mede-Fries😊
@skinnybmw:

Dat ze ‘m dan gewoon Nick de Fries noemen!
@jack_abarth: Ken je Mark de Liwwadder?😉
@jack_abarth: Nyck de Frysk?
Weet iemand op welke zender je de wedstrijden van de F2 kan zien?
@audihenkie: ZiggoSport!
@rubennm: Thanks!
Mij lijkt de kans dat dit een 1 april grap is groter dan dat hij volgend jaar een contract heeft bij McLaren (afgezien van simulator-werk).
@w0o0dy: Hij heeft het gisteren zelf gezegd in het F1 café.
@metalmike: Nyck heeft niet alleen het postuur van een sprookjeskarakter, hij geloofd er ook echt in
McLaren F1 bedoel ik
Maar Alonso gaat toch met F1-pensioen? Hoe goed hij ook is, hij kost McLaren te veel geld en met twee super talenten aan boord, zal er één zeker doordringen tot het hoogste niveau.
De ander zou prima in een ander team kunnen gaan rijden en daarbij denk ik aan Toro Rosso, dus een overstap, voor bijvoorbeeld Nyck de Vries zou ik niet vreemd vinden.
Alleen zijn er nog vraagtekens, over hoe zit het met Force India? Daar schijnt het te rommelen en het voortbestaan staat op de tocht? Dan moeten Ocon en Perez ook nog een plekje zien te vinden. Misschien, dat Volkswagen, Audi, of Porsche de Formule 1 betreedt?
@orichy: Audi zit al bij Formule E
@hollandbest: Porsche ook;)
Krijg niet het gevoel dat Vandoorne genoeg heeft laten zien en Alonso is denk ik meer met andere zaken bezig. Wellicht zelfs dat Alonso te duur is of wordt. Kan mij alleen niet voorstellen dat McLaren met twee rookies aan de start zal verschijnen volgend jaar, maar ik zie zeker wel mogelijke scenario’s waarin Nyck volgend jaar in een McLaren zit.
Het kan, maar Nyck moet dan wel ‘gewoon’ kampioen worden dit jaar met Prema en liefst met enige dominantie. Prema is op papier het beste team van de afgelopen jaren en zijn teamgenoot is een koekenbakker. In principe dus een kans voor open doel. Enige nadeel daarvan is: als je ‘m niet met overtuiging binnenschiet, kan dat maar aan één persoon liggen…
@jaapiyo: En dan moeten we ook niet vergeten dat dat andere talent van McLaren, Lando Norris, bij Carlin mag instappen. Carlin is een redelijk grote naam in de opstapklassen naar de Formule 1, maar die hebben de afgelopen jaren niet bepaald om de prijzen gestreden en hebben vorig jaar zelfs helemaal niet meegedaan in de F2. De Vries is bijna verplicht om kampioen te worden
een top talent is hij niet, dus waarom zou hij in F1 komen? Tenzij hij een mega sponsor heeft lijkt me allemaal valse hoop.
Ik lees dit soort nieuws steeds een halve dag eerder op nos.nl.. que pasa?
@fiero: omdat ze daar een bron hebben die dichter bij de F1 zit, namelijk Jan Lammers!
@erik2907: ah, nos.blog is dus meestal sneller..
Moet wel gek lopen mochten ze voor de Nick kiezen. De andere is een Brit, past beter bij het team.
Mijn vriendin had mij beloofd dat ik erop mocht als ik een handstand zou doen. Lukte mij ook nog. Had ze toevallig die avond hoofdpijn.

Beetje zelfde verhaal als dat van onze Nyck dus…
@87sandyd: mooie vergelijking haha
Ik zie het niet zo snel gebeuren. De keuze voor Lando lijkt meer voor de hand liggend.
Jammer Nyck, maar dat gaat hem niet worden. Politiek in de F1 is leidend en als je directe concurrent op een zitje bij McLaren gemanaged wordt door je teambaas kan je het wel shaken
Oh Halo Nyck .
GP2 kampioen is de laatste tijd geen garantie op een goede prestatie in de F1 zie gasly etc

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).