Citroën C1 Urban Ride: weer een crossover-concept

Auteur: , 13 Reacties

Anno 2014 zijn crossovers hipper dan ooit, en stands op autoshows moeten gevuld worden. Deze 2 gegevens verklaren de Urban Ride, een nieuwe variant van de Citroën C1.

Waar kleine stadsautootjes vroeger alleen nog heel basic en praktisch waren, krijgt de klant tegenwoordig de keuze: of hij/zij houdt hem zo, of er wordt flink gepersonaliseerd. Daarnaast zijn ook de opgehoogde stoere ‘Cross’-modellen niet van de lucht.

Op een auto als de C1, die waarschijnlijk nooit een wiel buiten het gladde, vlakke asfalt zet, is dit net zo nuttig als tieten op een buffel, maar vooruit: er is weer een wereldprimeurtje toe te voegen aan de beursvloer van Parijs.

Het conceptding is in Cheesecake Yellow uitgevoerd, en staat 15 milimeter hoger dan een standaard-C1. Daarnaast heeft hij ook nog eens 10 mm extra spoorbreedte, en natuurlijk de obligate plastic kappen. Vet stoer. Citroën zal in Parijs de behoefte aan een dergelijk model onder de bezoekers peilen, aldus de Fransen. Wat ze er verder me gaan doen verklappen ze overigens niet.13 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Aandacht genereren met een citroenkleurige Citroën. Vind ik niet bepaald mooi…
Terreinwagen van het jaar 2015 in de maak?
Ik vind ‘m wel leuk eigenlijk,frisse verschijning hoor.Sowieso is de C1 imo de leukste van de drieling.De 108 wat volwassener en de Aygo denkt dat ie een comic superheld uit de jaren 60 is met z’n masker.
Dikke, stevige, zwarte bumpers zijn altijd nuttig op een klein stadsbakje. Het is eigenlijk ronduit belachelijk dat die tegenwoordig allemaal gelakte bumpers krijgen. Zo’n “Cross” dingen zijn een terugkeer naar de normaliteit – tegen een meerprijs weliswaar, de snoodaards…
@Esprit_de_Flandre: Op een niet gelakte bumper kunnen ook heel lelijke krassen ontstaan.Zie die maar een met spotrepair te laten verdwijnen.Niet dus.Ergo; nieuwe en een niet zo vaak geproduceerde bumper(deel) vervangen.
Als iemand weet waar die grijze frutsels boven de wielkasten goed voor zijn, let me know pls!
@kowalsk: Spanbandsleuven om de auto goed vast te kunnen snoeren achterop een Unimog zodra een randebiel de offroadcapaciteiten van dit stadsgebakje uitprobeert?
Heet ie dan in Frankrijk de C1 Urbain Tour? Want anders zouden die Fransen dit tres-hippe model natuurlijk nooit kopen omdat er Engelse woorden in de naam zitten.
Als je het roldak niet geel kunt maken spuit je het hele dak maar grijs?
Geinig ding en als je tegenwoordig ergens meer bodemvrijheid kan gebruiken is het wel in de stad. Zijn het niet de drempels, dan zijn het wel de kuilen waar je de boel op verrot rijdt..
Koddig autootje, alleen die uitlaten lijken me nogal onpraktisch.
Geinige gebakje!
Grappig dat dit soort modelletje worden geresenteerd als compleet iets nieuws. Als ze gewoon standaard zo’n dakje leveren op de C1 heb je behoorlijke moderne versie van de 2CV. Waarom al die marketing trucs op wat niets meer is dan een citroengele C1 die wat hoog op de poten staat?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).