Clarkson-fans vallen hoofdkantoor BBC aan met een tank

Auteur: , 35 Reacties

Midden in Londen, bij het hoofdkantoor van de BBC is een tank gesignaleerd met daarop The Stig en een spandoek met de tekst #bringbackclarkson. Gaat Poetin zich nu ook met #Clarksongate bemoeien?

Bring Back Clarkson

Nee, het ligt -gelukkig- allemaal iets genuanceerder. Onder de hastag #bringbackclarckson (niet geheel toevallig is BBC daarvan weer de afkorting) is online een petitie gaande waar momenteel al bijna een miljoen fans van Top Gear hun handtekening hebben achtergelaten. Zij vinden dat Jeremy Clarkson terug op de buis moet, ondanks zijn strapatsen jegens een producer. Op het moment van schrijven komen ze nog een ruime 9000 handtekeningen tekort, maar vandaag zijn de initiatiefnemers de (bijna) 1 miljoen handtekeningen toch gaan brengen bij de BBC. Dat doen ze in bijzonder vervoer: een 17-ton zware Abbott-tank.

Op de geschutskoepel staat een slechte imitatie van The Stig en spandoeken aan de zijkant van de tank maken duidelijk waar de heren voor komen. Van een blitzkrieg is geen sprake, de Britse politie liet vanochtend al een melding uitgaan dat inwoners van Londen niet moeten schrikken als ze een tank door de hoofdstad zien rijden. In Nederland doet de politie al moeilijk over een bierfiets

Drijvende kracht achter de tank-actie is Guido Fawkes. Dat is een pseudoniem van de makers van de website order-order.com. Fawkes was een Britse soldaat en samenzweerder tegen de koning die leefde tussen 1570 en 1606 en die meestal wordt afgebeeld met een puntige sik en dito snor. Je voelt hem al aankomen: Guido Fawkes is het personage uit V for Vendetta en ook het beeldmerk van Anonymous. Alleen heeft deze Guido Fawkes dan weer niets met Anonymous te maken.

Twitter

UPDATE: We hebben nu ook bewegend beeld van de tank:

Foto: jordan609 op Instagram35 reacties

Zouden ze daar net zo gek worden van alle herhalingen als hier?
@jozef879: Zeker, op BBC3 is er bijna dagelijks een (kan ook BBC4 zijn); en daarnaast worden de nieuwe elke week ook 1 of 2 keer herhaald op BBC1.
@jozef879: Dave de zender zend er zo’n 10 per dag uit
@jozef879:
Tja je zal maar snel in de stress schieten, niemand die je verplicht om ook maar 1 herhaling te bekijken..

Doe maar zong het 30 jaar geleden al, er zit een knop op je tv..
@jozef879: knopje, linksboven op je afstandsbediening, daar kan je de televisie mee uit zetten
@toniominestrone: nee hoor!
@toniominestrone: en ik maar denken dat mijn humor slecht was.
En het verhaal gaat maar verder. Als het echt klopt (haha, klopt) dat Jc die producer heeft geklopt, moet men zich toch eens afvragen of al die extreme verdediging gerechtvaardigd is.
@luxaeterna: ja nou, wat dan nog? Op elke werkvloer gebeurt wel eens een keer wat. Dat hij nou een uitgesproken mening, domme opmerkingen en af en toe een keer te ver gaat kan gebeuren. Hij zorgt wel voor een heel groot deel van de inkomsten binnen dat bedrijf. Wordt gewoon allemaal opgeblazen. Laat die vent gewoon blijven en je houdt tientallen (zo niet honderden) miljoenen mensen aan het kijken naar je zender/product:)
@pieterheng: Als hij echt iemand geklapt heeft, moet dat gedrag gewoon worden afgekeurd. Vooral omdat hij een voorbeeldfunctie heeft. Dan maakt het niet uit hoeveel miljoenen hij in het laatje brengt.
@berlinetta: Een tikkie is goed voor de opvoeding van die snotneus producer….Ontsla hem en het probleem is opgelost….
@norge: zou je dat zeggen als jij voor een kwal moest werken die je op je bek sloeg omdat je niet on command steak wil halen voor haar? ik weet niet in hoeverre het waar is maar het past hem wel. ik vond hem in begin soms grappig, laatste jaren vind ik zijn overdreven kwetsende humor wat vermoeiend en lachen kan ik er maar soms om. Ik vind May veel leuker bv. De oordelen over auto’s zijn ook ver te zoeken en vol van dingen die niets met techniek te maken hebben. Als ik echt wil weten hoe een auto rijdt kijk ik naar Chris Harris, niet TG. Maar ik zie ze graag doorgaan, en dan met iemand anders, desnoods 3 anderen. Er zijn wel meer die wat kunnen met supercars en televisie…
@niex:
Wie zegt dat het allemaal waar is?
Was jij erbij dan?
Zelfs ik weet niet wat er is gebeurd.
@desjonnies: mss ff lezen voor je antwoord ik zeg dat ik niks weet alleen dat het hem wel past….. je mag JC fanboy zijn das prima en idd TG is om de lol en enige dat ik zeg is dat ik prrrrima zonder die JC kan leven, mag toch??
@niex: Top Gear moet je niet serieus naar kijken ! Gewoon naar kijken omdat het leuk is en omdat ze in dikke auto’s rijden inplaats van de auto’s die we kunnen kopen ;)
@niex: @norge is eigen baas. ;)
@e1000bmw523i: … die z’n personeel afrost…
@norge: Ah, je was erbij? Producer staat nog altijd boven een ‘simpele’ presentator. BBC is zijn werkgever en je kan je niet altijd als een totale lul gedragen. Fatsoen heet zoiets. Ik vind Jeremy lachen, maar kan me voorstellen dat het een zeer lastige man is.
@pieterheng: werk je zelf al? Lichamelijke agressie wordt op geen enkele deftige werkplek aanvaard, of je nu veel binnenbrengt of niet. Ik heb weet van chirurgen die voor veeeeel minder ontslagen zijn geworden, en da’s toch nog een andere categorie dan JC.

En neen, ik was er niet bij. Net zoals niemand hier, dus eigenlijk weten we allemaal niks ervan en zouden we moeten zwijgen. Maar als ‘ie daadwerkelijk gemept heeft, en dan ook nog eens zijn bazen (die al veel waarschuwingen gegeven hebben) gaat verwijten, dan zegt dat wel iets op persoonlijk vlak.
Leuk bedacht natuurlijk, maar als ik het voor het zeggen had, had ik toch even gewacht tot de 1 miljoen binnen was. Hoewel het verschil in absolute zin vrij klein is, is klinkt 1 miljoen veel meer dan 992,497. Eigenlijk net zoals die psychologische prijsvoering van winkels, waarbij dingen voor 99,99 in de winkel worden gezet omdat 100,- veel meer lijkt, maar dan andersom.
@Edge: Top Gear mathematics, doen ze al jaren :)
bbc wil niet meer en jeremy wil niet meer, stop dan!
je suis Clarkson
Haha, helemaal in de stijl van Clarkson!
Soms kan je AB berichten van non-nieuws, zoals bv een artikel dat Afrojack weer nieuwe winterbanden zou hebben ofzo. Maar bij Clarkson is het vermakelijk, en kun je er gewoon niet omheen. Gefundenes fressen. Geweldige soap.
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: ip-ban-
Je kunt zeggen wat je wilt, maar Clarkson fans hebben wel humor !
Wel een tank door London sturen, maar een fatsoenlijke outfit voor de Stig kost teveel…
Zou jc hebben meebetaald aan de tank?
Some say…. His daily drive is a tank from ww2. All we know is.. he’s called the STIGGG!
@clarkson: Baas!
@dizono: Ik weet niet of het op de redactie al eens genoemd is, maar ik krijg sinds vandaag het donkerbruine vermoeden dat dit een enorm goede uitvoering van een hele lange 1 april grap is.
Lachen toch dit!
Genius!!!! Zo moet dat dus!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).