BREEK! VW overweegt juridische stappen tegen Piëch

Auteur: , 24 Reacties

Gaan we serieus meemaken dat de pater familias van zijn eigen toko een tik op de neus krijgt?

Ferdinand Piëch en z'n vrouw Ursula

Dat kunnen we je binnenkort vertellen, maar duidelijk is dat de Kacke in Wolfsburg behoorlijk am dämpfen is. Wat is het geval? Piëch bracht onlangs naar buiten dat een deel van de toenmalige top van Volkswagen al veel eerder op de hoogte was van sjoemelpraktijken dan aanvankelijk werd beweerd. Deze hoge piefjes zouden echt heus 100% eerlijk waar pas op de hoogte zijn gebracht van geknoei met emissiewaarden toen VW met de billen bloot ging.

Ferdinand Piëch zou zich baseren op informatie over gesjoemel van een Israëlisch beveiligingsbedrijf die hij omstreeks februari 2015 ontving. Destijds ging de toenmalige voorzitter van de Raad van Commissarissen (Piëch dus) met deze informatie naar CEO Winterkorn, die vervolgens doodleuk claimde alles onder controle te hebben. Vele miljarden euro’s aan boetes, juridische kosten en waardeverminderingen van de aandelen verder weten we dat Winterkorn het allesbehalve onder controle had.

De RvC stond vervolgens achter de handelswijze van Winterkorn terwijl Commissaris-Eindbaas Piëch er niet gerust op was. Dat verklaart dus ook meteen waarom het nooit echt lekker leek te boteren tussen Winterkorn en Piëch. Toch blijven de door Piëch beschuldigde (oud-)bestuurders volhouden dat zij oprecht van niks wisten en dat Piëch uit z’n nek kletst. Mogelijk worden er zelfs juridische stappen ondernomen om de Porsche-telg flink aan te pakken, zo schrijft VW in een officieel statement.

Lang verhaal kort: het rommelt bij Volkswagen en we hebben zo’n vermoeden dat dat nog wel even zo blijft.24 reacties

Ik heb wel weer in de gaten wat er straks geroepen gaat worden…”wir haben es nicht gewußt”
@cpp1: dat roepen ze nu al
Zo. Heeft ie toch mooi Piëch.
Wann Scheiße den Ventilator schlägt
@st33fie: hahaha, heerlijk dit
Hopen dat Piech het hard kan maken, en heel die club van hoge Duitse prutsers met de billen bloot mogen. Mag dan een enorm eigenwijze drol zijn, maar Piech heeft altijd het beste met de zaak voor gehad.
Tja, het was toch al eenheden soap, dus dit doet me niet zoveel
Waar rook is is vuur
@rufctr01:

Is misschien BBQ…
Twee en half uur na posten van dit bericht slechts 7 reacties.
Is de wereld een beetje sjoemelmoe aan het worden, Autobloggers voorop?
Verkopen van de VAG producten gaan onvermoeid goed door, dus de gemiddelde rijder rukt het niet.
Slechts milieuquerulanten en graaigrage blame-claimers gaan door met pruttelen.
@geelbarrel: vergis je niet, ik vind het juist heel interessant om te lezen hoe het met de top binnen het volkswagen concern gaat… gewoon om het fijne te weten te komen over hoe ze deze onzin ooit zolang hebben kunnen flikken zonder gestraft te worden, nu staat de tent op de kop daar en dat vind ik mooi :p
@raceface: Die gedachte kan ik met je delen raceface.
Overigens wist ik niet dat Napels de naam is van een industrieterrein bij Wolfsburg….. duitse maffia IMHO.
Heel dat management bij VAG moet gewoon een C4 krijgen en capabele mensen moeten dat concern runnen, belachelijk hoe ze de laatste 5-10 jaar alles naar de klote helpen daar.
@misterdrogba: VAG is niet naar de klote en zijn sindskort zelfs de grootste ter wereld.

Wel een beetje blijven opletten:
http://www.autoblog.nl/nieuws/toyota-niet-langer-de-grootste-autofabrikant-ter-wereld-95502

En capabele mensen rijden niet in een C4..
@misterdrogba: hoe bedoel alles naar de klote helpen laatste 5-10 jaar?? Ze zijn toch echt wel de laatste paar jaar het meest verkochte merk van Europa
@thefmanl:

– leveranciersproblemen
– dieselgate
– slechte betrouwbaarheid van producten (bvb TSI motoren)
– falende topmanagers
– etc..

Dit zijn nog dingen die me zomaar binnenschieten, het is daar tijd voor verandering. Ze moeten eens een kijkje nemen bij Toyota, zij leggen met minder dochtermerken toch het vuur aan de schenen van VW. Dat is pas management.

@misterdrogba: een buiging moeten maken naar heel de wereld omdat je niet zulke goede vloermatten monteert. Toyota is niet echt een lichtend voorbeeld van managementkunde. Ze zijn niet anders als VW, ze deden iets fout, ze wisten het en deden te lang niks om het te verhelpen.
In NL moet de belastingsdienst een boete betalen aan de belastingsdienst ..

Zo rolt de claimcultuur op het oude continent ..

Roven stelen moorden verkrachten ..
Tis allemaal gratis ..
@lincoln: roven, stelen en moorden plegen had dan beter gerijmd. Als iets rijmt is het waar
Duitse bedrijf…. israelische beveiligings…autos???? Ik wil.niet te veel op politiek in gaan, maar kan iemand dit uitleggen. Ik denk gewoon dat GM etc hun eigen concern willen profileren en als.hetnkon VW nek omdraaien
@elemento: Bedrijven van het formaat VAG zijn niet zo bezig met politiek. Die werken op zo’n enorme schaal dat ze een bedrijf enkel kiezen op basis van wie het beste aanbod doet. Verder geloof ik dat er een paar erg grote en goede (cyber) security bedrijven in Israël zitten. Ik weet er de details niet van, maar die zijn met Google ongetwijfeld te vinden.
Lekker bezig piech, sloop ze allemaal de moeder

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).