Carlos Sainz wil net als Verstappen naar Red Bull Racing

Auteur: , 39 Reacties

Je verwacht het niet.

Sainz wil verstappen achterna

Het is misschien een beetje een open deur -je zit immers niet bij opleidingsteam Toro Rosso omdat je daar graag de rest van je carriere wil uitzitten- maar Carlos Sainz heeft in een interview laten weten dezelfde overstap als Max Verstappen te ambiëren. Tegenover de Spaanse zender TVE laat de oud-teamgenoot van Verstappen weten de aankomende Grand Prix in Barcelona als nieuwe start te zien.

Tot op heden bracht seizoen 2016 Sainz weinig goeds, hij hield aan de afgelopen races gemiddeld één punt over. Met zijn thuis-grand prix bovenaan de kalender en een kersverse teamgenoot, is dit hét moment voor Carlos Sainz om te laten zien wat hij waard is.

Max zal -als er dit jaar geen gekke dingen gebeuren- in 2017 weer voor Red Bull Racing rijden, maar of Daniel Ricciardo blijft, is maar zeer de vraag. Er gaan al langere tijd geruchten dat Ferrari een oogje heeft op de Australiër om vanaf aankomend seizoen Kimi Raikkonen te gaan vervangen bij de Scuderia. Er lijkt dus een plekje vrij te komen bij RBR en dat weet Carlos als geen ander. Wil hij volgend jaar eveneens bij Red Bull onder contract staan, dan zal hij sowieso sneller moeten zijn dan Kvyat, al is het maar zeer de vraag of de Rus überhaupt nog een kans gaat krijgen bij het eerste team van de energiedrankjesfabrikant. Daarnaast moeten er dan ook nog wat vuiltjes uit de lucht gehaald worden, de overstap van Max lijkt namelijk meer te zijn ingegeven door onrust bij Toro Rosso dan door wanprestaties van Kvyat…39 reacties

Ik wil ook wel eens wat…
Dan moet hij zijn stinkende best doen, Kvyat helemaal zoek rijden en hopen dat Ricciardo vertrekt. Anders zie ik het somber in voor Carlos. Hij is een degelijke coureur, maar zal enorme stappen moeten maken als hij een toekomst bij RBR wil afdwingen.
@edge: in een Flinestone-wagen maak je stappen.
Hopelijk blijft hij goeie vrienden met Verstappen, want goeie vrienden staan (of rijden in dit geval) altijd achter je.
@uncivilsum: Alleen reed/rijdt Verstappen meestal voor hem.
@berlinetta: en waren ze niet echt goede vrienden
Laten we met zijn allen eerst hopen dat Max het waar gaat maken bij Red Bull Racing. Als hij daar een goed seizoen weet te draaien en veel punten weet te scoren zit hij daar flink goed. Voor Carlos Sainz is het nu de zaak om echt goed te gaan presteren dit jaar, in ieder geval beter dan Kvyat en hopen dat Ricciardo Kimi gaat vervangen bij Ferrari om dan bij Red Bull te gaan aansluiten. Mocht dat niet lukken? Draai dan het derde jaar nog bij Toro Rosso en maak dan de overstap. Voor een talent als Carlos is overal wel plaats.
Met Carlos komt het uiteindelijk ook wel goed. De druk op zijn schouders is wel wat groter geworden, maar hij doet niet veel onder voor Max. Als hij niet naar Red Bull kan, zal er altijd wel een ander team zijn dat hem wil overnemen.

De druk is denk ik groter voor Kvyat. Hij moet zich echt gaan bewijzen.
Als Ricciardo nou twee keer tegen Vettel botst in Spanje…wie weet.
En ik wil een miljoen euro.
@dionijsb: wat een bescheidenheid. Jij bent zeker ook de ene die gisteren aangaf een VW Polo Bluemotion als droomauto te zien 😂😂
@roppp: nee hoor, want ik heb het altijd over realistische doelen net als sainz op t moment 😁
Dr. Helmut Marko heeft toch gezegd dat Max ook overgeplaatst is naar Red Bull mede door toenemende onrust tussen Sainz en Max. Dus ik zie Sainz niet naar Red Bull gaan óf Marko heeft onzin praat verkocht.
@VeniVidiVici: Als Ricciardo wordt weggegekocht en Sainz laat betere data zien als Kvyat; dan is het gewoon: “suck it up”!
@VeniVidiVici: Het was onrust tussen de monteur teams van Max en Carlos dan tussen Max en Carlos zelf.
Ik denk dat als Carlos voor RBR gaat rijden,
Dat zijn team/ingenieurs wel wat meer respect moeten krijgen voor Max Verstappen

Volgens mij is het al twee keer voorgekomen, dat ondanks dat Carlos op een veel mindere positie lag in de race, hij op het allerlaatste moment besloot, dat het toch noodzakelijk was zijn pitsstop te doen in Max zijn ideale slot.

Dat is op zijn minst onhandig te noemen, en ging ten koste van punten voor het team. Maar goed Torro Rosso is een leerschool, misschien leert hij het nog wel af voor hij de overstap maakt naar het echt RedBull Racing. En het kan ook nog zijn dat Kvyat toch een beter coureur dan de Spanjaard blijkt te zijn.
Ik zie BMW graag in de F1 terugkomen. Dat gaat ook niet gebeuren…
Ik kan me niet voorstellen dat Vettel weer met Ricciardo in een team wil zitten. Ik verwacht dat Ferrari Grosjean of Bottas in de tweede auto zet.
@riddertevoet: Bottas kun je vergeten. Er is vorig jaar uitgelekt dat Ferrari heeft overwogen zowel Bottas als Hulkenberg naast Vettel te plaatsen, maar dat uit analyses bleek dat de een niet snel genoeg is en de ander niet constant genoeg is. Ik zou mijn geld dus op Grosjean zetten, of misschien zelfs Sergio Perez.
@Edge: Maar is Grosjean zo constant dan? Het is een goede coureur, maar volgens mij ook een beetje een brokkenpiloot.

Echt veel opties heeft Ferrari ook niet. Ricciardo lijkt me de beste keus.
Er is een reden waarom Max en niet Carlos is overgezet naar Red Bull, zie de toekomst van zowel Kvyat én Sainz somber in wat betreft een contract bij de renstal van de “geeft je vleugels” fabrikant…
@goodolddays: kan nog meevallen voor 1 van de 2… Sainz is de met spoed ingevlogen vervanger van Kvyat…. de met spoed ingevlogen vervanger van Vettel… Verstappen hebben ze bewust gehaald, toegeslagen zo jong als het kon. Ze zien in hem een nieuwe Vettel, of het waar is laat ik in het midden (ze handelen er wel naar). Kvyat (en Sainz) zijn goede coureurs met veel snelheid bij vlagen. Maar ze zijn ook te wisselvallig. Toch maakt 1 van hen goede kans op een stoeltje, want Gasly zit in de pijplijn maar het spat er niet van af zogezegd… Ik ga er vanuit dat Ricciardo blijft zitten waar hij zit. En Verstappen hebben ze meteen een nieuw contract aangeboden. Als hij het niet compleet verneukt blijft hij ook bij RBR. Dan is er met Gasly een stoelendans van 3 om 2 plekken bij STR?
Ik wil ook een Ferrari… Hij moet eerst maar eens laten zien dat hij constant punten kan scoren
Ik kijk uit naar de komende races, mooie strijd tussen Sainz/Kvyat en Max/Ricciardo.
Zo’n wissel in het seizoen geeft een mooi inkijkje hoe goed de heren nu echt zijn.
Wie wil dat nou niet
Naar mijn mening schuilt er veel meer achter de overstap van Max naar RedBull.
Ik denk namelijk dat Max volgend jaar helemaal niet in de RedBull zal rijden.
Mijn vermoeden is dat Max gebruikt gaat worden om voor volgend seizoen 2017 motoren van Ferrari of Mercedes binnen te halen.
Dus Max rijd volgend jaar of in een Ferrari of in een Mercedes.
@HZW: Waarom zou Red Bull dat willen? Renault heeft aangegeven graag door te willen als motorenpartner van Red Bull en komt binnen een paar races met een grote update die de motor flink wat beter zou moeten maken. Daarnaast heeft Red Bull zelf heeft aangegeven dat wanneer Renault zorgt voor een motor die binnen drie tienden van Mercedes zit, zij de rest kunnen doen met hun chassis.

Bovendien is het inmiddels toch wel duidelijk dat Max de nieuwe oogappel van Helmut Marko is. No way dat hij die laat gaan voor Mercedes of Ferrari motoren als Renault ook stappen gaat maken of ze die motoren ook zo kunnen krijgen, zonder Max als wisselgeld te gebruiken.
@Edge: Renault zou wel motoren willen blijven leveren aan RB, omdat het RB chassis zo’n beetje het beste is wat er rond rijd, dus een goed referentie kader voor de Renault F1’s.
Maar of de Renault motoren goed genoeg worden om wedstrijden te gaan winnen is vraag 2.
@HZW: Mercedes en Ferrari hebben al aangegeven dat zij geen motor willen leveren aan redbull omdat ze dan bang zijn dat ze om de oren worden gereden. Zelfs voor max gaan zij dit niet doen.
Moet hij meer gas geven en fatsoenlijk inhalen
@hoonigan247: En niet te vergeten, remmen zo als Max.
Hoe vaak Sainz zijn wielen blokkeerd is veel te veel.
Mensen verzinnen een hoop nonsense en zouden is een column van Allan Mcnish en Mark Hughes moeten lezen voor een gedegen analyse

1. common practice at redbull, only the best
2. Kvyat onderpresteerd, meer punten maar out paced by ricardio in 2015 en nu in 2016
3. grote fouten kvyat COTA en Suzuka
4. Max laat vooral in de race zien sneller te zijn en beter met de banden om gaat
5. telemetrie laat geen twijfel bestaan over max zijn kunnen (zoeken naar een blokkerend wiel)
6. Max outscored (gelijk aantal races van 23) Kvyat by far
7. Kvyat promotie kwam noodgeboren te vroeg
8. Max binnen de RB group houden

en dan 9. is Russia de bekende druppel … waar Max wederom ondanks uitval liet zien exceptioneel goed te zijn (dik een seconde sneller dan het hele b veld, en 0 verval in rondetijden) en dan Kvyat met zijn klapper toen was het klaar
@thierryvth: wat ik nog extra kan verzinnen: Marchionne wil Alfa in F1.. Sauber is een optie, maar STR ook. Als STR verkocht wordt dan wissel je graag nog even van coureurs voor het zover is….
@baasbas: je geeft zelf aan dat je het verzonnen heb
@thierryvth: ik ben er inderdaad nog niet aan toegekomen om ome Sergio zelf even te vragen of hij Sauber of STR gaat kopen nee….


(ಠ_ಠ)
Verstappen heeft echt rekening te houden met die andere 3 RB rijders en met name de STR coureurs. Iedere keer dat een of 2 STR-en voor hem eindigen zal daar weer over worden geroeptoetert.
@pomoek: soort waan van de dag, ik denk het niet
Tja, en ik wil bij Mercedes rijden, zal ook wel niet gebeuren. Niet in de laatste plaats omdat ik niet bestand ben voor zo veel g-krachten als een F1 auto genereert.
de overstap van Max lijkt namelijk meer te zijn ingegeven door onrust bij Toro Rosso dan door wanprestaties van Kvyat…

…en door het getoonde talent van Max.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).