Concours d’Elégance te Apeldoorn gaat jaarlijks terugkeren

Auteur: , 16 Reacties

Want hoe meer autofeestjes, hoe beter.

Concourse D'Elegance

Het is altijd even afwachten hoe beurzen, meetings en feestjes aflopen. Dergelijke acties opzetten kost geld en vergt meestal een grote organisatie. Dat eerste deed de AutoRAI de das om, wat tot een verlies leidde in het aantal auto-events in Nederland. Gelukkig is er ook leuk nieuws te melden.

Concours D’Elegance zal voortaan één keer per jaar plaats gaan vinden. Het klassieke-auto feestje in Apeldoorn werd voorheen eens in de twee jaar georganiseerd, maar de animo is dusdanig vergroot dat het evenement per 2016 jaarlijks terug zal keren.

Het tweedaagse event is een bezoekje waard voor iedere autoliefhebber van klassiek autospul. Wereldwijd zijn er diverse concoursen als Pebble Beach en Goodwood. Maar zo’n groot evenement hier in Nederland, is simpelweg uniek.

Volgend jaar zal de tuin van Paleis het Loo weer het toneel zijn van het klassieke auto-evenement. De organisatie houdt zich aan de bekende formule, maar heeft een aantal nieuwe onderdelen voor het programma in petto. Het concours vind volgend jaar plaats op 2 en 3 juli.16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mooi de rotonde ligt er al…..Leuk om met een oude Stag omheen te driften…
@norge: Mag je meteen een overnachting boeken bij het paleis, naar huis red je niet meer.
@norge: ik neem aan dat je n Stang bedoelt? Meestal zijn klassieke Triumph’s geen driftkannonnen 😉
Veiling er bij? Dat brengt meestal wel geld op. Trekt ook mensen aan uit het buitenland.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

OT: Goed nieuws. Hoe meer shows, hoe beter!
Staat in de agenda genoteerd. Het is wel een beetje snobbig feestje met een hoge entreeprijs. Ook zijn het elke keer dezelfde auto’s. Eigenlijk zijn de parkeervelden voor klassiekers leuker dan het officiele terein. Toch is het zeker wel de moeite waard.
@mashell: inderdaad. Toen ik nog een X1/9e had, was het leuk op de p-plaats. Het concours stond in geen verhouding tot de belachelijke entreeprijs. Werd in die tijd door Autovisie en Ton Roks georganiseerd. Wat doet die man eigenlijk (zijn vertrek was voor mij de reden om mijn AV-abonnement na 25 jaar op te zeggen. Ik vind die Werner B. wel zo’n enorme zelfingenomen kwallebak).
@roppp: Volgens mij schrijft Roks wel eens als free-lancer voor het wekelijkse autoblad waarvan je de naam op dit blog beter niet kunt noemen…
@mashell:
Hij is de hoofdredacteur van de Nederlandse editie van Octane.
@mashell: je bedoelt het meest succesvolle autoblad van NL waarvan een aantal denken dat het een onderdeel van PON Is?
Dat is leuk nieuws. Vorig jaar was erg goed bevallen. Een mooie mix van klassiek en modern.
Zijn de bubbels daar een beetje te hakken, of serveren ze daar van de hoofdpijn spumante?
Altijd leuk.
Nice. 2 minuten lopen van mijn huis.
Ben vorig jaar de beide dagen geweest; een ongelofelijk sfeervol en gezellig evenement! Niet alleen de auto’s op het Concours zelf zijn prachtig om te zien maar ook de auto’s op alle parkeer gelegenheden om ‘T Loo heen.
Dat concours bij Het Loo, is dat ook een beetje boeiend als je Goodwood gewend bent? Ik ben er nog nooit geweest omdat ik bang ben dat het een grote teleurstelling wordt na een paar Goodwoods.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).