CBR zet detectiepoorten in tegen rijbewijsfraudeurs

Auteur: , 11 Reacties

Wanneer komt de full bodyscan?

CBR zet detectiepoorten in tegen rijbewijsfraudeurs

Het CBR neemt steeds verdergaande maatregelen tegen frauderend tuig. Gespiek bij theorie-examens neemt namelijk hand over hand toe “en lijkt steeds meer op georganiseerde misdaad”, aldus het CBR. Want waarom zou je leren voor je theorie-examen als er buiten iemand in de auto zit die je de antwoorden digitaal kan doorgeven? Oh wacht, omdat verkeersveiligheid. Enfin, in Amsterdam starten ze een pilot met detectiepoorten en beveiligers.

Deze poortjes moeten iedere vorm van telecommunicatie-, foto- en videoapparatuur signaleren. Als het poortje begint te piepen bij een kandidaat, krijgt deze een handscanner over zich heen. De kandidaat wordt vervolgens verzocht om de gevonden apparatuur af te geven. Wie dit niet doet, mag niet naar binnen.

Deze pilot om voorzegfraude te voorkomen en theorievragen beter te beschermen tegen diefstal duurt twee weken. Bij succes gaan ze het op meer plaatsen inzetten. Mogelijk komen er ook mobiele poorten die op meer plaatsen in het land inzetbaar zijn.

Ter info: in 2013 zijn al 43 examenkandidaten betrapt terwijl ze de juiste antwoorden kregen ingefluisterd. Aanzienlijk meer dan in 2012, toen 14 mensen met afluisterapparatuur tegen de lamp liepen.11 reacties

Als je bij het theorie examen hulp nodig hebt, dan ben je echt te dom om te poepen volgens mij…
@volvov70: +1
@volvov70: Zou dat de rede zijn dat je niet poept?

Btw gehaald 1 keer met 0 fout
@marikoelolo: Reden*
@volvov70: Woonachtig in Belgiƫ brengt uw opmerking een glimlach op mijn gezicht. Mercikes!
Verbazingwekkend eigenlijk dat het zo vaak gebeurt bij het theorie-examen, maar bij het centraal examen op scholen hoor je nooit iets over dit soort praktijken.
Ik voorzie een geheel nieuwe methode met op afstand bestuurbare vibrating buttplugs die via morse-code de antwoorden doorgeven.

http://www.amazon.com/Remote-Control-Butt-Bullet-Combo/dp/B007D289AQ/ref=pd_sxp_f_pt/177-3910755-9891460
Leren voor theorie = sneller, makkelijker en goedkoop
Plan maken voor fraude en uitwerken = veel plannen, ingewikkeld, risicovol en duurder

Echt ik snap niet dat je wel een methode tot fraude kan bedenken en uitvoeren maar niet gewoon je theorie kan leren.
jhbh via iPhone app
Een ieder die er even een paar uurtjes effectief aan gaat zitten kan het in een keer halen. Hebben ze zelf ook een beter gevoel, lijkt mij.
Laat ze dan ook gelijk die klaphark van Altijdgeslaagd.nl vastbinden, ik weet niet precies hoe die het doet, maar als door hem zelfs mensen die geen woord Nederlands spreken hun theorie halen, kan het niet kloppen.
regels zijn gemaakt om je eraan te houden zodra men dit soort fraudes gaat doen ‘ hebbe mensen ddie zich wel netjes aan de regels daar” dupe van zijn en’fraudeurss gaan lope shreeuwe van het onterecht ‘wat niet wat waar’ is je hebt een stel hersens gekregen gebruik dat ook waarvoor je het gekregen hebt …dan hoeven zulke maatregelen ook niet aan het licht te komen dus jammer voor de personen die zich wel aan de regels houde!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).