Chevrolet Camaro Convertible: dit is ‘m!

Auteur: , 38 Reacties

Een nieuwe generatie Camaro zou niet compleet zijn zonder een cabriovariant, dus hier is 'ie dan in vol ornaat: de 2016 Chevrolet Camaro Convertible.

Zoals we tijdens het lekgebeuren al meldden: de Camaro krijgt een stoffen dak dat elektro-hydraulisch wordt bedient, én er hoeft geen vergrendelhaak meer losgemaakt te worden. Nu jij weer, Mustang. Het dak kan geopend of gesloten worden tot een snelheid van 50 km/u. Zelfs met afstandsbediening. Na het openen verdwijnt de dakconstructie achter een grote afdekplaat, die er een stuk fraaier uitziet dan bij de vorige generatie.

Chevrolet zegt dat de Camaro Convertible een lichter en stijver chassis heeft, waardoor het gewicht ten opzichte van de vorige versie met 91 kg is afgenomen. Over de motoren krijgen we te horen dat de line-up gelijk is aan de coupé, met een 2.0 viercilinder turbo, een 3.6 V6 en een LT1 6.2L V8 als topmodel. Schakelen gaat met een achttraps automaat of een handgeschakelde zesbak.

De productie begint begin 2016 in GM’s Lansing Grand River-fabriek.38 reacties

Deze gaan we al helemaal weinig zien in nederland gok ik.

De V6/V8 zullen niet snel gekocht worden door alle belastingen.
De cabrio zal niet zo heel snel gekocht worden omdat de zon ons vaker in de steek laat dan in andere landen.

En als je dan toch voor een cabrio gaat, ga je hem waarschijnlijk gebruiken voor plezier ritjes. En dan wil je toch echt de V8 hebben. En dat gaat dan weer niet door door de belasting. Erg treurig allemaal.
@vr6audi: en de 2.0 dan?
@jobberns: Dat zeg ik, de 2.0 wil je eigenlijk niet in een cabrio. Juist met een cabrio wil je een dik geluid horen.
@vr6audi: om te cruisen is een lekker geluid wel lekker, maar niet essentieel. Als je deze Camaro met vierpitter voor 50 mille kan krijgen als Cabrio, zou ik het wellicht overwegen. De Cascada is ook een erg mooie Cabrio, meer dit is wel even wat meer auto.
Zo’n typische Amerikaanse auto die vooral heel vet is en in Nederland heel duur is dankzij de BPM.
Amerikaanse lelijke rotzooi. Waar blijft die Alfa?
@mercedesclsfan: dat is juist iets waar ik het minst naar uitkijk.
@mercedesclsfan: Exact mijn gedachte! Op naar het belangrijke nieuws van vandaag!
@mercedesclsfan: exact mijn gedachte. Waar blijft de ALFA!
@mercedesclsfan @dragspert @dutchdriftking: door die Amerikaanse rotzooi bestaat alfa überhaupt nog…of dacht je dat fiat het geld voor de ontwikkeling van die guilia geeft verkregen door de geweldige alfa/Lancia en fiat verkopen in het verleden…
@mopar:

Alfa’s Chrysler 300 QV ziet er anders best goed uit.
@mopar: Wat heeft GM met Alfa Romeo te maken dan? Of ben je gewoon op je pik getrapt omdat wij ‘jouw’ amerikaanse producten niet kunnen waarderen?
@dragspert: begrijpend lezen is blijkbaar niet je sterkste kant. Kan me niet druk maken over jouw mening. Vind het alleen grappig dat mensen die zo slecht geïnformeerd zijn als jij altijd denken te weten hoe de zaken in elkaar zitten.

En…als je mijn nickname zou lezen dan zou je zelf kunnen weten dat ik niets van GM moet hebben, of ben je zo achterlijk om te denken dat ik meteen van alle Amerikaanse wagens moet houden…
@mopar: Je reageert in een artikel over een Chevrolet. GM dus. Daar zegt iemand iets over amerikaanse troep en jij reageert daar dus op. Dankzij ‘die’ amerikaanse troep zou Alfa nog bestaan. Dus je had het over GM. En waarover ben ik slecht geinformeerd?
Hebben!
Erg dik!! Wauw!!
Ik vond ‘m al wat hebben en sinds ik ‘m in maart als huurauto had (de SS convertible) vind ik ‘m ook nog goed ook. Wegligging is veeeel beter dan b.v. de Mustang die ik ook al 2x gehuurd had.
@tweetyv6: Dan kom je tot de zelfde conclusie als Chris Harris. (hoewel hij een ZL1 had en GT500) https://www.youtube.com/watch?v=IrhW6W7eZDI
Hoe ging dat ook alweer bij Herbal Essences, ‘Oh, yes, yes, yes!’
Ik wil graag een goeie foto bande achterkant zien :(
@granlusso: van de*
Nu nog een mooie kleur en het is goed
Amerikanen.
Sommige dingen leren ze nooooooit !
Zoals het eeuwig doorborduren en daardoor het professioneel veramponneren van -wat eensch- een leuke wagen was om te zien.
Geldt overigens ook voor Ford Mustangs,Buick Riviera’s, Chrysler New Yorkers, Chevrolet Impala’s, een Ford Torino heb ik nooit wat gevonden en voor vele Cadillac modellen.
En uiteraard voor deze re-renaissance van de Camaro.
Ding is niet te pruimen !
@desjonnies: Ach het verkoopt aan de andere kant van de plas als een dolle, dus waarom zouden ze het niet doen?
@desjonnies: mee eens, een vroeg jaren ’70 sharknose of een eind jaren ’70 model: iconisch. Maar dit is echt een wanstaltig lelijk en gezocht star wars ontwerp, zum kotzen!
@desjonnies: Crysler New Yorker, 1 van de mooiste sedans uit de VS, een 1982 of een 1997 zijn echt prachtig. Wel in het zwart. Overige kleur staan ‘m niet zo.
@desjonnies:

Dat de modellen steeds lelijker werden (en worden) ben ik met je eens.
Aan het origineel tippen zal ze nooit lukken.

Maar een 1970 Ford Torino is toch wel erg lekker hoor.
https://c1.staticflickr.com/3/2451/3630381032_271cef4fa4_b.jpg
@carmasterr:
Zit altijd met dat echte Starsky en Hutch ding in mijn hoofd, maar dit is idd een fraai exemplaar.
Ziet er minder bruut uit. Nu meer een schoothondje.
Het is mij nooit eerder opgevallen dat het dak van de Camaro zo laag is. Lijkt wel alsof hij chopped is.
Mehh, vind hem per facelift lelijker worden eerlijk gezegd. De eerste generatie blijf ik het mooist vinden. Die had nog echt een eigen gezicht. Tegenwoordig is het net een Impala coupe…
Gewoon een evolutie, niks spannends aan. Maar AB, zijn jullie wel helemaal wakker?
http://www.autoweek.nl/nieuws/33310/dan-toch-nieuwe-alfa-romeo-giulia-gelekt
AW heeft al gelekte foto’s!
Toch wel de ideale huurauto voor een bezoek aan Californië, mij dunkt
Heerlijk weer!
Ben ik de enige die zo’n wagen me een V8 met veel te veel pk’s best wel lekker vind ? Ok het blijft Amerikaans maar voor die prijs? En vergelijk nu niet met de prijzen in Europa want dat boeit die Amerikanen niet en zoveel dikke cabrio’s van de Europeanen worden hier ook niet verkocht… kost de helft van een 911 en je hebt evenveel pk’s … En vind het spannender dan een 4 cabrio of iets anders… Handbakje , V8 en cruisen. En als je de tijden op de ring ziet dan denk ik wel dat zo’n dingen best wel vooruit gaan.
Liever een mustang. Deze is trouwens wel lekker amerikaans
Ik zie er wel een vleugje van de nieuwe VW Passat in om eerlijk te zijn, maar of dat nou de bedoeling is?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).