Citroën Museum verkoopt deel van de collectie

Auteur: , 18 Reacties

En daar zitten best wel wat interessante auto's bij.

Citroen CX

Op 10 december wordt er een deel van de collectie van het Citroën museum geveild. Naast het eerder samenvoegen van de concerns Peugeot en Citroën tot het PSA concern, maakt men nu ook de stap om de musea van beide merken onder één dak te brengen. Voor Citroën houdt dit in dat er 65 van de iets meer dan 360 voertuigen in Aulnay-sous-Bois geveild gaan worden door Leclere Motorcars. De eerste stappen worden gezet met tijdelijke opslag op andere PSA locaties. De planning is om in 2019 gereed te zijn ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van het merk met de double chevron. Voor zowel de potentiele koper als de liefhebber van automobiele musea is dit beiden goed nieuws; er worden alleen exemplaren geveild waarvan het merk er al twee of drie stuks in bezit heeft. Citroën is op zoek naar enthousiaste kopers die het betreffende beestje genoeg liefde en een goed leven willen geven. Hiermee probeert men ook speculantanten tegen te gaan. Kopers worden uitgenodigd lid te worden van L’Aventure Peugeot Citroën DS, een club enthousiastelingen met een passie voor de merken onder de PSA vlag.

De prijzen variëren van 1.000 tot ongeveer 20.000 euro. De veiling omvat voornamelijk productievoertuigen van de jaren ’80, ’90 en ’00. Denk hierbij aan de AX, ZX, Xsara, en XM (hieronder de XM Break). Er zijn ook enkele modellen uit de vijftiger en zestiger jaren te vinden, zoals bijvoorbeeld de Traction 11 uit 1953 en een Citroën Ami 6. Daarnaast worden ook nog drie Citroën Méhari 4×4 aangeboden, waarvan twee stuks voor onderdelen en een rollend exemplaar in goede conditie. Ook een zestal vooroorlogse modellen worden aangeboden.

Citroen XM Break

Naast productievoertuigen worden ook concept cars, prototypes, meerdere Sbarro concept cars, de Xenia prototype uit 1981 en twee van de zes geproduceerde Citroën Eco 2000 studie auto’s (hieronder) uit 1984 geveild. Als slotstuk eindigt de veiling met 90 automobile memorabilia.

Ik ben modern

Voor de geïnteresseerden, de veiling is alleen per telefoon en online bij te wonen op zondag 10 december om 14:00 uur, je kunt het volgen via www.drouotlive.com. De veilingcatalogus is vanaf 18 november beschikbaar op www.leclere-mdv.com.

Dank aan @dizono voor de tip!18 reacties

Doe mij maar zunne Mehari 4×4!!! Coole wagentjes! Btw, wat is zo’n XM break toch eigenlijk een deftige wagen!
@cloverleaf: Eigenlijk is een mooie serie 1 XM sowieso wel een hele gave auto. Ze zijn nog steeds futuristisch.
@frederik: toch vind ik de hatchback wel fraaier. Maar goed, auto’s die ontworpen lijken te zijn met een geodriehoek, is voor mij altijd +1.

Ben trouwens wel benieuwd wat straks de opbrengst gaat zijn. Voor een puntgave 2CV zag ik laatst een prijs in euro’s worden gevraagd die hoger was dan de oorspronkelijke nieuwprijs in guldens. Let wel, géén speciale uitvoering of zo, maar een vrij recent exemplaar waarvan er duizenden zijn gebouwd.
@RRRobert: da’s niet zo raar toch. Rond jaren 70 was een gezinsautootje zo’n 7/8k in guldens. Zoek bijvoorbeeld eens eens een mooie Kadett voor de helft in euro’s ;)
Ik heb nog een CX GTi uit ‘81 staan die ik enkele jaren geleden niet voor een redelijke prijs verkocht kreeg. Lijkt op de witte CX van de artikelfoto. Wie weet worden ze nu weer wat waard. :)
@frederik: Een CX GTI… Met injectiemotor!

De dochter van de buren nog niet op bezoek geweest in de garage? 😜
@rohrl-fan: wellicht als hij een BX GTI had was het we gebeurd ;)
@volvo480gtt: BX Sport he
@rohrl-fan: Ik sta elke zaterdag verwachtingsvol klaar! Maar nee. Misschien moet ik een Citroëngarage beginnen. :)
Herinner me er de 18e nog even aan, svp.
Goed dat jullie het melden, de 18de het rode exemplaar op de foto maar even oppikken dan http://www.citroenet.org.uk/prototypes/activa/images/show-cars-with-art.jpg
@brabantia: de Activa, goede keus. Jammergenoeg houden ze die zelf. Hadden ze destijds gewoon moeten bouwen natuurlijk.
@dizono: Van de Activa II zijn er zeker 3 rijdbare gemaakt, misschien willen ze 1 wel kwijt.
Na al die jaren over tips te schrijven, nu eindelijk zelf lekker tippen @dizono.
Nog nooi zo vurig op op een winnend staatslot gehoopt…
@pallas: ik kan me best voorstellen dat je moeite hebt om de kwijl tegen te houden… 😜
@tjorque: ik ga inderdaad met @Pallas mee kwijlen… what a feeling 😄
Sja. Ik zou er ook vanaf willen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).