Brit vlamt in BMW M5 met 230+ km/u door Nederland

Auteur: , 53 Reacties

Het vasteland van Europa blijkt nog steeds één groot pretpark voor onze Britse vrienden.

Brit vlamt in BMW M5 met 230+ km/u door Nederland

Een donkere BMW M5 E61 Touring met daarin een stel Britten reed met snelheden van meer dan 230 km/u door Nederland. De auto werd gesnapt rond de Duitse grens bij Enschede en via de A1, de A50, de A12 en de A2 kon de dikke stationcar met sappige V10 pas bij de afslag Rai (Amsterdam dus) staande worden gehouden.

Gek genoeg bleek na controle dat verder niks raars aan de hand was met de auto of met de inzittenden. Hun verklaring wees uit dat het stel op vakantie was en kennelijk was dat in combinatie met Brexit een mooie aanleiding om eens te kijken hoe hard zo’n M5 met ruim 500 pk precies kan.

Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd, binnenkort mag hij aan de rechter het hoe en waarom achter deze dollemansrit nog eens rustig toelichten.

Dank aan Andy voor het tippen!53 reacties

Bij de grens gezien en bij Amsterdam pas gepakt…. Het wordt steeds gekker.
@rolov: Zo groot is Nederland niet, uurtje :)
@granlusso: ja rijden ze er een uur lang achter . Gaat toch nergens over?
@rolov: ze wilde t geluid van de V10 goed horen
@granlusso: op die snelheid halfuurtje
@rolov: Toen was de tank van de M5 leeg :)
@rolov: idd die Touran kan niet zo hard. Krijgen niet eens een auto aangehouden haha. Weg afsluiten, spijkermat, klemrijden. Maar joh die zijn ze niet gewend hiero
Via de A1, A50, A12 en A2, richting Amsterdam rijden… Gebrek aan richtingsgevoel kan ze iig ook niet worden ontzegd.
@rrrobert: Nou inderdaad. Blijf gewoon vanaf Enschede de hele weg op de A1 en je bent er ook…
@straatzakelijk: zo kan je niet ontsnappen aan de politie!
@ater: Hoe ze het nu gedaan hebben ook niet. ;)
@straatzakelijk: was die niet dicht bij Muiden?
Of heb ik het fout
@RRRobert: misschien iets met A1 werkzaamheden?
@rrrobert: de man was toch met vakantie? Nou, dan wil je ff de Veluwe zien! Dus sla je bij Beekbergen linksaf de A50 op en scheur je richting Arnhem, daar de A12 op lekker richting Utreg sjezen en dan bij Oudenrijn de A2 op. Even planken en NL doen in een uurtje…
Liever een bestuurder die een beetje doorrijdt ipv een geitenwollensok in een Slopel.
@nopetrolnofun: echt een negatief tintje aan dit bericht over iets dat elk persoon op autoblog doet/zou doen. De snelheid is niet extreem hoog en op snelwegen in het oosten des lands zijn deze snelheden echt niet zo gevaarlijk.
Ook hier in de stad denken de britse touristen dat alles mag, om vervolges 5 uur later de hele stad onder te kotsen..
Cruisecontrol op 230 ipv 130. Oeps foutje
@allesmetturbo: netjes op 140, iets harder dan mag… Oh het zijn miles/hour???
Die gasten reden zo hard dat ze niet door hadden dat ze vanuit Duitsland Nederland al in gereden waren.
Ik dacht dat van personen met een niet-nederlands rijbewijs het rijbewijs niet kon worden ingenomen? Of ze hebben me bij wegmisbruikers al die tijd misleid.

Ik snap het trouwens ook wel, nederland en duitsland zijn voor veel buitenlanders hetzelfde…
@uselessguy: Dat kan zeker wel! Heb het meerdere keren meegemaakt (gezien). Het slimste wat je als buitenlander kan doen is een kopie van je rijbewijs hebben en het echte rijbewijs ergens opbergen in de auto en vervolgens vertellen dat je deze thuis bent vergeten ( in Duitsland). In zo’n geval bellen ze altijd de officier van justitie die zegt dan dat ze een boete moeten Betalen van circa 600 euro en dan kan men weer doorrijden. Als je zo stom bent om te zeggen dat je jouw rijbewijs bij je hebt.. Tja dan ben je die kwijt.
@audirijder: geen slechte tip, voor een Audi rijder.
Met een E60 M5 touring op vakantie, best wel baas. Met je gezin 230 km/h+ rijden, best wel dom…
@straatzakelijk: …E61 uiteraard…
@straatzakelijk: Ook een beetje kort door de bocht … Ik heb geen kinderen dus daar kan ik nog inkomen dat je dat niet doet. Hoewel, soms kan het gewoon, soms zijn autostrades echt leeg hoor. Tegen 100 kan ook alles tegensteken, als je rustig rijdt, geloof me.
@bogey: Tuurlijk, dat wordt iedere dag bewezen. Zelf op de parkeerplaats gebeurt het. Maar 230 km/h+ kachelen met koters achterin vind ik persoonlijk een beetje onverantwoord. Ieder zijn grenzen, ieder zijn grenzen…
@straatzakelijk: Klopt, en met een iet wat oudere, of een kleine auto is het misschien niet verantwoord om te snel te rijden. Maar met een nieuwe S klasse bijvoorbeeld is het al een stuk te relativeren. En ‘tunnelvisie’ … ik weet het zo niet, je blijft er echt wel op letten of je in de verte toch een vrachtwagen ziet om dan toch terug te vertragen, of toch nog een snellere wagen in de achteruitkijkspiegel. Tja, in Duitsland is echt alles mogelijk natuurlijk.
Verder rijdt ik met partner misschien wel minder “zenuwachtig” (al valt dat anders ook wel mee, maar ik heb wel eens zo’n momentje geef ik toe), maar de snelheid laat ik er niet om in DE.
@straatzakelijk: waar staat dat er een gezin in zat?
@straatzakelijk: wanneer ik in Duitsland rijd met mijn gezin (ook een E61, geen M5), dan tik ik regelmatig de 250 aan. Kwestie van de juiste auto, juiste staat van onderhoud, juiste kinderspullen en vooral de juiste omstandigheden. Hard waar het kan, zacht waar het moet.
eeeuh autoblog een touring is een E61 een sedan is een E60

tevens 507 pk

wel beetje scherp blijven

voor de Brit in kwestie, welkom in nederland daar mag je max 130.

nee 130 km geen miles :-)
E61 is aangepast en in de tekst stond al ruim 500 pk, dus dat laten we mooi zo staan ;)
Als er geen reet te doen is op de weg wil ik hem ook wel eens planken hoor. Alleen wijkt mijn snelheid dan niet veel af met de toegestane snelheid.. #volvo240modeltraag
Waarschijnlijk 130mph verward met 130kmh…
@afcaalex: daar dacht ik ook aan. Misschien nog als (flauwe) argument te gebruiken bij de rechter, al zal hij/zij daar natuurlijk niet veel gehoor aan geven.
Repstect, rupsect, ropstict, NEEN RESPECT, mij is het nooit gelukt zo een snelheid overdag in Nederland te halen.
Of er trekt een kudde caravanners cq campers de linkerbaan op met ware doodsverachting, een horde Scania’s dan wel Jan Lul die gewoon naar links GAAT omdat hij gewoon naar links gaat. En de invoegert die van de invoegstrook zijn voertuig de linkerbaan op pleurt met 70 km/h, gewoon omdat het kan!
Nederland en Belgie zijn de twee meest gevaarljke landen om door te rijden!
En dat wist deze beste brave zoojensteker niet, weet ik zeker anders had’ie wel met 110 km/u meegesukkeld met onze plug-in hybride pijp rokers!
@desjonnies: ja inderdaad zeg, 230kmh overdag in NL is wel knap. In Rotterdam kan dit soms als de Brienenoordbrug open staat en je de snelweg op komt vanuit zuid, drie banen helemaal leeg….vol gas
@desjonnies: daarom heeft de beste man -afgaand op de topicfoto- een poging gedaan om ’s nachts Holland te doorkruisen en is dat helaas ook mislukt..
@desjonnies: overdags wel haalbaar hier hoor.
Zondagmiddag tussen Willemstad en Rotterdam, mooi stuk om door te vlammen en al meerdere keren gedaan.
@desjonnies: in een M5 gaat dat makkelijk..
@desjonnies: op een doordeweekse dag, net na de ochtendspits de a6 op gaan tussen Lelystad en emmeloord. Moet je wel buiten het vakantieseizoen zijn maar dan kan je dat hele stuk met 220+ afleggen. Na emmeloord kan het gas er wel weer op.
@lekbak: voor mij was t andersom. Bij Emmeloord (plaza6) erop. Vol gas tot afslag Swifterbant/Dronten. Daar eraf en weer terug. Alleen oppassen op de geeikte plekken daar….
225 regelmatig ging prima daar. Harder kon de auto niet
Moet er nou persé bij dat het een DONKERE bmw is??? Stelletje racisten. .
via Android app
@svenska_aeroplan_ab: etnische profilatie!
“The road signs said 130, so I set the cruise control on 140mph”.

Ach die krijgt zijn rijbewijs vast thuis gestuurd en anders vraagt hij lekker een nieuwe aan.
Ah joh wat doen ze moeilijk over die 230, kan zeker in een m5 volledig veilig als het rustig is
Gewoon altijd vlammen in het buitenland die britten..
@pinut187: Moet meteen denken aan vorig jaar waar ik vanuit Marbella naar Cartagena achter een gefacelifte Britse Range Rover (L322) zat te planken met 200 km/u. Je kan daar bijna continu zo hard rijden. Geen politie en geen verkeer. Met pijn in mijn hard moest ik hem verlaten toen ik moest tanken. En dat terwijl ik dacht dat hij wel eerder moest tanken (RR vs X5 3.0sd).
Die zit al lang terug in Engeland en heeft daar bij de gemeente een nieuw rijbewijs aangevraagd omdat zijn vorige in zijn portefeuille zat die hij op vakantie verloren is.
Waarschijnlijk wou hij testen of zijn 5er daadwerkelijk vleugels kreeg na een slokje uit dat blikje Red Bull.
@nopetrolnofun

Ik voelde me aangesproken…
Jij mag alles wat jij in de garage hebt staan langs mijn (s)lopel zetten..
Daarna vraag ik je of je nog steeds dezelfde mening hebt…
Maar vooruit er rijden idd veel trage slakken in opels en volvos en grote mercs
Hier is het gewoon levensgevaarlijk. Je mag maximaaal 130 dus niemand verwacht dat die auto ver in je spiegels er zo snel aankomt. Zo’s BMW is natuurlijk hartstikke veilig.Wil hem wel eens zien als hij onder een oplegger van een truck knalt.(Test Ford Focus met 100 miles tegen betonblok niet gezien zeker?)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).