BMW’s Active Tourer krijgt geen concurrentie van Audi

Auteur: , 30 Reacties

En dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Audi A2 Concept

Het is je vast niet ontgaan dat BMW’s 2 Serie Active Tourer en Gran Tourer nu niet bepaald geliefd zijn op de Autoblog-redactie. Hoewel we waarschijnlijk minder moeite zouden hebben met een MPV van Audi -de belangrijkste merkwaarde van Audi zit hem vooral in de mate waarop de auto’s op elkaar lijken en niet in achterwielaandrijving en sportiviteit- heeft Audi’s Development-baas Ulich Hackenberg aan Automotive News laten weten niet te werken aan een concurrent voor BMW’s Active Tourer.

Hoewel ook bij Audi geprobeerd wordt werkelijk elk gaatje in het aanbod en elke niche op te vullen, blijft een opvolger voor de Audi A2 voorlopig dus uit. Volgens Hackenberg heeft Audi zo’n auto helemaal niet nodig om aan de doelstelling te komen om twee miljoen auto’s per jaar te verkopen. Dat in tegenstelling tot BMW, dat bij monde van CEO Norbert Reithofer vreest de koppositie in het premium-segment kwijt te raken.30 reacties

Ja dat zeggen ze nu. En over een week komt ie stiekem toch.
@dutchdriftking: nieuwe Touran met ringen en je bent klaar…
@dutchdriftking: Ja dat zeggen ze nu maar straks kunnen ze er weer niet omheen zal vast ook een x6 achtig iets gaan komen. Het verschil is ook nog dat Audi in het lagere segment zit waardoor ze heel veel kleine auto’s verkopen waar de meeste verkopen bij BMW bij de 3 serie liggen.
Ik acht Audi juist prima in staat om een “premium” Touran te maken. Die heeft namelijk alle essentiële ingrediënten als onderstuur en dodelijke saaiheid al aan boord. Kwestie van lompe grille voorop en “mooie” materialen op ’t dashboard en klaar.
@trustmeiamanengineer:
Vast wel ergens een petje te vinden die al een single frame grill op een Touran heeft geplakt.
Vorige week kwam ik zelfs een Sirocco tegen met zo’n grill..
Wat die denkende was wil ik niet eens weten.
@tupperware: Sterker nog, er is iemand in NL die een Touran helemaal heeft omgebouwd zodat het een Audi lijkt. Ik ben die auto ook al eens tegengekomen en ik moet zeggen dat het netjes gedaan is. Neemt niet weg dat het nog steeds en ouwe lullenbak is.
@tupperware: zoiets: http://www.autoblog.nl/archive/2011/05/19/audi-alhambra-een-seat-in-audi-outfit
@jpoers: je bent me net een slag voor!
@jpoers: ohja een Seat! Die bedoelde ik. Het is ook allemaal een pot nat bij VAG.
Geen wonder dat die CEO denk dat bmw hun premium imago verliezen.
Hoe harder ze roepen dat ze niet met zo een auto komen, hoe minder ik dat geloof.
@sydney: Lijkt net het voetbal als ze roepen dat het bestuur achter de trainer staat, zie je dat de trainer een week later of is ontslagen of zelf weggaat :)
Iedereen lacht om die 2 serie Kukident Tourer.. maar BMW lacht stiekem het hardst.. let maar op, dat ding wordt een succes. In ieder geval hier.. Nederland vergrijst, hoge instap, etc.. ik zie hem in ieder geval al best vaak rijden. En dan zitten er ook leaserts in..

Ik snap alleen de strekking van dit artikel niet zo.. dus omdat de BMW niet geliefd is bij de echte liefhebbers is het fijn dat Audi er ook geen maakt. Maar die verkwanselen toch niks? Die hebben al heritage met de A2, zijn al voorwiel aandrijvers, etc. Dus het is een gelukkige beperking van netvliesvervuiling of zo?
@Freewarefreak: Bij Audi zou het inderdaad minder erg zijn, omdat ze niet staan voor sportiviteit en achterwielaandrijving. Bij die 2-serie zijn alle merkwaarden van BMW uit het oog verloren en is hij gebouwd om de aandeelhouders te pleasen.
@berlinetta:
zoals elke rendabele autofabrikant zeg maar
@super: Alsof BMW niet rendabel is zonder die doodskist op wielen.
@berlinetta: 80 % van de BMW rijders weet geen eens waar de aandrijving plaats vindt, laat staan dat ze het merken. En dat er nou toevallig een paar duizend zogenaamde hardcore liefhebbers zijn die vinden dat een BMW achterwielaandrijving MOET hebben, daar kun je geen automerk op laten draaien. Ben je net een Rolling Stones fan, daar veranderde ook niet veel in 52 jaar, en als ze dan eens een uitstapje naar iets moderns maakten, werden ze gelijk commercieel bevonden. Ze moeten elke auto verplicht uitrusten met integrale aandrijving. En nee ik ben geen Audi of Subaru rijder.
De 2 in het type nummer van de 2 serie Active tourer en de Audi A2 zijn eigenlijk de enige overeenkomsten. De A2 was een kleine lichtgewicht auto met een aandrijflijn die zijn tijd ver voorruit was. Een beetje als de BMW i3 nu. Maar de Audi A2 was echt geen Zafira (want veel kleiner) concurrent en dat is de 2 serie active tourer natuurlijk wel.
Ik hoop eigenlijk wel dat Audi nog een nieuwe A2 maakt. Met een mooier front en een schappelijker prijs maar wel lichtegwicht en zuinig. Zal anno nu verkopen als een tierelier.
@mashell:
Als er iets niet revolutionair was aan de A2 dan was het de aandrijflijn, die was exact hetzelfde als in de Fabia van m’n ex.
Het concept was wel te revolutionair voor hun cliënten..
@mashell: Lichtgewicht en zuinig… Elektrobakje?
Audi heeft de Touran toch al, dus.
Alsof de mensen alleen Audi, BMW etc willen rijden, kijk rondt er is zoveel leuks dat ga je toch niet voor dit? Vooral uit Japan komt behoorlijk wat leuk spul, vergroot je horizon zou ik zeggen. Je krijgt daar trouwens ook meer waar voor je geld ;)
@nsxkoenigsegggtr35: jah alleen premijum hoor, anders sta je toch kei voorschut.
Snap niet waar die AB redactie zich druk om maakt vwb 2 serie AT. Who cares man. Je hoeft er niet mee te rijden. Qua design vind ik ze nog wel okee. Zeik dan een i3 af. Die is pas om te janken, zo lelijk. En technisch gezien ook totaal niet vooruitstrevend.
Zelfs die oude renders zien er beter uit dat de Active Dependslip.

Maar de C4 Cactus takes the cake imho
Er gaan al tijden het gerucht de ronde dat Audi werkt aan een A3 Vario een MPV op A3 basis, als dat geen tegenhanger van de BMW’s AC en GT wordt dan weet ik niet waarvan wel.
Bovenstaand A2 conceptje ziet er anders niet mis uit…
Liever de bmw dan!
Voor mij een stoere B klasse

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).