Chinees maakt Batmobile-replica voor €8.000

Auteur: , 9 Reacties

Als je geen rijke Saudiër bent die een Tumbler op bestelling kan laten maken, dan kun je met een bak schroot, vier vrienden en een paar maanden tijd ook een heel eind komen. Er zit wel een klein nadeel aan.

De 26-jarige Li Weilei kreeg onlangs de verkeerspolitie op z’n dak toen de dienders een ietwat vreemd voertuig spotte voor een fabriek. Het bleek te gaan om Weilei’s interpretatie van de Tumbler, Batmans voertuig uit Christopher Nolans The Dark Knight (en in The Dark Knight Rises ook een belangrijke rol vervulde).

Maar waar Bruce Wayne de beschikking had over een hypermoderne wapenuitrusting en een inbouw-motorfiets, heeft deze Tumbler slechts een paar deuren die open en dicht kunnen. Het rollende gevaarte van zo’n twee ton heeft geen motor en aandrijflijn, Weilei heeft hem dan ook puur gebouwd om als opvalobject te kunnen verhuren.

De bouw nam, samen met vier vrienden, ongeveer twee maanden in beslag, waarbij er voor 70.000 Yuan – omgerekend €8.300 – werd verspijkerd. En het resultaat mag er best wezen.

Check de video van de fugazi Tumbler op Autojunk.

Inmiddels zijn de eerste teaser- en lekfoto’s van de nieuwe Batmobile uit Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) opgedoken. Check ze HIER.9 reacties

Het is bijna vakantie in Italie, net voor de vakantie hebben ze nog een voordeelactie, kijken HIER!
Je moet maar op het idee komen!
@rutger97: Op het idee komen is niet zo moeilijk. Het uitvoeren van dat idee is een ander verhaal. Veel respect voor deze man.
Een 10 voor effort maar verder nee dank u.
Lijkt me meer iets voor een pretpark als je naar alle robots eromheen kijkt! en een replica f1 wagen zie ik ook
@batman: Leuk dat Batman zelf ook reageert :)
Wel gaaf gedaan hoor. Maar voor iets wat niet kan rijden en dus gewoon een blokhut in de vorm van een auto is, vind ik 8000 euro niet echt weinig. Zeker niet voor een goedkoop productieland als China.

Spuitwerk ziet er ook niet bijster strak uit… Even los van ’t feit dat ie ’t gewoon buiten doet gewoon bovenop het te spuiten object gaat staan, kan ik op mijn inieminie display al zien dat t niet best is.
@dondeboer: ben je er wel eens geweest? China is duur . Ik heb er een maand rondgehangen 2 jaar terug maar het is duur.
Respect voor deze kerel die hem zelf bouwt. Sowieso ben ik een zeer grote fan van The Dark Knight trilogie. Christopher Nolan zet een meesterwerk neer. De Batmobiel en andere film gerelateerde voertuigen zou ik wel willen hebben, alleen heb de financiële middelen en de ruimte er niet voor.

Wat waren The Dark Knight en The Dark Knight Rises fantastische films heb heerlijk genoten kan gewoon niet kiezen welke beter was. Superieur acterende Tom Hardy als Bane en Heath Ledger die The Joker speelt. Beiden zijn een van mijn favoriete films!
Echt een top film man http://youtu.be/JxlCwslkwPU

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).