Business: Ferrari SP1/SP2 configuratie verkopen

Auteur: , 12 Reacties

Er zijn genoeg vermogenden die serieus willen betalen voor zo'n optie.

Business: Ferrari SP1/SP2 configuratie verkopen

Je moet hele goede vriendjes zijn bij Ferrari om ook maar kans te maken op een build slot voor de SP1/SP2. Een build slot is een uitnodiging van een dealer/fabrikant om de auto samen te stellen. Prijzige, gelimiteerde auto’s werken met zo’n systeem. Denk aan Porsche destijds met de 918 Spyder, of Ford met de GT.

Vaak moet je al meerdere auto’s van het merk nieuw gekocht hebben om in aanmerking te komen voor zo’n uitnodiging. Eenmaal geselecteerd ben je een gelukkig man. In het geval van een auto als de Ferrari 458 Special Aperta konden eigenaren de auto met een dikke winst verkopen, mits er zeer weinig tot niet mee gereden was. Met de SP1/SP2 is het niet anders. Ferrari gaat niet oneindig exemplaren bouwen van de twee speciale modellen en de kans is groot dat de bijzondere auto’s uiteindelijk in waarde toenemen.

Wie geen hechte relatie met Ferrari heeft, maar toch zo’n SP1 of SP2 wil kopen kan aankloppen bij partijen als Knight International. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het kopen en verkopen van speciale auto’s en handelt onder meer in build slots. De firma is in handen van een Ferrari SP1/2 configuratie en het is mogelijk om zo’n configuratie te kopen. Dit gaat juridisch van advocaat tot advocaat, zodat je naam officieel verbonden zal zijn aan de build slot.

Knight International heeft niet bekendgemaakt wat de kosten zijn. Reken er op dat dit in de miljoenen loopt. Vermogenden zullen dit echter zien als een investering, met in de toekomst hoop op rendement. Of ze gaan er echt mee rijden, al is die kans zeer gering.

Foto: De SP1 afgelopen weekend op Monza tijdens een event. Via simongregg op Instagram12 reacties

Okay. Even m’n portemonnee checken ennn… Nee. 🙁
Tja, met geld maak je geld. Van dit soort auto’s weet je van te voren toch al dat ze voor 99% van hun tijd in een garage staan. De overige 1% is over 5 jaar bij een veiling om met dikke winst doorverkocht te worden.
@viezefreddyw: begrijp ik je nou goed dat die 99% garage voertuigen naar de liefhebbers gaan en de rest naar speculanten? Of zijn juist die ene procent de liefhebbers die er gewoon mee rijden, als ze er op uit gekeken zijn wat anders kopen en gewoon geluk hebben dat ze door de gekke markt een negatieve afschrijving hebben?
@mashell: Scherp Mashell… Ik heb het totaal verkeerd neergezet. Het is woensdagochtend vroeg, daar ligt het absoluut aan.

Ik bedoelde te zeggen dat 99% van deze auto’s in een garage komen te staan en na een paar jaar op een veiling verkocht gaan worden voor winst. De overige 1% gaat inderdaad een keer een blokje om met deze auto.

Bedankt voor de scherpte!
Het is natuurlijk wel rete interessant dat je kan zeggen tegen je vrouw dat ze echt niet mee kan, en niet eens liegen. Win win
@lekkerlinksrijden: weten we meteen hoe goed jouw relatie is.
@jackass266: ja, niet
@lekkerlinksrijden: punten voor de eerlijkheid
Ik hoop dat powerslidelover of gregb23 (beide zie instagram) er één koopt zodat we toch leuke video’s krijgen.
Is dat Michael Knight? Knight Industries Two Thousand slots zijn ook al lang uitverkocht vermoed ik.

Misschien meer geluk bij Tesla voor een Model 3.
Ik heb nog een slot liggen voor de nieuwe Suzuki Jimny. Alles nog vrij te kiezen!
Voor €5000 is het van jou! KOOP NU!
@cossiekiller: zitten de sleutels erbij?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).