Check deze nieuwe interpretatie van de Giulia Sportwagon

Auteur: , 24 Reacties

Gaat je nieuwe leasebak er zo uitzien?

Giulia-render-sw

Ruim een maand geleden wistten we je al te melden dat de Giulia Sportwagon er echt gaat komen. Goed nieuws voor alle familievaders die richting het einde van hun leasecontract gaan en klaar zijn voor wat Italiaans design in hun leven.

Maar hoewel Italiaans design vaak goed is, valt het soms ook tegen. Vandaar begon vanaf dit moment ook de speculaas. Hoe gaat die Giulia Sportwagon er eigenlijk uitzien? Als ‘ie níet mooi is kan je namelijk net zo goed weer een Dreier of de C-Klasse Estate kopen. Gelukkig had AB-lezer @jochempie een dikke render voor ons in petto, die een beeld geeft van wat we ongeveer kunnen verwachten.

Inmiddels is echter de Alfa Romeo Stelvio gepresenteerd en misschien moeten we daardoor de verwachtingen bijstellen aanpassen. De Stelvio is immers de modernste Alfa zonder traditionele sedan-kont en daardoor waarschijnlijk de beste aanwijzing over wat de looks van de Sportwagon gaan worden.

Opvallend aan de Stelvio is dat we aan de zijkant een beperkte raampartij zien. De meeste SUVs in dit segment hebben nog een extra zijruitje voor de bagageruimte en zijn daarmee bijna stationwagons die wat hoger op de poten staan. Denk aan de Mercedes GLC in vergelijking met de C-Klasse Estate. De leek ziet het verschil niet, behalve qua hoogte.

Als we die parallel door zouden trekken, zou de Giulia Sportwagon een soort hatchback worden. Maar daar geloven we niet in. Al is het maar omdat Alfa voor de opvolger van de 159 alle vergelijkingen met Opel zal willen schuwen. Stel je voor dat mensen de Giulia Sportwagon een halfbakken Opel Signum zouden gaan noemen.

Logischer zou zijn als het achterruitje een beetje klein wordt zoals bij de Maserati Levante. De ragazzi van clubalfa.it vonden bovenstaande render op de interwebz, met een swingende knik in de het achterste raam. Mooi of heb je toch liever de Giulia van @jochempie?

Deze…
Giulia-render-sw

Of toch deze…
giulia-jochempie

Bedankt Jeroen voor de tip!24 reacties

Beide prima, ik wacht wel op de officiële release, kan niet slecht worden volgens mij.
Nu even shoppen in leasemodus:14″ lichtmetaal, 10cm hoger en standaardbumpers.
@freezzr: het is geen Audi…
@trustmeiamanengineer: nog geen Giulia geconfigureerd zeker?
@freezzr: 14 inch? Ben je blijven hangen in de jaren 80/90?
@bartteeuwen: zou zo terug gaan naar die jaren… wilde je zeggen dat standaard 16″ veel groter lijkt?
Komt niet in de buurt bij de 159..
@dieselkameel: De 159 is 10 jaar oud. Bovendien mag de voorkant van de 159 van Europa niet meer ivm voetgangers veiligheid. Hoe leuk de 159 ook is (het is mijn 2e) qua rijden is het behoorlijk achterhaald aan het raken.
Hier zie je nog meer BMW in terug dan de sedan inclusief Hofmeister knik. Erg fraaie auto zo.
@skinnybmw: ik wilde het zeggen, maar de knik is toch een beetje anders, hoewel BMW er bij sommige modellen ook de draak mee steekt.
De witte is veel aparter en in evenwicht naar mijn smaak, zelfs beter dan de sedan.
@caprio: net als de 156 dus..!
Nou, wel duidelijk, die witte kan écht niet :P
Gelukkig kunnen die Italianen het zelf altijd een stuk beter dan de photoshoppers. Ik neem aan dat de Q er ook als Sportwagon gaat komen, dat is dan wel een heel begeerlijke wagen voor als er evt kinders zijn over een paar jaar.
@trustmeiamanengineer: Ach ja, meer dan ons best doen kunnen we niet..
Het enige verschil in materiaal lijkt te zijn: of het extra zijruitje met de achterkant meeloopt (de rode) of al eerder naar voren afbuigt (de witte). Welke het wordt maakt me niks uit, als het er maar een wordt..
Nee, ik neem wel een Zuid-Duitser.
Jammer dat ze er zo lang over doen, ik ben momenteel in de markt (de 159 is nu 10 jaar oud) maar ik ga toch na 21 jaar Alfa eens wat anders doen. Als ik oud genoeg ben (> 50) dan kom ik nog wel eens terug voor de Stelvio.
De witte heeft wat weg van de c-klasse station
Ik vind die witte wel fraai! Zou zo maar de vervanger van de 159 kunnen worden. Ik hoef niet perse een station maar vind hem net zo mooi als de sedan. Moet ook zeggen dat de extra ruimte de laatste tijd wel van pas komt dus misschien is dit net even slimmer. Een Veloce met de dikke diesel graag!
De witte is wel wat origineler maar geef mij toch maar het sedannetje.
Alfa Romeo pure porno de beste 159 uber alles
Mooi Mazda 3 kontje.
Mooi he!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).