Canard! Renault legt productie stil door cyberaanval

Auteur: , 16 Reacties

Het lijkt wel alsof we in 2017 leven.

Espace

Renault heeft vannacht de productie in verscheidene fabrieken stilgelegd, nadat het bedrijf was getroffen door cyberaanvallen. Onder andere de fabriek in Revoz, Slovenië is getroffen. Gisteren werd al bekend dat nerds bezig zijn met een grote actie om pegulanten bitcoins binnen te slepen met behulp van WanaCrypt0r-ransomware. Hackers vinden die software zelf zeer l33t, of zoiets. Zelfs enkele ziekenhuizen werden stilgelegd.

Het is nog onduidelijk hoeveel fabrieken van de autobouwer daadwerkelijk besmet zijn met de schadelijke software. Renault geeft zelf aan de productie preventief stilgelegd te hebben om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt.

De aanval wordt zeer serieus genomen door de powers that be. Die willen er namelijk zeker van zijn dat ze de powers that be blijven. Onder andere de G7 heeft aangegeven dat ze met hernieuwde energie cyberaanvallen tegen willen gaan in de toekomst. (via NOS.nl)

Bedankt Dennis voor de tip!16 reacties

Veroordelen voor poging tot revolutie ergo, levenslang lijkt me een bijzonder passende straf, anderzijds hebben overheden willens en wetens dit soort mogelijke problemen lang genoeg genegeerd.
@desjonnies:

Je hebt het nu over de wekelijkse plofkraken op geld automaten ..
Heb net mijn bitcoins aan een zwerver gegeven ..

Gaan ze die maar lastig vallen ..
@lincoln: bedankt nog! 💸
Goed excuus om eerste de overtollige voorraad maar eens te verkopen.
@rulefollower: Renault doet het toch niet slecht?
Dat mogen ze vaker doen!!
Prachtige auto!.
Goede reden om naar Windows te upgraden (10) en deze regelmatig te updaten. Deze versie bevat het misbruikte lek niet. MacOS of Linux gebruiken kan natuurlijk ook.
@roland78: wat een kul
@draadloos: nee hoor.
Bij VW noemen ze dat ‘sjoemelsoftware ‘ of in’t duits; Wirhabenesnichtgewustsoftware.
Eend? We hebben het hier toch over Renault. Connard, wellicht?
Wat heb je aan bitcoins? Is toch helemaal geen betaalmiddel meer? Met ziekenhuizen plat leggen speel je met levens.Ooit wordt degene gepakt die dit flikt.Dan mogen ze van mij de doodstraf uitvoeren. Dit kost miljarden
@alfarobert:

De koers staat op het moment op ruim €1600. zit nog genoeg brood in dus
Gehe ze hebben wel het goede merk te pakken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).