Brit filmt rit met 309 km/u, gaat twee jaar de bak in [video]

Auteur: , 65 Reacties

Zelf het bewijsmateriaal voor je misdragingen verzamelen, dan vraag je er ook wel een beetej om.

Shaun Davis

Waarschijnlijk werd de 42-jarige Shaun Davis de eerste keer niet geloofd in de pub, toen hij zijn maten vertelde 300+ km/u gereden te hebben op de openbare weg. Daarom is hij al zijn strapatsen gaan filmen, waardoor zijn mobieltje al snel vol stond met allerhande video’s waarin hij een BMW M5 (E60) en een Audi RS6 (C6) met hoogst illegale snelheden over de Britse snel- en autowegen jaagt.

Nee, de filmpjes zette Davis niet op Youtube of Reddit, hij liet ze gewoon op zijn telefoon staan. Toen agenten deze doorzochten wegens een andere zaak, vonden zij de video’s en werd een aanklacht ingediend. Protest van Davis mocht niet baten, na een proces van drie dagen achtte de vierkoppige jury hem schuldig en er werd een gevangenisstraf opgelegd van liefst 28 maanden en een rijontzegging van tien jaar. Dat de beste man al eens eerder een rijontzegging kreeg van drie jaar, voor het rijden met 274 km/u in een 911 Turbo daar waar 112 km/u was toegestaan, zal de strafmaat niet ten goede zijn gekomen.

Ook dochterlief (23) moest het ontgelden. In een van de filmpjes is te zien hoe zij in de passagiersstoel zit van een Nissan GT-R, die met snelheden van ruim 300 km/u voortjakkert. Daarbij zou ze goedkeurend praten over de snelheid en de bestuurder aanmoedigen harder te rijden. Genoeg reden voor de rechtbank om deze jongedame te veroordelen tot een rijontzegging van twee jaar en 18 maanden voorwaardelijke celstraf.

Al met al fikse straffen voor snelheidovertredingen waarvan de politie niet direct getuige is geweest, noch flitspalen de snelheid hebben geregistreerd. Aan de andere kant, dergelijke snelheden op snelwegen die zeker niet vrij zijn van ander verkeer, zijn ook gewoon niet verantwoord. De hoogst zichtbare snelheid die Shaun Davis haalde in zijn video’s is 192 mph, ofwel 309 km/u. Daarmee is hij officieel de snelste snelheidsovertreder ooit in de UK. De politie van Northamptonshire doet niet moeilijk en heeft van het bewijs één filmpje gemaakt, dat ze vervolgens met de hele wereld hebben gedeeld.

Autojunk

Hoedtik naar Henk voor de tip!65 reacties

Held!
Ok doei.
@jeroen92: Reageer dan niet.
@mercedesclk350: Het was bedoeld voor de toekomstige bajesklanten.
@jeroen92: Al bedoelde je het aan je oma, zo’n reactie bevat 0 inhoud, je kunt het je beter besparen door het gewoon niet te doen. Vind ik dan.
@mercedesclk350: Ik hoop voor je dat jij niet elke vrijdagavond zo gezellig bent. Daarnaast kan je ook gewoon niet reageren of mijn bericht rapporteren.

P.s. Mijn oma is dood.
@jeroen92: DAT BURN
Haha dan baal je. Wel een rare gang van zaken, wat een pech zeg!
@viezefreddyw: ja en ik snap ook niet dat ze dat filmpje genoeg bewijs filmpje want op het filmpje is niet te zien dat hij datwerkelijk achter het stuur zit. En dat van die dochter slaat al helemaal nergens op
@wout441: En daarnaast helemaal niet te zien dat hij daadwerkelijk in Engeland rijd!
@viezefreddyw: Heb het hele topic doorgelezen en niemand heeft er ook maar 1 opmerking over gemaakt: In Engeland heb je geen recht op privacy meer. Meeste camerá’s ter wereld; overheid tapt al je internet verkeer af en zoekt er proactief doorheen (dus niet alleen verdachten, iedere brave burger); binnenkort mogelijk verbod op encryptie, al jaren de verplichting om wachtwoorden en encryptie-sleutels af te geven – bij verdenking ! – op straffe van 5 jaar gevangenis straf en ja de overheid mag dus ook ‘illegaal’ verkregen bewijsmateriaal inbrengen. Hier dus ook; telefoon in beslag genomen wegens ander onderzoek; ‘interessante doch niet relevante zaken’ gevonden –> veroordeeld.

Dit is in strijd met de (bindende !) Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, maar daar hebben ze al jaren schijt aan In Engeland. En bij het Europese Hof kan dit nog wel 10 jaar duren voordat er een uitspraak komt … Hoezo New World Order / 1984 ?
@dawwg: het is inderdaad veel te ziek. Als ik ergens voorvechter van ben is het we l het recht op privacy
2 jaar de bak in, daar moet je hier iemand voor vermoorden. Zelfs bezopen iemand doodrijden kost je hier geen twee jaar, vaak genoeg in het nieuws.
@porsche928: Daarom is de NL strafmaat ook GOED ziek!!! En lachen geestelijk gestoorde en criminelen zich 3 slagen in de rondte!
@porsche928: De vergelijking met NL is inderdaad scheef in sommigen gevallen.

Maar hoe is dat dan afgelopen met hetzelfde geval, waarbij toen in Nederland een jongen 310km/h reed op een N-weg in een GT-R waarvan later door het filmpje de politie zich ermee bemoeide?

Linkje: http://www.autoblog.nl/archive/2011/06/18/nederlander-doet-308-kmu-in-een-nissan-gt-r-video
@porsche928: Helaas krijg je in NL al strafvermindering als je de krant hebt gehaald met een domme actie, omdat je dan al publiekelijke schade hebt opgelopen…
Man man man, wat kinderachtig! 10 jaar rijontzegging voor de bestuurder, en dan voor de passagier ook nog 3! Echt heel flauw dit, en zo onnodig!
@jobberns: vooral doe rijontzegging voor de passagier vind k maar vreemd
@sbelali @jobberns Filmpje gezien? Ik snap het artikel niet, want in het filmpje is te zien dat ze zelf rijdt in een GT-R. 190mph, dus 300+. Dat is een rijontzegging waard.
@phaeton: had het nog niet gezien. Nu wel en je hebt gelijk. Rijontzegging is het zeker waard, 2 jaar de bak in vind k wel zwaar overdreven
@sbelali: omdat die persoon deze overtreder ervan had moeten weerhouden, raar idd!
@jobberns: de passagier (dochter) heeft 2 (twee!) jaar rijontzegging gekregen. Valt denk ik in de categorie “aanzetten tot een strafbaar feit”. Ik kreeg alleen de indruk in het filmpje dat dochterlief zelf reed in de GTR…in de UK zit het stuur immers rechts!
Wat een gast
Dat die man de bak in gaat, duidelijk. Maar dat die dochter een niet eens zo heel andere straf krijgt, vind ik weer een beetje doordraven
@subaru555: het is dezelfde soort straf inderdaad, want het is hetzelfde soort delict. Maar 28 maanden cel tegenover 18 maanden voorwaardelijk en 10 tegen 2 jaar ontzegging zou ik niet als hetzelfde kwalificeren…
Is Wouter even blij dat hij in NL woont en af en toe naar Duitsland hobbelt…
@venividivici: en met hem vele anderen. Maar als ik een beetje op snelheid rijdt maak ik er geen filmpje van hoor, waarom stoer doen daarover? Is toch voornamelijk leuk voor jezelf?
De beste man heeft wel leuk speelgoed tot zn beschikking.
Als je iedereen in nl zou kunnen pakken op camerabeelden hadden programma’s zoals gevaar op de weg ook wel het een en ander aan straffen kunnen opleveren
Nou, hopen dat Autoblog niet in Engeland komt. Anders kunnen ze gelijk een kandidaten uitkiezen.
@zakar36:
Zucht
“Nieuwe kandidaten uitkiezen.’
Zucht
Wel apart. Ze hebben bij deze filmpjes geen bewijs dat die man echt zelf reed. Hij is bij geen enkel filmpje in beeld.
@martijn1994: Als hij heeft bekend. Wat best zou kunnen. Dan hebben ze een goeie zaak.
@martijn1994: Op zich een goed punt, ik weet toevallig dat de verdediging dat het niet duidelijk is best vaak met succes gebruikt word.

Maar ik gok dat het overtuigde bewijs is dat je hem steeds hoort praten. Boven hoor je bijvoorbeeld in een van de video’s zeggen “Here we go” wat toch wel een indicatie is dat hij de bestuurder was.
@reistje: it wasn’t me. Kon de muziek toepasselijker zijn?
Die jury daar zal wel een stelletje ongeregeld zijn.
Wat ik niet versta is het feit dat ie na 3jaar rijverbod er weer tegenaan gaat met zulke snelheden.. Ik baalde al van 10 dagen rijverbod wegens overdreven snelheid.. Na 3jaar heb je je lesje normaal toch echt wel geleerd denk ik dan.
Voetballer?
Wat een achterlijk individu zeg. Heb alleen op de Duitse autosnelweg ongeveer dit soort snelheden gehaald, 2 keer wellicht in totaal. Hier in Nederland niet harder dan 130 voor mij. Onzinnig en gevaarlijk.
@cpp1: op de autobahn is het wel zinnig en ongevaarlijk? ….
@amg65: absoluut, in de avond als er geen ander verkeer is, op een recht stuk weg acht ik dit behoorlijk veilig. Overdag met ander verkeer uiteraard niet, laat dat duidelijk zijn amg65.
@amg65: zinnig is het zelden, ongevaarlijk is het nooit. Maakt niet uit of dit in NL, GB of D is. Wel is het natuurlijk zo dat automobilisten die op de stukken zonder snelheidsbeperking rijden er doorgaans een stuk meer bedacht op zijn dat er auto’s langs kunnen komen met dergelijke snelheden. In dat opzicht levert het minder gevaar met zich mee dan wanneer je dit doet in NL of GB lijkt mij.
En dat is het in Duitsland niet? Is het een verhoogd risico om in Nederland of Groot Brittannië 300 kmh te rijden puur omdat de wet het verbiedt?
@jansuh87: Volmondig ja! Rij je op de autobahn, dan zijn andere weggebruikers er op bereid, bovendien wordt daar in de rijopleiding aandacht aan besteedt. En denk niet dat alles mag in Duitsland, als de politie vindt dat je ongepast snel rijdt, bv. het is erg druk, je te dichtbij rijdt of agressief rijdt, of zelfs maar koplichten een keer gebruikt om te zeggen ‘ik kom eraan’, dan kan je alsnog op de bon. Bovendien heb je nooit voordeel van de twijfel als het fout gaat, verzekering geldt niet, en getuigen worden sneller op hun woord geloofd als ze vonden dat je niet voorbeeldig reed.

Idem hier in de UK, ze houden rekening met de manier waarop en de ‘attitude’. Iets doen ze goed in de UK, een van de veiligste landen om te rijden, ondanks het feit dat de infrastructuur soms verre van ideaal is.

Zo, goedemorgen.
Wat een dommerd…
Zal wel in beroep gaan en dat komt er vast een ‘normalere’ straf uit…
Toch een prettig gevoel voor de Britten, dat ze de komende tijd de weg op kunnen zonder het risico dit projectiel in hun kofferbak te krijgen.
Toepasselijk liedje tijdens de tweede rit voor dit mannetje…

It wasn’t me…
Wat een belachelijke straf voor die dochter
Iedereen hier op AB heeft zijn auto wel eens geplankt. Ik ben echt niet de enige die wel eens 200 heeft aangetikt in NL. Maar dit is wel heel excessief, met name omdat ie gewoon lange stukken kneiterhard aan het rijden is. Daarom 3 locatie tips:

1. A31, loopt vlak langs Nederland, vrij recht, vrij overzichtelijk. In de buurt van Oberhausen en Bottrop wil er nog wel eens een Test Brabus met 300+ voorbij stormen.
2. A30, tussen Oberhausen en Arnhem. Met name op zondagochtend, rond een uurtje of 5. Let op Nederlanders! Maar meestal is dit stuk wel vrij rustig, zeker na de laatste afslag.
3. A29 tussen Oldenburg en Wilhelmshaven: Zeker in het weekend is het daar er rustig. Alles is vlak, dus mooi overzichtelijk.

Oh, sowieso, altijd op zondag gaan: dan rijden er geen vrachtwagens. En op onchristelijke uren, om de zondagsrijders te ontzien.
@gtwillem: goeie tips, maar dan moet ik weer zondags vroeg naar Duitsland. Dan toch maar zondag morgen de A5 even op en neer.
@gtwillem: de A30 tussen Oberhausen en Arnhem kent ook hele stukken waar juist ’s nachts een snelheidsbeperking van toepassing is (100 km/u)… Wel opletten daar, dus, want al zijn de boetebedragen in Duitsland niet zo draconisch als in Nederland, het kan zo wel behoorlijk aantikken.
Volgens mij heeft die kerel wel meer op zijn kerfstok of een enorm strafblad en heeft ie daarom deze hoge straf gekregen.
“Daarmee is hij officieel de snelste snelheidsovertreder ooit in de UK.”

Maar Smokey Nagata dan? Die reed 200+ mph in z’n Top Secret Supra en liet ’t filmen. En hij is er voor gepakt, 28 dagen in de cel gezeten en een rij-ontzegging in de UK voor de rest van z’n leven.
@rotarypowah: https://youtu.be/X-Vcx3zRE-0?t=1m40s

Daar hebben ze ’t over 197 mph.
Huh, die vrouw in het laatste filmpje zit gewoon achter het stuur van die GT-R. En niet op de passagiersstoel. En die tikt ook de 190 mp/h aan. Vandaar dat zij ook gestraft is, denk ik.
@musclecar: Ik zou net zeggen: hoezo passagier?
Die dochter is ook een stuk rund voor publiciteit. “Kom, film mij we gaan rijden!” *kir, kir* Vervolgens draait ze de parkeerplaats af zegt dat kind “Nice and steady…”. Ja no wonder, je reed verdomme amper 20. Maar ook dat invoegen… Dat is een rijstijl en iets anders dan op overzichtelijker stukken 300 aantikken.
Die vader is geen haar beter door het voor te doen, daarmee aan te moedigen, ook idiote (haast willekeurige) stukken snelweg uit te kiezen, etc. De adrenaline en het opscheppende taalgebruik geven ook niet echt de indruk dat meneer rustig en beheerst zijn snelheid verhoogd. Vragen om ongelukken dit.
Zo een kende ik ook heeft zich 2 jaar geleden dood gereden. Hoe goed je ook kunt rijden anderen kunnen dat niet altijd.
Hoe komt meneer aan het geld voor al die auto’s? Daar naast is de straf voor de dochter voorwaardelijk… Als ze zich gedraagt komende tijd hoeft ze niet te zitten. Of dat voor de vader ook zo is durf ik niet te zeggen.

Overigens rare gang van zaken als ik het artikel mag geloven: pa wordt van iets anders verdacht, op zoek naar bewijsmateriaal door de politie vinden ze iets anders, en daar wordt hij dan ook voor bestraft?
@alassad: Waarom nou meteen twijfelen aan de manier waarop meneer geld verdient? Komt ontzettend afgunstig over…
smokey rocks _O_
En Imke?
Het lijkt me dat veel AB lezers nog niet gepasseerd zijn door een auto aan 300 als je dat niet verwacht (op een ongepaste plaats), je verschiet je dood. Ongeveer hetzelfde gevoel als een jager die onverwacht een schot aflost een paar meter van je hoofd, oops sorry, beginnende jager… Nee je ging niet dood, maar je moet er wel onvrijwillig heel veel vertrouwen in hebben dat ze weten wat ze doen. En die indruk krijg ik in dit geval zeker niet. Eikel eerste klasse.
Die Casper en Wouter van AB hebben ook redelijk wat overtredingen op deze site staan:)
Wat een belachelijke straf. Ze weten niet eens waar hij heeft gereden. Als die s*kkel nou had gezegd dat dit in duitsland was, was er niks aan de hond. Een moord wordt nog lichter gestaft

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).