Caravanrace terug in NL: met dank aan Verstappen en Ricciardo

Auteur: , 19 Reacties

Waar Red Bull Racing niet goed voor is.

Caravanrace met 2x een AM Vanquish Volante

Red Bull is meer dan een energiedrankje alleen. De bedenkers van het mierzoete goedje zijn bij veel sporten prominent aanwezig, waaronder in de Formule 1. Niet elk weekend boeken ze even goede resultaten, al lag dat afgelopen weekend anders. Ondanks dat ze nog steeds qua snelheid achterlopen op bijvoorbeeld Mercedes, kun je RB Racing niet verwijten dat het aan humor ontbreekt. Zo blijkt vandaag maar weer.

Max Verstappen heeft, zoals iedereen intussen wel weet, een eigen programma op Circuit Zandvoort. Ook dit jaar zal half Zandvoort vaststaan (of niet) door de files, vanwege de Jumbo Racedagen op 20 en 21 mei. Echter wordt deze editie ook Ricciardo naar de kustplaats gehaald. Nieuw in het programma is de Red Bull caravanrace, waarin de Australiër samen met Max als jurylid speelt. Hiermee doet Red Bull oude tijden herleven, maar wordt het in een nieuw jasje gestoken. Geniaal!

Om deel te mogen nemen, moet je een aantal zaken op orde hebben. Zo verwacht de organisatie dat je 3 jaar een rijbewijs op zak hebt en een video uploadt naar YouTube of Vimeo. Een paar Red Bulletjes van tevoren is aan te raden, aangezien je met een slappe lach op film moet staan. In totaal strijden 14 caravancoureurs om de overwinning.

Ben je gekozen? Dan krijg je een caravan die, op z’n zachtst gezegd, z’n beste tijd heeft gehad. Vervolgens krijg je spuitbussen en verf om je caravan verder te vergallen. Vanaf welke positie je uiteindelijk start, is geheel aan Daniel en Max. Zij reden eerder zelf al een caravanrace, maar dan met twee Aston Martins.

UPDATE: voor de jongeren onder ons, zo ging dat vroeger:19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Leuk idee wat zeker voor een boel (leed)vermaak zal zorgen
@jeppie: “Bull” leedvermaak
Met Andre van Duin als presentator. Hoor het bijna al voor me : Me gras Me gras.
@dieselkameel: lol, we hebben even een video toegevoegd ter illustratie:)
@autoblogger: haha gewoon puur voor de sfeer!
@autoblogger: dat is zo geniaal. Jammer dat dat soort vermaak niet meer is. Net als die “Stunt Days” pp Zandvoort. Staat ook wel op YouTube met commentaar van een jonge Olav Mol
@bullzeyersn: was alleen niet geheel ongevaarlijk. Volgens mij is er wel eens eentje verbrand toen hij met een Camaro door een aantal bussen wilde rijden, maar eentje niet hoed stond..
Moet de caravan getrokken worden door een Renault, of mag het ook wat snellers zijn?
Ik ga er naartoe op de zondag. Ben benieuwd!
Achterhoekers doen dit al jarenlang ..
Geen sponsoren nodig ..
Kratje bier en gaan ..
@lincoln: Zwarte Cross altijd 1
Als ik dat programma zo zie, wordt het een leuk weekend! F1 demo’s van Verstappen, Ricciardo en Coulthard, de Nederlandse ronde van het FIA WTCR kampioenschap, diverse races uit Nederlandse en Benelux-kampioenschappen, de caravanrace. En van Eerd kennende zal hij zijn Minardi’s ook wel weer uit de opslag halen.
@Edge: en van Eerd kennende krijgt elke tokkie die boodschappen doet bij zijn toko, 2 gratis kaartjes waardoor het weer absurd druk wordt en daardoor volledig ruk is op cpz.
@Edge: gave collectie heeft ie, op wielen en met vleugels 👌
Zorg dat je na de eerste of tweede bocht staat. De laatste keer dat ik bij een caravan race was, waren er bij de tweede ronde alleen nog wat dissels, trekstangen, en een verdwaalde as aangekoppeld.
Super gaaf gezien de maffe filmpjes van die 2 op facebook. Maar ik hou totaal niet van mega mensenmassa dus mij niet gezien in Zandvoort die dag…
Even een kleine verbetering: Red Bull is niet de bedenker van het drankje…

‘Red Bull is een energiedrank en marketingconcern, opgericht in 1987 door de Thaise ondernemer Chaloe Yoovidhya en de Oostenrijker Dietrich Mateschitz, voormalig werknemer van Unilever. Het bedrijf heeft een licentie op het Thaise drankje Krating daeng (Engels: Red Bull). In 1987 lanceerde het bedrijf de drank tijdens de Grand Prix van Monaco.’
Geniaal dat achteruitrijden in het filmpje. Met op 14:00 nog een ‘aangename’ verrassing 😋 Maar er zitten in deze editie geen caravans in!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).