Maak kennis met Horki, Kia’s nieuwe Chinese merk

Auteur: , 17 Reacties

Me so Horki. Worst name ever?

De Koreanen spelen al even met de grote jongens mee, en draaien tegenwordig flink wat volume. Gezamenlijk verkochten ze in 2012 ruim 7,1 miljoen voertuigen (4,4 voor Hyundai en 2,7 voor Kia), waarvan een niet onaanzienlijk deel in China werd afgezet.

Uiteraard moet de stijgende lijn wel vastgehouden worden, en dus lanceert Hyundai de Mistra, en komt Kia samen met JV-partner Dongfeng met een nieuw merk: Horki (“Hor” = China en “Ki” = rijden). Het klinkt ons wat raar in de oren, maar dat maakt natuurlijk niet uit, dat spul blijft toch in China.

Als binnenkomer is de volgende conceptsedan uitgepend, waar we best wel heel erg duidelijk een Forte/Cerato herkennen. Vermoedelijk zal Kia blijven bestaan als ‘buitenlands’ merk, terwijl de Chinees op budget zich tegoed kan doen aan een lekkere portie Horki.

En nu allemaal inhaken:17 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Oef wat een naam, maar ik weet om een merk wat (op zijn Nederlands) ik hoor heet …..toeval?
@norge: watjijzeg?
@norge: Hoe?
@towi1989: Horch,oftewel Audi betekent ik hoor.
@norge: Nee, audi is de imperatief van audire, oftewel: hoor! Ik hoor is: audio. Volgende keer wat beter opletten tijdens de Latijnse les..
@audifreak: Nope, het betekent ik hoor, en dat noemt zich freak….
@norge: En dan dan ook nog trots zijn op je eigen onwetendheid.. Nu begrijp ik waarom jij bepaalde dingen gewoon ook nooit zult begrijpen..
Kia haakt in op de petjes-cultuur ????
@cocksdriveaudi: want dat doe je natuurlijk het beste met een stichtelijke sedan…
@mashell: wat denkt gij, petjes willen ook ruim zitten, sneeuwschuiver An de voorkant, taartschep op dr kont, plastic difuser met 4 nep chromen pijpies en knalluh jonguh!
@mashell: In China wel, ja…
Model ziet er goed uit, de naam daar wennen we wel aan!
“Hor” is China? Ik heb thuis een hor deur en ben dus blijkbaar onbewust al helemaal op de komst van de Chinezen voorbereid.
De me so Horki Dyke
Vreselijke naam!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).