Audi-baas moet langer blijven brommen

Auteur: , 14 Reacties

Yo they got me handcuffed I'm down in central booking. Things are fucked up the way my future's looking.

Rupert-Stadler

De bovenstaande tekst komt uit het liedje JFK 2 LAX van Gangstarr en wordt direct gevolgd door een positieve wending:

But I’m too fly, I’ma change this scenario. Make some power moves and tighten up my bankroll.

Of Rupert Stadler zich ook uit de nesten weet te werken valt echter nog te bezien, want vanochtend maakte een woordvoerster van de rechtbank in München bekend dat Rupert tegen een langer verblijf in de slimer aankijkt. De gevallen CEO van Audi werd zo’n twee maanden geleden gearresteerd in verband met dieselgate en zit sindsdien in hechtenis in Augsburg. Volgens de rechtbank zijn er ‘sterke verdenkingen’ tegen Stadler, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de geruchtmakende dieselfraude binnen VAG. Zijn verzoek tot vrijlating is dan ook afgewezen.

Audi zelf lijkt intussen al afscheid genomen te hebben van Stadler. Dat wil zeggen, de kans dat Rupert zijn functie als CEO nog ooit kan hervatten is vrijwel nihil. Het zou eigenlijk niet zo moeten zijn. Maar zelfs áls de rechter uiteindelijk mocht oordelen dat Stadler geen blaam treft, is zijn blazoen alsnog besmeurd. Zodanig zelfs dat de powers that be waarschijnlijk zullen oordelen dat hij niet langer kan fungeren als uithangbord voor en hoogste pief van de boksbeugel.

In de tussentijd neemt de Nederlander Bram Schot de taken van Stadler waar. Helaas voor Bram gaat het gerucht echter al dat voormalig BMW-man Markus Duesmann uiteindelijk definitief als opvolger van Stadler wordt aangewezen. It’s a dog-eat-dog world.14 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Meneer Stadtler heeft het kennelijk redelijk bont gemaakt, althans de schijn wat dat betreft tegen. Een CEO van een mega-concern als Audi wordt normaliter niet zo extreem lang z’n vrijheid ontnemen, lijkt me.
@amghans: het recht kijkt niet of je een baas van een groot concern bent of niet.
@ikleesookoverautos: nee, maar macht en invloed (vriendjespolitiek) op dat niveau zal je verbazen. Had ook niet verwacht dat hij zo lang vast zou zitten
@ri_ck: Het hoeft niet eens zo negatief te zijn, op dit niveau kan men een goede advocaat inhuren en is met over het algemeen slim genoeg om geen bewijzen te bewaren. Er lijkt dus blijkbaar wel duidelijk bewijs te zijn dat tegen Stadler spreekt, dat ze hem niet eens de rechtszaak in vrijheid laten afwachten.
@ikleesookoverautos:
Theoretisch is dat inderdaad zo.
Geen medelijden met de man, hoop dat hij bij het douchen zijn zeep laat vallen en buba dan achter hem staat
@tjongejongejonge: Heinrich met zn schwanz bedoel je.
@fmgarcia: liever Bubba, dan krijgt een tintelende sensatie van….
@rufctr01: jij hebt ze allebei al gehad? was t fijn?
En terecht, ook direct failliet laten verklaren die hele VAG Hap
Vind het toch bizar. De eerste topman ooit die flink bij de kladden gepakt wordt, in plaats van afschuiven op alle ondergeschikten.
Ook dit is voorsprong door techniek.
Zijn onschuld moet nog bewezen worden.
Zelf heb ik een vermoeden dat hij iets van doen heeft met het manipuleren van uitstootgegevens van Audi’s. Maar dat is een vermoeden.

Zelf vind ik dat autoconcerns te zwaar worden bestraft. Weet dat zij zorgen voor veel werkgelegenheid en mooie auto’s. Dat houd niet in dat zij vogelvrij zijn in wat zij mogen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).