Brit maakt transformer van zijn Ford Fiesta

Auteur: , 17 Reacties

En dat heeft een reden.

Ken je die reclame van de eerste Citroën C4? Die auto transformeerde in de commercial tot een rare robot. Daarvoor gebruikte het merk een computeranimatie. De Brits-Indische kunstenaar Hetain Patel vond dat maar laf en ging met zijn Ford Fiesta aan de slag. Zie hier de real-life Fiesta Tranformer.

Hetain was 17 jaar toen-ie van zijn zuur verdiende centen een oude Ford Fiesta kocht, niet wetende dat hij er ooit een robot van zou maken. Dat gebeurde toen hij een aantal jaar later geïnspireerd raakte door de filmserie Transformers en daar een link zag met zijn eigen leven.

Zijn zaag en lasapparaat draaide drie maanden lang overuren om uiteindelijk tot dit resultaat te komen. Hetain gebruikte daarbij alleen de originele onderdelen, maar kreeg wel wat hulp van een bevriende lijkenwagenbouwer.

Leuk natuurlijk, zo’n 2,5 meter hoog robotachtig stuk staal, maar zonder betekenis is het nog geen kunst. En dat is nou juist zo mooi aan Hetain’s kunstwerk, het heeft een achterliggend verhaal.

De houding van de ‘robot’ legt een link met de armoe in India, het geboorteland van Hetain. Mensen hebben daar vaak geen meubilair en zitten in deze houding om nog enigszins comfortabel de dag door te brengen. De transformer moet zo aandacht vragen voor die situatie maar staat tegelijkertijd symbool voor de maakbaarheid van het leven. Hetain’s immigratie naar Europa zorgde namelijk letterlijk voor een ‘transformatie’ van zijn leven.

Met die wetenschap in het achterhoofd kijk je toch heel anders naar het gek aan elkaar gelaste ‘wrak’. Tot 22 december staat het kunstwerk op een Franse tentoonstelling; de Galleria Continua.17 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dit slaat nergens op. Een echte transformer kan weer terug naar de oorspronkelijke toestand.
Tja, aan een Ford is weinig interessants, helemaal een Fiesta. Eigenaren gaan uit ellende dan maar zoiets doen. Totaal niet zonde van het geld ook…
Wel creatief met blik
Respect voor dit trucje
3 maanden lang met overuren !!

geen wonder dat India zo,n verrot arm land is dan ..
@lincoln: Hij woont in de UK hè. ;) Geen wonder dus dat de Britse auto-industrie naar de mallemoer is..
Lijkt meer een poepende robot, kan aan mij liggen.
De kunst is om het kunst te noemen. Ik zie er de kunst er niet van in.
En dan noemen ze de Panamera een kakkende hond…
@krizus: Dat heb ik meer bij een Crossfire of CLA..
Het is dus gewoon een kunstwerk?
Op een gegeven moment gaat zn fiesta vervelen, dan doet men er zulke dingen mee. Haha
Leuk een kakkend feestje. En dan zeggen dat het een transformer moet voorstellen maar niet kunnen transformeren. Agh het is kunst.
En hoe lang duurt het om het weer terug te toveren?
Ja supercool. Michael Bay in het echie.
Dus omdat mensen in India zo zitten os het kunst? Dafuq…
En nu een Kenworth omtoveren tot Optimus Prime
Hij is goed bezig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).