Meer Gazoo Racing dan dit wordt het niet

Auteur: , 29 Reacties

Wat zou de tijd op de Nürburgring zijn?

Toyota meent het als ze zeggen dat er meer sportievere Gazoo Racing-varianten komen. De Japanse autobouwer opereert vrij letterlijk, want zo’n beetje elk model moet eraan geloven. Op de São Paulo Motor Show in Brazilië heeft Toyota het doek getrokken van de Hilux GR Sport. Niet eerder stonden de Gazoo-stickers op een auto zó misplaatst.

De Japanners zijn bloedserieus. Zo laten ze weten dat deze Hilux het eerste offroad voertuig is onder het Gazoo Racing label. De gepeperde pickup is eenvoudig te herkennen. Zo komt de GR-versie met de letters Toyota prominent in de grille, beschikt de auto over zwarte details en rolt deze Hilux op dikke 17-inch lichtmetalen velgen.

In het interieur gaat het verder. Zwart lederen stoelen met rode accenten voeren het thema, net als de GR-logo’s in de hoofdsteunen van de stoelen. Zelfs de startknop is van Gazoo Racing. What a machiiiiiiiiiiiine, zou Jeremy Clarkson zeggen.

Wees maar niet bang. Toyota brengt deze Hilux GR Sport enkel in Brazilië op de markt. De pickup komt met een 2.8-liter diesel, goed voor 177 pk en 450 Nm koppel. Er is keuze uit drie kleuren en de oplage is gelimiteerd (jawel!) tot 420 stuks.29 reacties

…een 2.8-liter diesel, goed voor 177 pk en 450 Nm
Ik geloof niet dat veel concurrenten hiervan wakker liggen.
@RRRobert: maar dit gaat niet stuk en al dat andere wel ;-)
@RRRobert: Het is dan ook niet de motorisering waar de concurrentie wakker van ligt…maar de kwaliteit in zn geheel ;)
Is Gazoo niet meer voor circuit? Meen te weten dat TRD de offroad voertuigen onderhanden nam…
@nofxke: er stond vroeger altijd een yaris trd in m’n krantenwijk, lijkt me ook niet echt een offroad voertuig. Ik vind ’t er wel grappig uitzien met die strepen zo.
@nofxke: circuit is GRMN
@Onehp: uhu GRMN
De G in GRMN staat voor Gazoo he.
Daarom dat ik zei Gazoo is toch voor circuit en niet of minder voor offroad
@nofxke: beetje kort door de bocht. GRMN is Gazoo Racing (tuned by) Masters (of) Nurburgring. Die laatste is een circuit ;)
Enkel GR is dus een naam van de racing divisie, en racing kan zo een beetje vanalles zijn, blijkbaar…
@Onehp: weet ik wel, in mijn kort door de bochtheid zijnde is gazoo en grmn circuit en trd offroad.

@nofxke: hoe verklaar je dan bv. de GT86 TRD?
@Onehp: TRD staat voor Toyota Racing Development. Dat lijkt te overlappen met GRMN, dus denk ik dat ze het hele TRD aan het overzetten zijn naar GRMN. Het is dus eigenlijk gewoon hetzelfde.
@720s: zo ziet het eruit inderdaad.
@Onehp: daarom dat er een vraagteken bijstond, omdat het een vraag was.
Wist niet dat er een gt86 trd bestond.
In ieder geval zal ik nooit nog die fout maken. Dank daarvoor
blaze it
Doet me denken aan de TRD Sportivo Toyota’s in Indonesië. Hebben ook dit soort optische dikmakers affabriek. Maar daar zijn de TRDs niet gelimiteerd in productie.

OT: Dik hoor!
Een Toyota met een omgekeerde Audi gril…apart!
@rhellema: daarom zijn de letters zo groot, dan zie je de ondersteboven boksbeugel niet.
Verwacht toch iets meer Baja en iets minder bahbah.
Hopelijk hebben ze de wegligging aangepakt zodat deze wel recht blijft bij de elandtest.
@cossiekiller: In Brazilië hebben ze geen Elanden (…)

Maar misschien is het voor een Offroader slimmer om dat stuk stabilisatorstangen-staal niet onder de auto te schroeven maar er een goeie koeie-/capibara-vanger van te maken…
@ramshoek: wel lama’s.
Echt een stoer ding
Gazoo Racing is wat voorheen T-Sport was?
Afgelopen mei tijdens expeditie in binnenlanden van Brazilië ca 5000km met een “normale” hi lux gereden, waarvan ruim 4000km off-road, door water van ik denk 50 – 100cm diep en hellingen omhoog van 27% en meer… 2 x v/d weg geraakt (door te normale banden, geen “terrain”) en daarna gewoon weer door knallen. Anderen reden met Mitsubishi (ben type kwijt) en VW-Amarok.. beiden hebben we met een dikke sleepkabel los moeten trekken en hebben stukken omgereden omdat ze dachten dat het niet kon… Ding is letterlijk niet kapot te krijgen.. Geweldige auto’s ook zonder die GAZOO spullen… Als ik zo een ding in zo’n land zou kopen zou ik wat extra geld uitgeven aan “groffere tereinbanden” en een lier oid.. Dan weet je zeker dat je echt overal doorheen komt en minder glibbert op die mudroads….
Ik ben eerder benieuwd naar de tijden in de bossen rondom de Nurburgring ;) Prima sleper ook voor de volgende VLN races.
Je Bernhard ten Brinke voelen op de dichtstbijzijnde zandafgraving!
Toyota Hi-Lux 2.8 D-4D Clean Power T-Sport ToyotaRacingDevelopment GazooRacing 4×4 Revo DoubleCab
Ze waren vergeten dat de groene hel geasfalteerd is…
Even mijn vriendin overhalen om deze als werkpaard aan te schaffen. :-) Kan er meteen een trailer achter om de Yaris naar het circuit te vervoeren!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).