Dit is waarom Ludacris nog steeds in een 1993 Legend rolt

Auteur: , 31 Reacties

Laat je niet foppen door de Fast & Furious films. De acteur-rappert zweert trouw aan zijn Honda.

De Honda Legend sedan, In de America’s bekend als Acura Legend, rolde in de jaren negentig massaal van de band. Eén van de gelukkige eigenaren van de solide Japanner is Christopher Brian Bridges a.k.a Ludacris.

Inmiddels is de oude Legend een rijdende legende (ba dum tss). Met 450.000 kilometer op de teller was het beestje namelijk wel toe aan een restauratie. Het is opvallend dat de Acura nooit verkocht is. Blijkbaar was de rapper aardig tevreden met zijn beestje. Afijn, we nemen het marketingsverhaal maar even zoals het is. Feit is dat de opgeknapte Legend deze week staat te shinen op de SEMA tuningsbeurs.

Acura is naar eigen zeggen twee maanden bezig geweest met het opknappen van de auto. De vierwieler staat wat lager dankzij een setje van H&R en geeft de auto een sportievere look. Ook het 18-inch setje van RAYS misstaat de Legend niet.

Dat goudgele ding naast de opgeknapte Jap? Een heetgewassen Acura ILX sedan, aangepakt door Galpin Auto Sports. Check de strakgetrokken Legend (en de ILX) in de gallery hieronder!31 reacties

Ik vind dat wel mooi, tenminste een echte liefhebber (mits Ludacris niet betaald wordt door Honda), naast de Bentleys met Bijlmervelgen, is dit een leuke afwisseling.
@granlusso: Ik denk dat het redelijk zeker is dat hij betaald wordt, maar het is wel een leuk en enigszins geloofwaardig verhaal dus props voor de marketinggasten erachter
V6je of een 4 pitter?
@sjeppie156: Volgens mij de 4-pitter uit de Civic Si.
@sjeppie156: 3.2 V6
@rubenpriest: de Honda Legend heet in de VS Acura RL.
En heet nu RLX volgens mij. Weet niet of daar een Honda van wordt gemaakt.
Toch spreekt Acura in het persbericht over een Acura Legend ;)
via iPhone app
@rubenpriest: ook persberichten willen er nog wel eens naast zitten…

De Honda Legend werd in de VA verkocht als Acura RL. Acura Legend klinkt weliswaar goed, maar is op geen enkel kentekenbewijs te vinden….
Dit is waarom Ludacris nog steeds in een 1993 Legend rolt:
” De acteur-rappert zweert trouw aan zijn Honda.”

Oke. Ik verwachtte een of ander zwoel verhaal van hem over de liefdesrelatie die hij over de jaren opgebouwd heeft met zijn trouwe japanner waardoor hij er maar geen afscheid van kan nemen.
@torsen: ik was ook al aan het zoeken naar de reden…
@torsen: ik ben nog altijd op zoek…
Maar op de vraag waarom Ludacris in een Legend rolt wordt in de tekst niet beantwoord…
@viezefreddyw: Dat soort titels zijn ook gewoon een teken van luiheid, grenzend aan ”Je Gelooft Nooit Wat Er Toen Gebeurde” titels…
@jipino: Het leek een normale auto, maar TOEN GEBEURDE ER DIT! of “I cried so hard *tig emoticons*. Ik haat het internet steeds meer :(
@jipino: clickbait heet dat en zelfs nieuwsbronnen als oa NOS beginnen het steeds vaker te doen.
Goed verhaal, lekker kort ook.
Lekker bescheiden, en het is Japans dus het rijdt nog wel even door. En een groot ding ook nog! Dit bewijst autoliefde in alles. Good guy Ludacris!

Ik vind die nieuwe ILX ook wel heel gaaf hoor…
En waarom dan precies?
Ik geloof er niks van. Laatste registratie datum aub!
450.000 km? That’s Ludacris! (ba-dum tss)
“I’ve got a 1993 Legend with over 230,000 miles on it. I bought it used in 1999 and I’m still driving it. It becomes a part of your life. A lot of times with men, we become one with our cars. So when it breaks down on you, you take care of it. You continue to treat it as if it’s a life partner. When you really love your car, that’s how you treat it, take care of it. You change the oil. You change the tires.”

De directe aanleiding voor de restauratie was flinke schade als gevolg van een aanrijding of ander ongeluk (plaatjes op de bekende plaatjessites).

“I think the Acura Legend was the signature drug dealer car back around then. So it’s a good thing,” aldus Cris, die geen marketingjongens nodig heeft voor z’n street credibility.
Is dit niet al eerder op aB geweest?
@norge: was denk ik een Mazda van een American Football speler, ook opnieuw gerestaureerd in originele staat.
Mijn vader heeft 2 Honda Legends gehad. Eerst een manuele coupé, later een 4-deurs met automaat. Hij mist die wagens naar eigen zeggen nog steeds…

Ik moet zeggen, met die 2de heb ik zelf best vaak gereden. Was echt een heerlijke cruiser!
Die ILX is trouwens ook wel een lekker sedannetje!
Lekkere titel.. Maar waarom dan AB?
‘They’ll only get one finger while I’m shifting gears
I got suede on my roof. wood grain on the dash
Sheep skin on the rug, +Golden Grain+ on the stash
Hydraulics all around so I shake the ride
We go FRONT, BACK AND SIDE TO SIDE’

En dat in een Legend!
Das een hele knappe Honda.
Die ILX is dus eigenlijk wat hier de nieuwe Accord had moeten zijn… helaas wordt die dus niet voor Europa gebouwd. Iets wat ook voor de TLX geldt….helaas.

ILX met een 2.4L Vtec en 8 speed DCT, TLX met 2.4L Vtec of 3,5L V6, 9 speed automaat en 4wd.
Zo heb ik een 1999 Honda Accord 1.8 ls v-tec geërfd. Het is mijn 2de auto voor korte stukjes en parkeren in de stad maar elke keer als ik er in rij ben ik nog onder de indruk van het soepele blok, uitstekende veereigenschappen (onafhankelijk rondom) en het stuurt ook nog eens sportief. Daarnaast rij ik een BMW F30 maar de Accord zorgt nog altijd voor een glimlach op mijn gezicht als ik erin rij, deze gaat zeker weten niet meer weg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).