Brexit kost wereldwijd 2,8 miljoen autoverkopen

Auteur: , 132 Reacties

Dat blijkt uit een onderzoek dat de gevolgen van de Brexit in kaart probeert te brengen.

Boris bedankt!

Het onderzoeksbureau IHS Automotive heeft de verwachting voor het aantal verkochte auto’s in 2016 met 200.000 stuks bijgesteld ten opzichte van de verwachting vóór Brexit. De beslissing van de Britten om uit de Europese Unie heeft echter veel grotere gevolgen voor de automarkt in 2017 en 2018. In 2017 verwacht IHS dat er 1,25 miljoen minder auto’s verkocht zullen worden. En in 2018 nog eens 1,38 miljoen auto’s minder.

De grootste klap van Brexit zal voor de Britten zelf zijn. De verwachting is dat de stijging van het aantal verkochte auto’s slechts 1 procent zal zijn, terwijl eerder verwacht werd dat de stijging 3,2 procent zou bedragen. De komende twee jaren wordt zelfs een krimp verwacht voor de Britse automarkt. Maar ook voor de rest van de wereld zal de Brexit gevolgen hebben voor de verkoop van auto’s. De auto-industrie van Groot-Brittannië is goed voor €18,63 miljard euro, en 80 procent van de geproduceerde Britse auto’s en auto-onderdelen wordt geëxporteerd. Daarvan gaat ongeveer 60 procent naar Europa.

Een aantal bedrijven heeft al aangegeven flink last te hebben / te gaan krijgen van Brexit. Onder die bedrijven Toyota, Aston Martin en Jaguar Land Rover.

Well done Boris. Well done.

Bron: ANE132 reacties

Haha nou, waar zijn al die aluminiumhoedjes die beweerden dat het pro-EU propaganda was?
@volvov70:

Doomsday predikers geloven is dom ..
Doomsday predikers napraten nog dommer ..
@lincoln: filosofisch reageren lijkt slim….
Met veel puntjes erbij lijkt nog slimmer…..
@volvov70:
Dat is vanwege z’n grote lafheid…
Want als je nooit echt iets zegt…
Kan niemand je ergens op pakken…
Misschien kan ie wel in de politiek…
@JvT: Hij zegt juist meer dan menigeen hier …
Maar meeste zijn alleen niet slim genoeg om zijn reacties te begrijpen …
@RobUSA:
Je bent erin getrapt, Rob. Hij is gewoon erg vol van zichzelf, denkende dat ie de waarheid in pacht heeft.
@JvT: Dat ook hahaha maar het klopt wel meestal althans ik kan me er vaak in vinden en hou van eerlijkheid/oprechtheid een auto is niet mooier/beter omdat ie toevallig uit d komt bv. :-)
@RobUSA:
Zeker weten, als ik iets niet ben is ’t een fanboy van Duits spul. Maar het categorisch afkraken van alles wat met VAG te maken heeft is een beetje jammer. Anyhow, ik zou Lincoln willen uitdagen om een keer een volzin te schrijven. Kijken of ie dat durft ;)
@JvT: Voor volzinnen moet je bij Rutte zijn om nog maar ff bij de politiek te blijven en je krijgt er nog een lach kado bij ook. Hebben jullie nou al die 1000 euro gekregen ? :-)
@lincoln: jij zingt elke ochtend nog even het Wilhelmus?
@volvov70: De eerste heeft zich al gemeld zie ik
@volvov70: typische korte termijndenken van de gemiddelde Hollander. Snoer je taartgat even een decennia of twee dicht en dan mag je nog een keer je mondje open doen over Brexit.
Ipv op basis van een 2jaar in de toekomst voorspellend onderzoek (we weten hoe betrouwbaar die zijn..) een uitspraak doen over een beslissing die de GB komende 50-100 jaar een richting op moet gaan sturen.
@lambo4all: ja want dan zijn al doe mensen die leave hebben gestemd hartstikke dood
@sjeppie156: je bedoelt die mensen die mensen die de EU al decennia meemaken en al 30 jaar in de maatschappij meedraaien?

Maar als je al je geld op een stelletje linkse tinderpubers wilt zetten mag dat hoor. Niet komen zeiken als ze het straks derest aan een iphone 9 hebben uitgegeven en de rest naar Afrika hebben gestuurd, want kolonialisme enzo.
Meneer Farage zei het gister heel mooi in nieuwsuur. Banken en investeerders hebben geld verloren omdat het gokkers zijn. Niemand verwachtte dat Brexit door zou gaan en dus gokte ze allemaal verkeerd. Geld weg.
Nu wordt er elk uur nieuwe drama de wereld in gewerkt, hoofdzakelijk omdat de EU erbij gebaat is als de Brexit faalt.
Het komt allemaal wel goed.
@bartteeuwen: zon gevoel heb ik ook. Time will tell!
@bartteeuwen: dit slaat de spijker op zijn kop. Nadeel is dat alle eurofielen in Brussel er baat bij hebben dat de Brexit op een fiasco uitloopt.
@bartteeuwen: de eu is net zo afhankelijk van GB als GB van de EU, dus ja, het komt allemaal wel goed

Nu alleen zonder ambtenaartjes die allerlei dingen voor je gaan bepalen vanuit Brussel
@lekkaah: Niet waar. EU is niet afhankelijk van GB. GB importeert veel meer goederen uit de EU, dan andersom. De grootste der grootste bedrijven (Unilever, Shell etc) zullen een minimale daling zien in wat omzet (1% o i d), maar dat is natuurlijk huilie-huilie voor de CEO’s, want hey, zo kunnen we de nieuwe Bugatti Veyron niet meer kopen, toch? Deze Brexit zal nooit schade opleveren voor de EU, want de EU is schade op zich voor Europa :) Ze hebben sowieso hun eigen pond al, dus al dat gezeur over valuta waarde, bullshit. En dan nog, al deze stomme punten van: ”Ooh dit is verschrikkelijk voor de EU, want dit, dat, zus en zo” is gewoon een reden om er voor te zorgen dat niet meer landen volgen. Meer is het niet.

Owja, en dit onderwerp vult het nieuws zo lekker. Ondertussen weten we ook dat er in Vietnam een 73 jarige vrouw een paar kilo heroine wilde smokkelen, zonder dat ze het wist, in stukjes zeep. Ach… Hoe zit het eigenlijk in het midden oosten? Beetje stil… misschien is het ondertussen al vrede daar?

inb4 aluhoedjes
@G-Ammo: wat een hoop ongefundeerd stront..

40% van de Duitse export = GB

de motor van Europa, that is..

maar oke, GB zal afzinken zonder ons, europe = ze greatest
@lekkaah: Natuurlijk is het ongefundeerde stront… dat is het 6 uur journaal ook, maar dat geloof je uiteraard wel. En nog eens goed lezen: ”GB importeert veel meer goederen uit de EU, dan andersom”. Ondanks dat het ongefundeerde stront is, beaam je het wel.
De Engelse contacten van m’n werk die ik er over spreek hebben allemaal een vrij laconieke houding. Het is net alsof Engeland zoiets heeft van ‘ach ja, boeiend het is wat het is en de tijd zal het wel uitwijzen wie er gelijk had’.
@venividivici: mijn Engelse contacten verontschuldigen zich voor de domme meerderheid van hun land. Niets laconiek…
@boomhauwer: precies…de mijne ook. Er is simpelweg geen plan nu en dat brengt onzekerheid en bij onzekerheid stelt men grotere investeringen uit. Niet morgen, maar NU totdat er weer duidelijkheid is (dus na 2,5jaar).
@boomhauwer: Ja, want ben je tegen de EU ben je dom. Ben je voor dan ben je slim.
@venividivici: Snap ook al die heisa niet zo. Er is nog niks besproken, maar toch weten allerlei partijen al wat het allemaal gaat kosten. Maar volgensmij gaan er gewoon weer handelsverdragen gesloten worden. Europa is voor veel dingen goed, maar het kost ook veel geld, Als de inwoners van het UK niet garant willen staan voor mede-EU landen die er economisch veel slechter voor staan en deze ook niet willen spekken dan snap ik dat best. Geloven jullie echt dat Engeland hierdoor naar de klote gaat? Net of de EU de inkomsten door handel met het UK willen missen. Ga gewoon op dezelfde voet verder, enkel zonder dat het UK in de EU zit. Wat een gezeik allemaal zeg.
@bouwvakkert: En het is ook wel fijn dat je als eigen land je eigen regels mag bepalen.
Tja, het zou mij niet verbazen als het toch niet door gaat….
Ik heb ook gehoord dat na effectuering van de Brexit Jezus terugkomt op aarde, de smurfen gaan staken, en alle vrouwen voortaan drie tieten hebben.
@camber24: Echt 3 tieten? Ik weet t niet. Dat wordt moeilijk kiezen bij t motorboaten. Maar ik zie ook kansen. Ik ga n patentje vastleggen op de 3-cups bh.
@aadnus: doen!!
Daarom moet je referenda ook per direct afschaffen… Of op zijn minst een weging naar IQ instellen.
@Svenska_Aeroplan_AB:

Idd .. Alleen übermenschen mogen stemmen ..
@lincoln: Precies! Zou een hoop ellende schelen in de wereld…
@lincoln:
Idd :P

Én in dit geval zouden ze een maximum leeftijd in hebben moeten stellen van een jaartje of 55.
Iets met niet over je graf heen regeren enzo.
@flowdesign:

Apartheid uber alles ..
Discrimineren die hap ..
@flowdesign: inderdaad, laten we de mensen die de EU decennia meegemaakt hebben en daadwerkelijk ervaring hebben buiten sluiten zodat een stelletje betweterige pubers met wereldkennis die niet dieper gaan dan de apps op hun smartphone over de toekomst van een heel land gaan beslissen. Waarom hebben we eigenlijk CEO’s boven de 50? afschaffen!

of je hebt het IQ van een panda of je praat teveel je linkse Liberal Arts (aka rest van hun leven werkloos/professionele maatschappijzeikers) facebookvriendjes na. Welke is het?
@lambo4all:

Mooi toch ..
In de wetenschap dat @svenska_aeroplan_ab boven de 55 is ..

Leuk volk .. Dat stemvee ..
@lincoln: Gaan we schelden? ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: Nee, je stemt normaal op een persoon die er wel kaas van heeft gegeten en zo werkt democratie op z’n best. Meer dan de helft van de mensen zijn dom en per definitie is de gemiddelde stem bij een referendum van een lager IQ. Daarmee zijn referenda democratisch gezien wel mooi maar de uitwerking helaas minder wanneer het vereiste niveau van de intellect hoger ligt dan de gemiddelde stemmer. Iemand van de sociale werkplaats laat je de lesstof van kwantummechanica ook niet op inhoud beoordelen. En op basis daarvan zou referenda alleen mogen op het functioneren van het apparaat maar niet op inhoudelijke aspecten ervan. Beslissingen of we wel of geen koningshuis moeten houden of dat bijvoorbeeld een minimum van 10% stemmers moeten hanteren om minstens één zetel te krijgen leent een referendum zich uitermate goed voor.
@bassx:

Toch raar ..
Als andersdenkende zouden mogen stemmen ..
@lincoln: het gaat niet om andersdenkenden, het gaat om niet-denkenden. Iedereen, ongeacht afkomst, IQ, inkomen of wat dan ook heeft het recht om op een politieke partij te stemmen. Daarvoor hoef je van mij niet precies te weten wat er nou allemaal in de politieke wereld speelt, een (onderbuik)gevoel dat het niet goed gaat in je land moet je kunnen delen door op een partij te stemmen. Bij referenda sta ik daar anders in, simpele argumentjes en onderbuikgevoelens mogen niet rechtstreeks beslissen over zaken die ontzettend ingewikkeld zijn, ongeacht of je nou voor of tegen een brexit bent. Onze overzeese buur is een proeftuin geworden, ik ben benieuwd hoe het af gaat lopen.
@bassx: Je hebt geen keuze. Je krijgt de illusie van een keuze. Stemmen is voor naïevelingen.
@bassx: Iemand van de sociale werkplaats is best in staat om te zien dat zijn geld uit zijn zakken word geklopt om aan de brussel/grieken/asielzoekers/sprinkhanen enz enz te gegeven ik zou hem alleen idd geen atoombom laten bouwen.
Conclusie ..

Brexit is goed voor het milieu ..
Brexit is de toekomst ..
@lincoln: Brexit is het beste wat de Engelsen ooit hebben kunnen doen.
Wat een wereld vreemde mensen zitten er daar in Brussel het word never nooit niet de verenigde staten van europa alle landen zijn veels te verschillend op alle gebied !!
Er is nl maar 1 !! Verenigde Staten ….van America !!
VK komt er veel beter uit let op mijn woorden, lekker met al die landen handelen waarmee de EU nog steeds geen handels overeenkomst hadden India/en ik dacht ook Australie/New Zeeland, gigantische markten voor het oprapen.
@RobUSA:

Babelonische spraakverwarring alom ..
De Engelse taal is nogal moeilijk voor de “hoger opgeleide” ..

Zijn allemaal pedante ambtenaartjes bij elkaar ..
Beetje andersdenkende voor extreem rechts uitmaken is genoeg om erbij te horen ..
@RobUSA: Als al die markten voor het oprapen liggen waarom is daar dan nog niets mee gedaan. En Verenigde Staten hebben in Amerika goed uit gepakt waarom zou dat in Europa niet kunnen? Wat is uw beroep als ik vragen mag? Schijnbaar bent u beter in Macro economie als economen, hoog leraren en financiële markten bij elkaar.
bullshit. waarom zou exporteren ineens meer gaan kosten? lukt volkswagen toch ook prima in amerika? volgens mij is brexit een beetje over the top… dat vrij handelen ging toch al niet (omdat noordzee) en de grenzen waren ook al gesloten, (omdat zee). de pond is op het moment in elkaar gedonderd, die komt wel weer omhoog…
@gwnbmw: je weet dat amerika bijna 30% importtax heeft? Dus moet je daar een fabriek bouwen…
Als stemmers gevraagd wordt waarom ze voor Brexit hebben gestemd en het antwoord is: “ik dacht niet dat mijn stem zou tellen. Ik heb spijt van mijn stem.” of “De buitenlanders moeten oprotten.” dan heb je mooie argumenten om tegen een referendum te zijn. Altijd..
@Rick-dos: echt? Jij? Ik had je hoger ingeschat.

Zonder nu eventjes kleur te geven aan deze reactie; het feit dat je deze “argumenten” bij ons op tv ziet bewijst wel dat de pers hier in Nederland een kleur heeft. Geloof jij werkelijk dat een aanzienlijk deel van de brexit stemmers dat om die redenen heeft gedaan? Ik niet. Er zijn vast een paar geweest ja, en juist die uitzonderingen zien wij terug op tv. Belachelijk. Zo stom zijn de Britten echt niet.

We horen altijd alleen maar de negatieve gevolgen van brexit, en zelfs nu brexit gewonnen heeft gaat de Nederlandse pers dat nog bagatelliseren door deze argumenten. Zo werkt het niet, en dat weet je best wel.
@lekbak: Het valt niet te ontkennen dat de meeste mensen niet weten wat of waar ze op stemmen. Leg jij mij nou eens waar het Oekraïne referendum overging. Bespaar je de moeite dat kun je niet. Maar toch heb je er een stem op uitgebracht voor de voor jouw moverende redenen alleen zijn die redenen niet ter zake doende.

En dat is waar een referendum in de basis al krom is. We stemmen maar wat de ene strategisch de ander op onderbuik en nog een ander denkt het te snappen. Terwijl een referendum juist een stem zou moeten zijn op de materie waar het over gaat en niet waar je denkt dat het over gaat.

Een EU of een verdrag met de Oekraïne is zo complex dat jij en ik met onze dagelijkse beslommeringen en er dus geen tijd voor hebben om er echt in te duiken het met geen mogelijkheid kunnen snappen laat staan een gewogen mening er over te kunnen vormen of de consequenties van onze stem kunnen overzien. Het is ongeveer net zoiets als dat we met z’n allen even vluchtig tijdens een hersenoperatie de operatiekamer binnenlopen en de hersenchirurg zich omdraait met de vraag: “stukje er uit snijden of niet?” Waarop wij dan een beslissing moeten nemen. We weten niet wat dat stukje is of doet of het goed of slecht is maar we beslissen er vervolgens wel over. Met alle gevolgen van dien…
@Rick-dos: Wat in dit geval nog veel typerende is, is de reactie van het Brexit kamp zelf. We gaan voorlopig nog geen artikel 50 aanvragen, want wij weten zelf ook nog niet wat we willen en wat de gevolgen zijn.

Wat nog erger was, vrijdagmorgen op de BBC een interview met de Brexit leider. Die advertentiecampagne over het geld dat wij nu betalen aan Brussel was een fout dat had niet gemoeten. Interviewster, maar dat was jullie eigen campagne daar heb je miljoenen stemmen mee binnen gehaald. Ja dat was waar, maar toch was het niet goed.

Medewerkers over Boris Jhonsdn: Hij gooit graag een baksteen door de ruit maar wil niet de scherven ruimen.
@ronnys: Dat vond ik inderdaad nog het meest schokkende. Niet zozeer de desinformatie, want dat mag je ondertussen wel verwachten, maar de reactie van Boris.

Eerst schreeuwen dat ze er uit willen en dan ineens roepen “ja maar”. Als het zo verschrikkelijk is in de EU dan zou je toch nog liever vandaag dan morgen vertrekken?
Ook die Farage. Man zit te schreeuwen dat GB uit de EU moet stappen krijgt hij zijn zin neemt ie plaats in het EU parlement….Als hij zo betrokken is bij GB en hij wil er zo graag uit dan zou ik in Engeland zitten om te helpen waar ik kan.

Wat ook zo lullig is. Blijkbaar heeft het overgrote deel van de jongere stemmers remain gestemd, maar deze worden nu gegijzeld door de oudere generatie die nog nostalgische gevoelens hebben en denken dat de wereld nog steeds er zo uitziet als in de jaren ’50. Die gaan van een koude kermis thuis komen….
@Rick-dos: Ik heb het niet over het nut of onnut van het referendum. Ik verbaas me over het feit dat jij niet door de Nederlandse pers heen prikt. Terwijl dit voorbeeld de gekleurdheid van de pers zo goed laat zien. Als je daar niet doorheen prikt, wat zie je dan nog meer niet wat je mening wel beïnvloed?
@lekbak: Das een conclusie voor je eigen rekening. Maar nogmaals je kunt niet ontkennen dat er genoeg mensen zijn die hetzelfde hebben gedaan. Je hoort overal om je heen van die ondoordachte meningen. Zelfs in mijn vrienden- en kenniskringen zie ik dat gebeuren. En dat soort mensen gaan dan stemmen en beïnvloeden vervolgens wel jouw en mijn toekomst.
@lekbak: Hoe weet jij wat de gekleurdhekd van de pers is?

Je kan veel zeggen, maar alle economen roepen dat het slecht is en ik mag aannemen dat die er kijk op hebben. De investeerders zeggen het, die hebben er miljarden in zitten dus ik denk dat die er ook kijk op hebben. De Brexit groep heeft gewonnen en zegt we gaan mooi rustig aan doen en kijken nog wel eens of en wanneer we er uit gaan, dan kom je op mij niet heel sterk en overtuigd over. En 1 van de veel gehoorde argumenten terug naar vroeger. Nou dat kan niet punt.
@Rick-dos: Je hoeft helemaal het hele Oekraine verdrag uit je hoofd te leren/bestuderen.
Iedere boerenlul kan op zijn vingers natellen dat het alleen maar gaat om expansiedrift van de gestoorde “leiders” van de EU en dat er miljarden weer zullen moeten en er weer miljarden aan misbruik van gemaakt zal gaan worden. En in ruil krijgen we zwaar ingespoten plofkippenvlees terug. hahahah kom op man.
@RobUSA:

Mensen die dat soort “complexe materie” wel begrijpen weten dat het terug komt ..

Met rente ..
@lincoln: lmfao … hetzelfde met de asielzoekers/vluchtelingen jaa ze moeten allemaal aan de inburgeringscurcus wtf neee als de oorlog voorbij is lekker hun eigen land weer opbouwen hebben “wij” ook gedaan. Als ik een feestje geef wil ik ook graag dat je weer oppleurt als het over is en je al mijn bacardi hebt opgezopen.
@RobUSA: Dus we kunnen je binnenkort weer in Nederland verwachten? Of nee wacht, das natuurlijk anders.
@Rick-dos: Tuurlijk is dat anders ik heb een hoop geld hier gebracht en een bedrijf gekocht en mensen aan een baan geholpen. En geintegreerd, taal sprekend,leven volgens de wetten die hier gelden en niet wat een imam mij verteld,Amerikaanse vriendenkring opgebouwd, geen bruid uit NL gehaald,shotgun gekocht,hun feestdagen respecterend 4th of july komt snel,Amerikaanse niet uitschelden/bespuwen omdat ze er wel heel erg bloot/sexy/porno bij lopen,superbowl kijken en bbqen enz enz.
Dat is allemaal wel ietsjes anders dan die sprinkhanen plaag waar ik het over had die over Europa trekt toch ?
@RobUSA: Dus in eerste instantie heb je alle kansen benut die Nederland je kon bieden vervolgens je boeltje gepakt en in Amerika je geluk beproeft? Eigenlijk ben je gewoon een economische vluchteling.

En dan veroordeel je anderen die niet zoveel kansen hebben gehad zoals jij en vanuit een oorlogsgebied vertrekken omdat ze hun heil en geluk ergens anders willen zoeken.

Nee, het klopt dat het anders is….
@Rick-dos: Nope volgens je vriend Rutte/Juncker draait NL/EU als een tierelier dus economisch top en hier met hoge staatsschuld geen handige move zou ik eerder zeggen en mijn leven had nog makkelijker geweest in NL met 35 jaar jong familiebedrijf maar ik koos voor het avontuur en mijn droom en om het bekrompen,overbevolkte,haatbevolkende NL en de maffe EU vaarwel te zeggen.
Btw laat je niks wijsmaken op joop.nl …psssst 40-60% komt helemaal niet uit dat oorlogsgebied… niet verder vertellen he…wier schaffen das !
@RobUSA: “het bekrompen,overbevolkte,haatbevolkende NL”

En dan vertrek je naar Amerika….mké….
@Rick-dos: Ja in de country geld dat natuurlijk niet maar op Urk en op de Veluwe ook niet hehe.
Jij weet toch wel dat NL een van de dichts bevolkte landjes is toch ? En (getest) als je 5 ratten in een kooitje doet weet je wat ze doen toch ?
Haat bekijk ik ook naar beleefdheid/behulpzaamheid/servicegerichtheid en dat is bekend dat dat hier top is net als in NL van voor 1980.
@Rick-dos:
Kom op zeg dit is wel heel erg kort door de bocht, jij schrijft hier dat je ooit zaken in Spanje hebt gedaan, of nog doet; depot verwijt de ketel?
@desjonnies: Het zal heus, maar ben ik degene die anderen veroordeelt omdat ze hun geluk zoeken? Nee. Enige wat ik doe is een spiegel voorhouden. En let er wel op ik heb zaken gedaan in Spanje. Ik ben er niet naartoe geëmigreerd. Er is een verschil.

Grappig trouwens dat je mij wel aanspreekt op het feit dat ik kort door de bocht ga maar Rob niet. Wellicht dat z’n redeneringen meer in je straatje passen waardoor je minder kritisch bent?
@Rick-dos:
Nee, een ieder die hier komt en normaal integreert heb ik absoluut geen moeite mee.

Het blijven vasthouden aan normen en waarden uit het moederland en die willens en wetens willen opleggen aan anderen weer wel

Maar toen ik in een Islamitisch land woonde en er een gelovige vrouw uit de deur kwam zetten, stak ik ook de straat over naar de andere kant omdat het daar zo hoorde en draaide ik mijn hoofd weg als ik haar passeerde.
die vrouwen herkende je overigens omdat ze slechts met één oog onbedekt de staat op gingen.
@desjonnies: En in tegenstelling tot die landen zijn onze normen en waarden dat we hier vrijheid kennen. Het aanpassen aan onze normen en waarden betekent dus ook dat ze die vrijheid hebben zolang ze zich aan de wetten en regels van dit land houden.

Als je dus wil dat ze zich aanpassen dan zouden hun vrijheden (religieus, vrijheid van meningsuiting etc.) ingeperkt moeten worden. Dat zou juist opleggen zijn en dat zou betekenen dat hetgeen waarvan je zegt (opleggen van) faliekant tegen te zijn we juist aan het uitvoeren zijn.

Daarnaast vraag ik mij af wat “opleggen” is. Dat er nu discussies zijn omtrent zwarte piet, negerzoenen en weet ik al dan niet meer noem ik niet opleggen. Dat zijn gewoon twee meningen die niet hetzelfde zijn waar we een discussie over kunnen hebben als maatschappij. Waar het verkeerd gaat is dat we elkaar van alles uit maken maar niet een gewone discussie over de onderwerpen kunnen hebben. M.a.w. we laten ons gek maken door andere factoren.
@Rick-dos: Maar ik begrijp nu wel veel beter dat jij er niks van begrijpt en nooit zal gaan doen als je mijn situatie vergelijkt met die van een sprinkhaan.
Ik draag mijn steentje wel bij hier wees niet bang.
@RobUSA: Dat steentje kun je alleen bijdragen omdat je wiegje op een betere plek stond dan dat van een ander. Anders had jij je steentje ook niet kunnen bijdragen. Wees er dus niet te trots op waar dat wiegje stond daar heb jij namelijk helemaal geen invloed op gehad.
@Rick-dos: Ik ben juist wel trots op waar mijn wiegje stond maar die trots verdween zo rond 1980-85 toen ging het bergafwaarts. Maar “onze” historie prachtig mooi man !
Vertel er hier nog elke dag over maar nu schaam ik me voor wat misschien wel het mooiste land ooit was van de tijd dat we nog ruggengraten hadden.
@RobUSA: Ruggengraten? Wanneer? ’40-’45? ’14-’18? 80 jaar onder Spaans bewind?
We hebben wel altijd de bekende handelsgeest gehad maar daar hoef je geen ruggengraat voor te hebben. Meer chochme. Waar een klein land groot in kan zijn.

Of wat dacht je van die tijd een paar honderd jaar geleden dat we open en tolerant waren voor alle geloven en dat mensen van heinde en verre kwamen als vluchteling? Heeft Nederland ook wel gevormd natuurlijk…
@Rick-dos: Meer gouden eeuw en opbouwen na ’45 en rulers of the sea, VOC handel ja.
New Amsterdam,Brooklyn, Yankee (Jan-Kees) enz enz 3 VS presidenten met binding aan NL.
Las zelfs dat Trump’s moeder via Zuid Afrika uit NL kwam, maar moet ik nog weer ff induiken.
Vandaar weer Trump 2016 :-) maar ik mag nog niet stemmen dusss.
@RobUSA: Feit of aanname?

Hoe is het trouwens met de fantastische leiders in Amerika? Misschien is de USA wel het beste argument om tegen de EU te zijn…
@Rick-dos: We hebben hier iig een goed voorbeeld hoe het niet moet en de Mexicanen/Cubanen die ik hier tegen het lijf loop/ken zijn allemaal even vriendelijk en werken keihard. Hier zijn alle staten iig geval verenigd. laatste bumoersticker hier gezien ” we’re screwed 2016 ” maar van de 2 slechtste zou toch Trump mijn stem krijgen over Killary so Trump 2016.
@RobUSA: O, dus EU is wel een goed voorbeeld? Immers is Amerika ook gebouwd door Europeanen die samen gingen weken en vervolgens de staten verenigde. Vandaar de naam Verenigde Staten mocht je dat niet weten…
@Rick-dos: Ja dat wist ik toevallig maar je zegt het goed Europeanen met dezelfde religie/normen/waarden en in een heeel andere tijd zonder o.a. internet/goede scholing voor de massa en die kwamen hier iets opbouwen ipv afbreken.
@RobUSA: Niet voordat de Europeanen bijna een heel volk hebben uitgeroeid en een ander volk al het werk hebben laten doen. Laten we dat ook niet vergeten…
@Rick-dos: Eens, alhoewel ook bekend is dat onze ziektes(pest) het ook niet best deden bij de Indianen en waarschijnlijk meer levens heeft gekost als het werkelijke uitmoorden.
@Rick-dos: oh jij hebt ook het filmpje van die pannenkoek gezien die ze na vele interviews er eindelijk tussenuit gefilterd hebben? En het werkt natuurlijk totaal niet de andere kant op, er zijn precies nul mensen geweest die gedacht hebben, mwah ik weet er de ballen van maar wat Cameron allemaal zegt klinkt best eng. bovendien hou ik niet van verandering, ik stem blijven…

dit is nou “media bias” vriend, want deze persoon laten ze wel zien maar dezelfde flapdrol aan de andere kant van niet. Leer er even doorheen te kijken volgende x.
@lambo4all: Gelukkig weet jij het allemaal.
@Rick-dos: je gebrek aan weerwoord geeft aan dat ik in ieder geval meer weet dan jij.
Triest hoor. Hopelijk voor de Britten zorgen ze dat ze toch bij de EU blijven. Ik weet heus wel dat de EU niet perfect is, er moet veel verbeterd worden, maar ik zie ook dat heel veel mensen niet beseffen hoeveel voordeel zij hebben van de EU.
@henkp1: Begrijp jij niet waar Nederland en Frankrijk in 2005 tegen hebben gestemd?
En wat ze vervolgens in 2007 hebben geflikt?
Of is dat lange termijn geheugen bij jullie soort mensen zwaar aangetast.
Dit ondemocratische 1954 Bilderberg EU project is misdadig [strafrecht art.97a] sinds dag 1.
Er is dus voor de Britten geen legale reden om in de EUssr.inc te blijven.
@imba: bedoelde je legitieme? Want voorlopig zijn er tenminste 10 scenarios waardoor het VK (die officieel sowieso nog niet officieel heeft aangegeven de EU te verlaten door artikel 50 aan te spreken) zou kunnen blijven.
@henkp1: Henk noem is op welke landen er op dit moment het minste economische en culturele problemen hebben in Europa.

hint: de afkortingen zijn NO en CH

Dan mag je zelf uitzoeken of deze landen in de EU zitten of niet, je bent een grote jongen dat kan je vast wel.
Ik weet net of het waar is maar ik zelf woon in het VK en het is hier een gigantische zooi. Zijn al projecten die gecanceld zijn specifiek door de Brexit. Grote projecten van een Europese klant die langer zouden duren dan 2 jaar.

Ik heb geen vertrouwen en voel het tochten bij mijn baan. Ik ben zelf gestopt met het zoeken naar een koop huis en ook plannen om een nieuwe auto te kopen heb ik in de ijskast gezet.
@sketcher: Oprecht zeer vervelend voor je. Hoop dat het allemaal meevalt.
@sketcher:

Opdrachtgevers die zich in GB gaan vestigen omdat ze daar de meeste Europese subsidie konden vangen waarschijnlijk ..
@lincoln: Ik heb dat verhaal niet verder meer gevolgd maar het was toch ook zo dat NL de heer mulit/multimiljionair subsidie (lees alles betaalde) gaf voor een of andere kippenfarm in Polen ofzo ? hahaha EU ten voeten uit.
@RobUSA: Sorry vergat … Abramovich.
@sketcher: Dank. Ik werk voor een grote design consultancy en we werken met klanten van over de hele wereld. 90% van onze klanten zijn van buiten het VK

Een Europese aanbesteding is dus al afgezegd met een rotsmoes, en hebben informeel gehoord dat het door de Brexit komt. Het project zou langer dan 2 jaar duren dus onzekerheid,

Ik ben verantwoordelijk voor onze automotive klanten in Europa en al onze klanten in China. De feedback die ik van beide krijg is niet hoopgevend. Dat we (tijdelijk) iets goedkoper zijn is niet genoeg, we concurreren niet op prijs. Onze grootste automotive klant in het VK heeft al zijn budgetten al bevroren en projecten (tijdelijk) stil gelegd.

Het is vooral de onduidelijkheid die slopend is. Er is nu geen leiding en antwoorden of plannen zijn er niet. Niet bij de regering en niet bij het Leave kamp

Een kantoor in China heb ik nog altijd kunnen afhouden, eenmaal buiten de EU zal het wel moeten, mag ik daarheen met de fam, als ik sowieso nog een baan heb. Met Europese regelgeving en handelsverdragen willen ze nog wel rekening houden met alleen die van het VK niet.

De sfeer is er ook niet gezelliger op geworden. Mij 3 jarige zoontje en ik spraken in het Nederlands en er werd ons zaterdag al toegeschreeuwd dat we weg moesten. Dit soort figuren voelen zich nu gesterkt ondanks dat gelukkig niet alle Leave stemmer er zo over denken. Een groot feest dus. Zou nog eens nadenken over een Nexit.

Tot zo ver jullie correspondent in den vreemde :)
@sketcher: interessant om (nog meer) uit eerste hand te horen. Sterkte
@sketcher: tja, als international heb je pech. Komen ze wel overheen.

Bij 98% van de Britse bedrijven (degene die alleen in GB handelen) staan ze te springen, die hoeven namelijk niet meer 36 Europese wetboeken door te werken om een nieuwe tandenstoker goedgekeurd te krijgen. Je weet wel, al die wetten waar grote internationals zoals die waar je voor werkt al sinds het begin van de EU voor lobbyen omdat zo alle kleine spelers de markt uit stappen door de overmacht aan regels die ze niet kunnen bekostigen.
@lambo4all: Er zijn maar heel weinig bedrijven die alleen met de Britse markt te maken hebbben. 87.3% heeft of klanten in de EU of rest van wereld of haalt zijn spullen uit het buitenland. en 100% is afhangkelijk van de koopkrach van de Britten.

Er zijn ongetwijfeld bedrijven of zankenlui die een Brexit toejuigen maar ik moet de eerste nog tegenkomen persoonlijk.
@lambo4all: en wat betreft de regelgeving. Ik werk in zwaar gereguleerde sectors zoals voedselwaren (packaging design), automotive, luchtvaart, rails en de medische sector en het klopt dat de regelgeving in de EU zwaar is. Maar het wordt ook zwaar overdreven door de tegenstanders. Bovendien zal die moeten vervangen worden door VK regelgeving. Zelfs als het de regering lukt die regelgeving te simplificeren dan nog hebben we te maken met de regelgeving in het VK + die uit de EU om te mogen exporteren. Niet echt een verbetering zou ik zeggen.
@sketcher: Ik leef met je mee. Ik ken het gevoel van onzekerheid.

Ikzelf ben hard getroffen door de bankencrisis. Ik had een aantal projecten in Spanje, zaken gingen goed en de toekomst zag er mooi uit. Totdat de bankencrisis toesloeg. Investeerders en banken gingen al hun investeringen tegen het licht houden en vervolgens gaat ineens de kraan dicht. Kun je vrij weinig tegen doen maar niet heel lang daarna kon ik mijn zaak in Spanje opdoeken.

Mensen denken er echt te luchtig over wat de impact kan zijn van zulke beslissingen. Natuurlijk zal GB niet straatarm worden en failliet gaan, want één ding is zeker het leven gaat verder. Maar een andere zekerheid is ook zaken doen met de EU zal voor GB niet makkelijker worden en ook voor investeringen zal Engeland niet meer zo aantrekkelijk zijn vooral als je in Europa veel betere alternatieven hebt. Daarnaast is de vraag hoe zwaar de stem van een klein land als Engeland nog zal wegen. Natuurlijk roept Amerika dat de “special relationship” sterk is maar wat is dat in de praktijk waard? Invloed op het beleid heeft GB al helemaal niet meer. Allemaal strategische belangen waar Jan Modaal op de straat geen rekening mee houdt.

Enfin ik kan nog wel even verder gaan maar dit is zo’n complexe materie die je niet even in een paar zinnen of soundbytes kunt uitleggen.
@Rick-dos:

Had je maar naar politici en onderzoeksbureau,s moeten luisteren ..

Want die zagen de “complexe materie” al 2 jaar van te voren aankomen ..
@lincoln: Had ik dat inderdaad maar gedaan. In plaats daarvan zat ik mijn tijd met jou hier te verdoen…
Waar is dit onderzoek op gebaseerd? Geloof er niets van. Als ze auto rijden aantrekkelijker maken in Engeland, wat door Brexit een mogelijkheid is. Dan wordt er juist veel meer gekocht. En zolang er nog geen nieuwe wetgeving/handelsverdragen zijn kan je gewoon doorgaan met de huidige manier. Enige argument wat ik kan verzinnen is dat de Engelsman de hand op de knip houd, omdat ze momenteel even voorzichtig zijn. Maar zelfs dat slaat nergens op want het vertrouwen lijkt alweer te herstellen gezien de beurzen gewoon weer stijgen. Let maar op… Engeland gaat straks nadat het brexit geluid een beetje is gedaald veel beter draaien dan ze deden/doen in de EU. Daarnaast is de pond momenteel heel erg aantrekkelijk… dus zouden aankopen van jaguars en landrovers ook stukken aantrekkelijk moeten zijn. Spijt me autoblog, maar deze stemmingsmakerij is slecht onderbouwt. Hou het volgende keer gewoon bij een autoreview en niet economie en politiek.
@hadsjikidee:

Deze onderzoekers onderzoeken de bange onderbuikjes van de “nuchtere” Hollandse autobloglezers dmv dit soort volstrekt fictieve berichtgeving ..
@hadsjikidee: Je hebt er verstand van zie ik… De Pond kan nog zo laag staan, je hebt wel ineens te maken met Europese importheffingen. Dus de prijzen van de auto’s geproduceerd in de UK zullen juist stijgen! Er is al duidelijk stelling genomen door de autoproducenten in de UK, die hebben namelijk echt een probleem nu… Dit geldt natuurlijk voor alle export producten in de UK, wat een grote impact zal hebben (en nu al heeft, zie de banken) op de werkgelegenheid.
@Svenska_Aeroplan_AB: importheffingen zijn mijn inziens ook niet positief, daar ben ik het met je over eens, maar het staat helemaal niet vast dat er importheffingen komen want dat is precies 1 van de dingen die nog onderhandeld moeten worden. Maar beide zouden ze er geen baat bij hebben, dus zou niet logisch zijn als ze komen. Sowieso zou alle handel op precies dezelfde manier kunnen plaatsvinden zonder Engeland in de EU. Het moet alleen nog zo afgesproken worden en reken er maar op dat Engeland daarvoor gaat. De enige reden waarom dat misschien niet gaat gebeuren is vanwege koppige niet democratisch gekozen EU figuren.
@hadsjikidee: Hoe moet autorijden aantrekkelijker gemaakt worden dan? Door de koersval en de eventuele import duties wordt het alleen maar duurder.

Nu is auto rijden hier trouwens al aanzienlijk goedkoper dan in NL. Nieuwe auto’s zijn goedkoper, 2 de hands al helemaal (minder export door RHD) en belasting is een lachertje. Ik betaal £240 per jaar ipv bijna 3000 euro voor mijn Landrover en maar £190 voor mijn Alfa Romeo 159
@sketcher: @hadsjikidee De rest van je economische logica is ook nogal zwak en doet me denken aan de niet onderbouwde retoriek van het Leave kamp.

Welkom in onze post-factual democratie, dat is nog het ergst van allemaal.
@sketcher: Ze dragen niks af aan de EU. Ze hoeven zich daarnaast als ze willen niet aan EU emissies te houden. Allerlei redenen om rijden/kopen van auto’s goedkoper te maken in Engeland.

Overigens mijn economische logica betwist je? (wat je ook nog eens zielig genoeg met het leave kamp betrekt) Dat heet marktwerking beste sketcher. Pond goedkoper… meer verkopen. Hoe simpel kan het zijn? Wat grappig is, is dat jij het persoonlijk gaat maken. Dat is pas kinderachtig.

De voornaamste reden dat ik mijn kritiek hierboven uit, komt omdat er geen enkele onderbouwing in staat. Daarnaast het gewoonweg niet logisch is wat er gezegd wordt, en het ergste van alles eigenlijk nog, dat je als (auto) journalist je eigen media gebruikt richting weet ik veel hoeveel lezers om duidelijk te maken dat Brexit iets slechts is.

Je hoort momenteel in de media dat het slecht is, voornamelijk omdat de beurzen onderuit gingen. Zeg hoe zou dat nou komen? Je had 2 kampen en het ging redelijk gelijk op… bijna 50/50. Dus iedereen die op de beurs zit met zijn centen en verkeerd gespeculeerd heeft (want ja, beurzen hebben alleen bestaansrecht door speculatie… het is net gokken) zit met de gebakken peren en schreeuwt moord en brand. Grappig genoeg al snel gevolgd door herstel op de beurzen. En niet te vergeten dat de beurzen alweer op hoogtes zaten van voor de crisis. Dus het lijkt allemaal echt bizar mee te vallen. Wat erop duidt dat het allemaal niet zo erg is als wat je helaas overal leest.
@hadsjikidee: “Ze hoeven zich daarnaast als ze willen niet aan EU emissies te houden.”

enkel de auto’s die ze op hun eiland verkopen. al de rest zal wel aan de EU regelgeving moeten voldoen. dus plots gaan alle auto’s 2x gehomologeerd moeten worden. extra kosten voor de fabrikant dus.
gaat de uk ook weer alles in whihworth draad maken ipv metrisch omdat het zo hoort, ‘cause britain is great? wat met bedrijven die 2 plants hebben die dezelfde componenten gebruiken, eentje op het continent en een op de eilanden. alles 2 maal engineeren? of toch maar eentje sluiten? en als ze er een moeten sluiten, rara welke ze dan gaan nemen…
@sketcher: trouwens… in heel Europa is auto rijden goedkoper dan in Nederland. Vertel eens wat nieuws. Aanschaf auto is duur (door BPM) en hoge heffing op benzine en diesel. Nederlanders dragen het meeste af aan de EU. Stond vorige week nog overal in de media.
@hadsjikidee: Autorijden aantrekkelijker maken…Hoe dan? Door de belastingen te verlagen en de inkomsten dat de regering daarmee misloopt hoe gaan ze dat opvullen dan? En je gelooft echt dat met de Brexit Engeland ineens niet meer aan z’n verplichting hoeft te voldoen om de CO2 uitstoot te verminderen?

Ook zo lekker kortzichtig en simplistisch door te stellen dat het vertrouwen er weer is omdat de beurzen omhoog gaan.

Weet je wat. Ik ga er verder niet eens meer op in…
@Rick-dos: meer verkopen is meer belastinginkomsten. Helaas lijkt niemand dat te begrijpen. Als je maar 5 auto’s verkoopt omdat de belasting de auto te duur maakt ipv 10 autos te verkopen door aantrekkelijke belasting. Dan kan je als overheid juist meer inkomsten genereren. Het is niet zo lastig hoor… marktwerking.
@hadsjikidee: Als je het begrijpt inderdaad niet. Je hebt in ieder geval ook nog niet aangetoond dat je snapt hoe een maatschappij of een economie werkt.
@Rick-dos: Ik leg je het net uit, moet ik het soms daadwerkelijk met een rekensom voor je schetsen? ;) Stel een auto kost €10 en daarvan gaat €2 naar de overheid. Je verkoopt met dit systeem 100 auto’s in een jaar. (€200 inkomsten) Maar -> Brexit en je gaat niet meer meewerken aan emissies en andere bullshit, daarnaast draag je miljarden minder af aan de EU. Dus als overheid kan je de belasting terugbrengen naar €1,90. De autoverkoper gaat hierdoor 110 auto’s verkopen. Huh de overheid heeft opeen €209 inkomsten. Moeilijk he? Ik zie hier nog geen enkele onderbouwing waarom het slecht is? Jij geeft ook geen enkel argument. ‘Ze stellen hun verwachtingen bij’ maar ondertussen is het HET SLECHTSTE en ERGSTE wat ze kunnen doen die kut brexiters (sarcasme, voor als je het niet begreep).
@Rick-dos: haha makkelijk ervan af komen… tuurlijk. Dit is geen discussie, gezien je geen tegenargumenten geeft. En even voor de duidelijkhei… ik weet ook niet hoe dit exact gaat uitpakken, dat is veelste veel om te bevatten voor ieder persoon. Maar kritiek geven op de media omdat ze van alles roepen. Sinds wanneer is dat iets slechts? Blijf gewoon zelf nadenken. Er bestaat ook nog zoiets als logica en commen sense. Het zal voor en nadelen hebben… mes snijdt aan 2 kanten blablabla. Maar als je alles wat je nu om je heen ziet even laat bezinken, dan zie je dat het allemaal niet zo erg is. (kijk maar weer naar alle beurzen vandaag, allemaal aan het plussen en AEX staat gewoon op 430- als er iets is wat enigzins het vertrouwen kan weergeven, dan is het de beurs wel)
Hoe dom ben je, (onderzoeksbureau) als je op basis van de momenteel aanwezige emotie, misbruik maakt, vervolgens cijfers denkt te kunnen bewerkstelligen die ‘mogelijk’ iets zullen weergeven van wat maar de vraag is OF het überhaupt zal gebeuren.

We zien vanzelf wel wat er gebeurt, maar zo negatief als iedereen er momenteel over rept, zal het niet worden.
@st220: Met het eerste ben ik het eens, het tweede is te hopen maar echt niet te voorspellen. Niet door jouw, mij of enige experts aangezien dit een volkomen ongekende situatie is.

Zelf stel ik al mijn grote aankopen uit, consumenten vertrouwen is 0.1%
@st220:

Simpel ..
Stel .. Je opdrachtgever is de EU ..
Die wil een fictieve conclusie onderbouwen ..

Kost een tonnetje of 7 ..
Maar dan heb je wel de nodige paniek bij de simpletons ..
In welke auto zit Boris? Ik dacht eerst een Noble, maar ik kan de airintake niet plaatsen.
@danone: ik zocht al door de reacties voor het antwoord
@danone:

Een Brexit Turbo Gti.
Hebben ze dat allemaal in hun glazen bol gezien? Toe maar. Maar wel lulkoek. Ze hebben er goed aan gedaan en zullen uiteindelijk meer gaan verkopen en meer winst maken.
Het is momenteel één grote poppenkast en één grote emotie.
Maar niemand weet wat er gaat gebeuren of hoeveel onverkochte Britse Toyota’s er straks in de shredder zullen eindigen.

Er is slechts één ding wat me opvalt van ‘onze’ EU regenten : Bij het scheiden van de markt, leert men de kooplui kennen

Desondanks vind ik het jammer dat de Britten, overladen door emoties en buitenlanders de EU verlaten.
Het gaat me meer om de luis in de pels die Farage was in het parlement
Ik ben van mening dat the day after, de kater een enorme kan worden voor de Britten; de Fransen Italianen en Spanjaarden willen een voorbeeld stellen om zo de negatieve gevoelens die in Denemarken, Finland, Nederland en Oostenrijk heersen en in het eigene Frankrijk goed de kop in te drukken door de Britten over de kling te jagen en het hele volk de armoede in te storten.
Andere krachten stellen zich milder op, ik heb zowaar bewondering voor Rutten

Het is jammer dat de Britten zich door loze emotie hebben laten leiden, door de irritatie over Poolse en andere oost Europese immigranten.
Ik bedoel maar, wie doet er straks de ver-herbouwingen en haalt de oogst van de velden?
De werkloze vadsige Brexit stemmer die om 10 uur ’s ochtend al aan zijn eerste pint begint ?

De EU is verre van perfect, ik haat de groteske en regenteske houding, maar binnen de EU kun je er PROBEREN iets tegen te doen, de Britten hebben letterlijk de boot gemist !
En voor wie en voor wat ?
@desjonnies: Volgens mijn ben de gij gebrainwashed. Er is niets aan de hand en er zal niets veranderen. Als de EU instort, zijn zij er al uit!
@desjonnies:

Ze kunnen hun “hoog opgeleide” bevolking vast wel ergens in europa dumpen ..
Altijd “grappig” dat onze geachte leiders wel 20 jaar van te voren weten dat de pensioenen niet geïndexeerd kunnen worden, maar een Brexit niet zagen aankomen, laat staan wat e.e.a. tot gevolgen heeft. Totaal ontreddend zooitje. En dat allemaal te danken aan het graaigedrag dat al 200 jaar duurt van ene JR, oftewel Jacob Rothschild. De grootste geldmaker/manipulator van het Universum.
Man man man @ comments, er zitten veel potentiele adolfjes hier
@lekkaah: ah kijk..Alexander Pechtold zit ook op Autoblog! Wat is favoriete artikeltje? Laat me raden de milieu regeltjes van Utrecht of toch de verhoging van accijnzen op auto’s zodat jij die centjes weer over de balk kan smijten.
-edit: nutteloze bijdrage-
Gaaaaaapp…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).