Brekend: gratis parkeren tijdens troonswisseling in Amsterdam

Auteur: , 14 Reacties

Was u nog van plan om op 30 april naar Damsko af te reizen? Pak de auto!

Sta je dan

De gemeente Amsterdam laat namelijk 2.000 extra parkeervakken aanleggen in Noord. Op de dag dat Willem-Alexander zijn moeder opvolgt als staatshoofd wordt er nogal wat voetvolk verwacht om een glimp van de nieuwe koning en diens metgezel op te vangen. (Zouden ze er al uit zijn qua vervoer?). Of om de piepjes van Armin van Buuren te horen die samen met het Concertgebouworkest zal optreden. In ieder geval, het wordt druk. Naast een extra pont en gratis pendelbussen worden er daarom een aantal industrieterreinen omgetoverd tot enorme parkings. Stiekem hopen ze hiermee het treinverkeer te ontlasten.

Op deze en andere gemeentelijke parkeerplaatsen kan gratis geparkeerd worden, maar let wel even op: commerciële parkeertoko’s zullen gewoon hun achterlijk hoge tarieven blijven rekenen.

Fotocredit: @waaa93 | Autojunk.nl14 reacties

Armin van Buuren zou toch optreden in Leiden?
@rsvbf1: Amsterdam it is my friend.

Hoe vroeg zou je in Amsterdam aanwezig moeten zijn denk je om één van die gratis plekken te kunnen bemachtigen denk je… :-/
@rsvbf1: Als je twitter hebt zou je @arminvanbuuren even moeten volgen! Zo niet, hier je antwoord:

Armin van Buuren ‏@arminvanbuuren

Voor de goede orde: ik sta dus ook gewoon in #Leiden dit jaar op 30 april!
@eilandernick: Ik volg hem ook, had deze tweet niet gelezen :)
De echte oranje ‘die hards’ zitten natuurlijk voor de buis gekluisterd….
Leuk feestje hoor dat koningsdag/koninginnendag maar van mij hoeft het koningshuis niet zo nodig.
@Pordon: eerst dat fucking paleis terug op de dam.
Dus de enige reden die je normaal gesproken hebt om met het OV naar Amsterdam te reizen, namelijk die bezopen parkeertarieven, valt weg op 30 april. Als je gaat roepen dat er 2000 parkeerplekken zijn, dan mag je er stiekum wel 10000 aanleggen anders krijg je mega-chaos. Misschien was het handiger geweest om de treinen gratis te maken op 30 april?

En wat dan nog handiger is: al die mensen moeten dan vanaf Noord ook nog via het CS naar het centrum. Want bij CS is het nog niet druk genoeg die dag…
@potver7: Trein verkeeer naar en van Amsterdan is al jaren een chaos bij dit soort feestjes dus de auto lijke mij een betere optie. Ik denk dat de bedoeling is om het wat te spreiden.
Voor diegene die hier naar uit kijken; bakbier, zak chips en tv aanzetten, laat de anderen maar in de file staan.
Ik zet de TV in de tuin onder een parasol en geniet er daar wel van. Laat die anderen maar lekker in de verdrukking komen.

Hoeveel ongelukken zullen er komen volgens jullie?

Commerciele onzin tegenwoordig allemaal. Begrijp me goed, ik vind het machtig prachtig allemaal hoor, maar dat iedereen een glimp (en dat is al veel) wil opvangen van een willekeurige gebeurtenis… belachelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).