Carrozeria Castagna Peugeot 508 RXH – two-tone chique

Auteur: , 21 Reacties

Coachbuilder Castagna Milano heeft zich uitgeleefd op Peugeots grootste model, de 508 (RXH), en dit is het resultaat. Geen half werk.

De carrosseriespecialist, met name bekend van uit hun verband getrokken Fiatjes 500, en leverancier van Noord-Afrikaanse dictators, had voor zijn nieuwste project zin in een Frans avontuurtje. Een Peugeot 508 RXH werd het atelier ingerold, en kwam er als volgt weer uitrollen.

We zien een two-tone mat exterieur met een zwartchromem finish op de grille, koplampen, dakrails en raamlijsten. De skirts stulpen behoorlijk uit, evenals de wielkasten, waarin de 19 inch jetsers van de RCZ prijken. Two-tone op zijpanelen werkt meestal niet (zoals bij Maybach), maar hier komt Castagna er mee weg.

Peugeot 508 RXH Castagna interieur

In het interieur verdrink je in leer en tweed, en de met fraai hout betimmerde kofferruimte van de 200 pk sterke dieselhybride fungeert als bijzonder luxueuze picknicktafel. Een mooie gelegenheid bovendien om het Peugeot-serviesgoed en de pepermolentjes van het Franse merk te pluggen.

Ook de bekende Peugeotfiets mag niet ontbreken: het exemplaar is bovendien ook uitgerust met een leer-tweed-thema. Dat is wel wat overdreven, maar al met al is deze one-off (de naam zegt het al) zeker een unieke auto.

Foto’s in de gallery, video op autojunk!

Klik!21 reacties

Vanbinnen gaaf,
vanbuiten lijkt het alsof er nog beschermfolie op zit.
mmmh.. vind het maar bescheten uitzien vanbinnen… de kofferruimte hebben ze zeker gevuld met de resjtes van de dichtsbijzijnde doe het zelf zaak. Dergelijke kakafonie aan kleuren…. Mijn (stapel)-bedovergrootmoeder had een zoals het interieur gestilleerd salon.
voor mij hoeft die opmeuk allemaal niet, geef mij dan maar een normale full option RXH in het donkerbruin met Alcantara bekleding..
Not my cup of thea.

Zowel van binnen als van buiten is hij grondig verkracht.
@jrk68: idd, nu zijn ze niet alleen slecht, maar ook nog eens lelijk! Goed bezig, Peugeot!
Die two-tone kleurstelling ziet er echt niet uit zeg. Interieur is ook niet echt mijn smaak. Al was deze auto in 1 kleur uitgevoerd, dat grijs dan, was die al een stuk mooier geweest
Eerder verschrikkelijk lelijk, absoluut niet mooi, en dat interieur ook niet.
Het past echt totaal niet bij de Peugeot 508. Eigenlijk past het gewoon op geen enkele auto. Beetje een raar bedrijf; gebruiken ze chique materialen als tweed maar dan maken ze er iets net zo protserigs van als een Dartz.
Ik vind het een hele mooie auto. Maar ja doe er extra plastic op en ik vind het al snel mooi
Interieur uit 1975 of nie….
@schellekens006:
Nie, in 1975 was je helemaal het mannetje als je skai bekleding in je auto had.
Dacht eerst dat hij nog grotendeels in de primer stond, maar dat hoort dus zo. Niet echt mijn ding. Interieur ook over de top. Tweed, hoe verzin je het. Zal wel lekker jeuken en pluizen.
Lekker retro intreurtje. Verder grondig aangepakt.
en dan denk je plots als Coachbuilder….. laten we een 508 als basis nemen!!!

wahahahaha
Nee, het is me met deze auto helemaal duidelijk waarom vrijwel de gehele branch coachbuilders is uitgestorven… wat een gedrocht!
Peugeot + dit = 2 x flut. Next.
Two tone not so chique :)
Wel een echte oudeherenbak met die kleuren, jong volk is hopelijk hun doelgroep niet
Ik heb totaal niets met peugeot’s. Maar op deze manier geef je een peugeot eindelijk karakter en iets unieks. Of het echt mooi is weet ik niet, maar wel lekker gewaagd
Best knap, in 2014 een jaren 70 huiskamer in een auto bouwen.
” grootste model, de 508 (RXH)”
Volgens mij is de 4008 toch echt een pak groter! ;)
Doelgroep 55+ gericht zal ik maar zeggen. Tja, babyboom-generatie is een grote groep met geld. Daar gaan er dus wel een aantal van verkocht worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).