Citroën DS Wild Rubis: een Crossover/SUV-juweeltje? [UPDATED]

Auteur: , 16 Reacties

Zegt u het maar...

Citroen Wild Rubis

Vorige week stuurde PSA de eerste platen van het DS Wild Rubis Concept de wereld in, maar in het echt is het plug-in hybrideconcept nog veel roderderder.

Met dit hoog op zijn poten staande concept moet de reactie van de gemiddelde Chinees op een nieuw hip hoog PSA-product gepeild worden. En dat is best belangrijk, want groei in China is essentieel voor het concern. Van Europa moeten ze het de komende jaren niet hebben, dus elk procentje verkoopstijging in Azië is welkom.

Men fluitsert dat het de voorbode van een DSX ultra-uber-mega-premium Crossover is, en het is niet heel raar om de vergelijking met de Evoque te maken, hoewel de eventuele DSX wel een divisie lager zal spelen. Misschien kunnen de Kaiser Chiefs er als promo een liedje over schrijven?

UPDATE 22 april 8:13
Zojuist heeft Citroen de specs vrijgegeven van de Wild Rubis, de belangrijkste zaken volgens Groen7.nl: De auto is uitgerust met plug-in hybride technologie met volledig elektrisch een bereik van 50 km, 295 pk beschikbaar met boostfunctie en een uitstoot van slechts 43g/km CO2-uitstoot. Een 1.6 THP benzinemotor met een vermogen van 225 pk is gekoppeld aan een elektromotor die de achterwielen aandrijft en een vermogen heeft van 70 pk. Deze elektromotor wordt gevoed door lithium-ion accu’s die kunnen worden opgeladen met een stekker aan een 220V elektriciteitsnetwerk. Als er flink gas wordt gegeven en er onmiddellijk koppel nodig is koppelt een ‘boost’-functie de elektrische aandrijving aan de verbrandingsmotor waardoor een totaal van 295 pk beschikbaar wordt. De bestuurder kan er overigens ook voor kiezen om gebruik te maken van 4×4 aandrijving.

Designtechnisch zijn er ook wat leuke dingen te melden, als de concept car wordt gestart worden de lampen als het ware “opengevouwen” en toont de Wild Rubis zijn oogopslag als de lampen aangaan, begeleid door een geluideffect. Om “de fantasie nog meer te prikkelen” is de Wild Rubis voorzien van nog meer geluidjes. Er werden speciaal heldere klanken ontwikkeld om de activering van de verschillende verlichtingen (koplampen, richtingaanwijzers, etc.) te accentueren.
16 reacties

Wat minder chroom rond de grille en dan kan hij zo in productie, Citroen is goed bezig de laatste jaren met verfrissende modellen.
Ben echt blij dat Citroën zich niet laat vergelijken met merken als Volkswagen en Audi (nee, ben geen hater) die alle modellen op elkaar laten lijken. Fantastisch concept laat Citroën weer zien. Chapeau!
Nu hopen dat ze ook nog een keer met de productie versie van de DS9 komen
@jobh: Ben bang dat hij niet gaat komen. Zal niet rendabel zijn als je kijkt naar hoeveel verlies PSA vorig jaar heeft gedraaid.
@jobh: Helaas is het erg lastig mensen uit hun Duitse 3 (Merc S – A8 – 7serie) te krijgen. Denk dat je daarom auto’s als de Hyundai Equus etc. niet veel gaat zien in Europa. De C6 vonden ontzettend veel mensen mooi. Toch zijn ze nauwelijks verkocht, zeker als je kijkt naar andere modellen in dat segment. Terwijl de C5 het best goed deed/doet en de DS3-4-5 doet het ook prima. Maar veel groter dan dat soort modellen en men kiest vaak Duits. Ik vind dat ook zonde hoor, DS9 is een prachtig concept.
@E34M5Touring: Helemaal waar. Las van de week (autovisie?) ergens dat de Duitse 3 80 procent van de premium markt/luxe segment wereldwijd in handen hebben. De overige 20 procent is voor Lexus/Infiniti/LandRover/Jaguar/Volvo etc. Dus het zal Citroën een dikke kluif kosten om hier iets in te gaan betekenen met de DS9. Maar zoals jij zegt.. mooie auto.
Allemachtig prachtig!
Toch wel een mooi ding. Met die kleur doet de zijkant mij een beetje denken aan de Urus.
In productie nemen! Wel even dat DS logo vervangen door een mooie dubbele chevron..
Ik heb het al eerder gezegd over deze Wild Rubis, dit is de eerste keer dat een concept van de DS-reeks mij wat tegenvalt.

En Citroën, plaats in het productiemodel even een dubbele Chevron in die grille, dank je.
Wat……..een GEWELDIG ding
T is gewoon en mengelmoes van verschillende al bestaande modellen. Géen toegevoegde waarde dus
Dat zwarte stukje in de voorbumper vind ik wel minder mooi. Voor de rest wel de mooiste SUV in China voorgesteld.
Even slikken,wat een plaatje.Geweldig gewoon.
Persoonlijk vind ik dat Citroen beter de Hypnos (concept 2008)op de markt kan brengen. Vind ik een stuk fraaier. Deze is ook mooi maar ook een beetje duits. Zou daarom, binnen de nieuwe filosofie, eerder onder Citroen label horen dan DS. Kijk maar naar de C4 en C5. Past deze beter bij.

De neus is mij iets te lomp. Wel fraai hoe de gril doorloopt in de koplamp.
is inderdaad rubisch , wat een gedrochts is me dit

Citroen was redelijk goed bezig met de DS lijn al vind ik ze nog steeds veel te druk binnen en buiten , mag wel wat strakker , ziet er rommel uit

Maar dit ??? Moest je niet weten dat het Citroen is zou je denken één of ander nieuw chinees merk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).