Carlos Sainz vindt Verstappen bijna beter dan Hamilton

Auteur: , 21 Reacties

Dat is veel eer van de Spanjaard. Gracias.

Max Verstappen

De tijd gaat best wel snel. Ook in de Formule 1. Kennen we de teams Lotus F1 en Manor Marrussia nog? Of de coureurs Pastor Maldonado, Will Stevens en Felipe Nasr? Geloof het of niet, Max Verstappen heeft er tegen geracet.

Dat deed hij samen met Carlos Sainz, een teamgenoot die redelijk gewaagd was aan Max Verstappen. Die twee zijn nooit echt de grootste vrienden van elkaar geweest. Althans: dat is wat de media (ahum) ons doet geloven. De twee kemphanen wisten elkaar geregeld te vinden op de baan. Het meest tekenende moment is toch wel de GP van Singapore, waar Verstappen verzocht wordt om Sainz er langs te laten. No! Was het duidelijke antwoord. De relatie leek sindsdien heel bekoeld te raken.

Maar niets is minder waar, want Carlos Sainz is vol lof over Verstappen. In een interview met Movistar TV gaf Sainz behoorlijk strenge beoordelingen over zijn collegae.

Hamilton geef ik een 9 of een 10. Sinds Rosberg ervandoor is, bevindt Hamilton zich op een zeer hoog niveau. Verstappen is bijna beter dan Hamilton. Echter, op Spa maakte hij een verkeerde beslissing.

Daarmee doelt hij natuurlijk op de aanrijding die Verstappen had met Raikkonen. Helaas kwam daarmee een bijzondere reeks ten einde. 22 races wist Verstappen te finishen én in de punten te rijden. Van die races eindigde hij 12 keer op het podium en stond hij 3 keer op nummer 1.

Op de vraag of hij Verstappen en Red Bull mist, antwoord hij niet bevestigend. Volgens Sainz was hij gewoon op het verkeerde moment bij het verkeerde team.

Sainz geeft de andere coureurs ook nog een beoordeling. Zo vindt hij Bottas sterk, maar ‘maakt hij het niet af.’ Ook vindt hij het ‘zorgelijk’ voor Vettel dat Leclerc hem nu ook in de races de loef voorbij steekt. Oh, en de regie krijgt er ook van langs, want Sainz had de GP van Oostenrijk nog een keer gekeken, om er achter te komen dat er geen beelden van hem waren uitgezonden tijdens de race. Voor de goede orde: Sainz reed een ijzersterke race van een kansloze 20e positie naar P8.21 reacties

Niet bijna beter, maar beter
@joost1234: lekker objectief. Ik denk niet dat Max beter is. Lewis heeft zo ongelofelijk veel talent, daar kan Max (nog) niet tegenop. Natuurlijk willen wij dat als NL’ers niet zien en horen, maar het is wel zo. Ik denk dat we nog een paar jaar moeten wachten tot het moment dat Lewis Michael S. voorbij is qua records. Dan gaat hij stoppen en kan Max aan de gang.
@bobje: ik hoop dat je geen gelijk krijgt vwb. stoppen Lewis… Voor wat ik nu begrijp is het juist Lewis die dit gevecht juist mooi vind en ik zou het zelf ook veel mooier vinden om deze twee heren te zien strijden, maar dan wel in twee verschillende auto’s, niet Verstappen in een Mercedes aub.!
@dutchneon: maar ja…. RB heeft al jaren één van de beste chassis alleen is het motorisch behelpen. Seb is er niet voor niets een aantal x wereldkampioen geworden. Vandaag de dag heeft MB ook één van de beste chassis èn de beste motor èn de beste coureur. Dan kun je 100x Max Verstappen heten, je kunt alleen wat winnen als Lewis een slechte dag heeft (en hoe vaak is het niet voorgekomen dat Lewis halverwege aan het jammeren was en ondertussen wel gewoon de race won).
Over de regie ben ik het helemaal met hem eens! Soms zit ik een kwartier lang te kijken hoe 2 auto’s achter elkaar rijden zonder een poging tot inhalen, en kwam ik er later achter door middel van het YouTube kanaal van F1 dat er wel degelijk inhaalacties en battles bezig waren. Het kan allemaal nog wel een stukje beter, en al helemaal voor het geld wat je betaald voor een jaartje F1 TV
@svdv: Het probleem is dat de Formule 1 niet met een vaste productiecrew werkt. In elk land zitten weer andere mensen achter de apparatuur, met vaak twijfelachtige kwaliteit van camerawerk en regie tot gevolg. Ik denk dat Liberty er goed aan zou doen als ze een eigen productieteam oprichten. Eigen regisseurs, eigen cameramensen, een paar data-analisten die de regisseur kunnen adviseren (Pas op, Sainz gaat rap richting de kont van Raikkonen, etc). Daar kunnen dan best lokale mensen aan toegevoegd worden ter ondersteuning, maar de kern die verantwoordelijk is voor de kwaliteit zou eigenlijk gewoon mee moeten reizen met de rest van de crew.
@Edge: klinkt als een goed idee.
@svdv: de eerste goede inhaalactie zag je niet omdat men terugging naar de start in slowmotion geweldig! ook hoef ik geen herhaling te zien van een gecrashte rijder in kansloze positie terwijl er van alles gebeurt. dat is ook iets standaards. de regie is bij races echt heel vaak om te janken.
Ja, eens wbt regie. Soms zie je de nummer één driewkwart race niet. Ook al rijd je strak vooraan, even een twintigtal tellen beeld zou al volstaan. En zeker coureurs die zoveel plekken winnen moeten in beeld komen!
@brammetjedeb: als de nummer 1 driekwart race strak vooraan rijdt en de nummer 2 deze niet bij kan houden dan wil je dat toch niet zien? Een goede regie gaat dan op zoek naar situaties op de baan die wel interessant zijn. Af en toe een lijstje in beeld dat je ziet dat Hamilton nog steeds voorraan rijdt is genoeg.
@mashell: Maar juist af en toe de Nr 1 in beeld zien met de tijden erbij (sector even ‘meerijden’) geeft een indruk hoe snel het wel niet gaat.

Dit plaatst de andere gevechten weer in perspectief.

Maar 20 ronden naar de nr 1 en 2 die 0.005 sec op elkaar inlopen met een gap van +20 sec hoeft van mij ook niet.
@mashell: jawel, maar dat hoeft niet lang.
Die Sainz is natuurlijk wel iemand die er dicht op zit een weet waar het om gaat. Zijn mening heeft voor mij veel meer waarde dan die van iemand met een oranje bril in een studio in Hilversum.
@mashell: persoonlijk heb ik meer vertrouwen in jack p.
Pastor Maldonado vergeten? Nooit!
@dieselaer: ik ook nooit ik zag hem winnen in spanje dus hij is stiekem mijn held haha
Sainz had gewoon in die tweede RBR moeten zitten.
@bernoulli: Had denk ik teveel vuurwerk opgeleverd met Max. Moet je niet willen als RB zijnde. Die zijn meer gebaat bij een wingman die Max kan ondersteunen. Ergens hoop ik dat ze Vettel over een tijdje weer weten te strikken, wanneer Vettel eindelijk in ziet dat hij niet meer goed genoeg is voor de top.
Bijna beter = niet beter
Waar ik me qua regie nog wel het meest aan erger, is het feit dat de volledige laatste ronde van de rijder op P1 wordt getoond op het volledige scherm, terwijl er ergens in het veld soms nog hard wordt gestreden om een positie. Dit gebeurt zelfs wanneer de rijder op P1 in een volledig niemansland rijdt.
Yup, Max maakte in Spa de fout die Hamilton heel waarschijnlijk niet zou maken. Dat maakt wat mij betreft Hamilton nog altijd de beste coureur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).