Configureer dit miljoenenjacht met Porsche-invloeden

Auteur: , 27 Reacties

Even een bootje van enkele miljoenen samenstellen in de baas z'n tijd.

Boten en autofabrikanten, een combinatie die niet vreemd is. Onder andere Bugatti doet dingen met jachten en Mercedes bijvoorbeeld ook. Dit nieuwe miljoenenjacht heeft een vleugje Porsche in zich.

De GTT 115 is namelijk door Dynamiq ontwikkeld in samenwerking met Studio F.A. Porsche. Het vaartuig is er vanaf slechts 11,9 miljoen euro. Deze prijs kun je echter flink opvoeren door los te gaan in de configurator. Dit is dan ook geen kinderachtige optielijst. Vink je het Sport-pakketje aan dan mag je 250.000 euro bijleggen. Een zonnedek met een bar? 55.000 euro alstublieft. Zelfs een gloednieuwe Porsche Panamera 4 E-Hybrid kan worden aangevinkt op de optielijst, voor 131.200 euro. De duurste optie is een Glyn Peter Machin-interieurdesign. Het opleuken van je superjacht met dit extraatje kost 355.000 euro.

Met mijn bescheiden configuratie kom ik uit op een totaalplaatje van ruim 13,4 miljoen euro. Dit is echter niet full option. Wellicht dat jij hier dus nog overheen weet te gaan. Doe je best!27 reacties

Een sportpakket voor op je jacht van 175 ton. Krijg je er ook nog carbon fiber-prullaria bij. Hopelijk zit er een goed anker bij, anders moet je nog oppassen dat je lichtgewicht sportbootje niet weg waait.
@berlinetta: Bochten gaan ook soepel middels het variabel instelbare luchtverings onderstel.
@berlinetta: anker 50,-
Die Philips Hue optie is nog wel de mooiste. Kost 12.000 euro, terwijl als je zelf er 23 lampen in draait je zo bijna 11.000 euro bespaart haha. Maarja, dat is kleingeld op zo’n formaat jacht. Ook al zou ik zo’n boot kunnen betalen, zou ik echt weigeren om mee te werken aan dat soort gedoe. Maar aan de andere kant… Als ze ermee wegkomen, waarom niet haha
Nice BOAT!
Ik begrijp dat de winstmarge uit een kleine oplage moet worden gehaald, maar ik heb ooit bij een watersportleverancier gewerkt, waar ze precies dezelfde V-SAT V60 antenne verkochten, voor ruim €10.000 minder, precies dezelfde.. en die Seabob cayago hadden we ook, samen kom je uit op minder dan €20.000, wat doen we dan? we gooien er even doodleuk €9.000 op, waarom niet? De koper legt het toch. En dan nog de opties waar ik de prijzen niet van weet…
Erg hip, zo’n boeg.
Over 10 jaar onverkoopbaar, want ouderwets.
@rulefollower: dat is niet alleen mode, dat heeft ook daadwerkelijk nut.
@rulefollower: Hoezo is dat ouderwets?
Is Liquid Metal ook een optie als kleur?
@sezz: Likje verf met een dure naam? dat wordt dan €10000095,67 alstublieft.. Die 95,67? Oh let daar maar niet op, dat doen we zodat de prijs enigszins ergens op gebaseerd lijkt
@2505: Is een schijntje meerprijs bij een 918 is al +/- €60.000
@sezz: Je kunt het complete jacht roze laten verven voor slechts €155.000
Deze configurator werkt stukken beter en vooral sneller dat dat je het in de automotive vind!
Ik vind dit echt ontzettend pauper. Dan geef je zult geld uit en dan is het niet eens op maat gemaakt. Ik zou toch echt met een team van ontwerpers om tafel willen die speciaal voor mij de boel naar mijn wens tekenen. En dat kan makkelijk in deze prijsklasse.
@lekbak: zo is dat !
@lekbak: Even een tripje naar Harlingen doen wat voor ons natuurlijk om de hoek is. Daar kan je prima een order neerleggen voor vergelijkbare schepen voor minder geld.
@viezefreddyw: jij hoeft je woonplaats niet eens uit. In sneek worden jachten van wereldklasse ontworpen, en er worden zelfs jachten gebouwd. Bij ons in de buurt zit genoeg waar je een superjacht vandaan kunt halen. Weet Trump ook alles van.
@lekbak: Dat is zeker waar. Mijn ouders wonen prachtig aan het water. Vroeger vaak ook met de boot weggeweest maar gek genoeg heb ik er totaal niets mee. Ik vind het leuk om een keertje een dagje weg te gaan. Maar als ik een boot zou hebben, zou ik hoogstens twee keer per jaar varen.

Voor mij is een boot leuk. Maar dan alleen als vrienden of familie er eentje heeft.
Blijkbaar is alles waar Porsche opstaat of zich tegenaan bemoeit overrated….
Doe mij maar een Monte Carlo Yacht, veel mooier dan dit.
had liever een onderzeeboot, gewoon voor de fun
Mag het ietsje meer zijn?

Ik heb altijd een zwak voor jachten. Ook deze kan mij wel bekoren. Mocht iemand er voor weinig vanaf willen…. ;-)
Tip : Zoek een vriend die er eentje heeft en beloon hem op vorstelijke wijze als je uitgenodigd wordt.
Mijn vriend gaf ik een reddingvlot voor nakko noppes nada, ding kostte me een drôle en ik weet wat een jacht kost.
Dat gun je eigenlijk alleen je vijanden maar, niet je vrienden.
En met dit confectiejachtje ben je een pauper en doe je niet mee, want vrienden de ware reden dat de Saoedische ambassadeur in de VS destijds slechts TWEE keer in VIJF jaar aan boord was van zijn mega jacht in de haven van Miami heeft een reden.
Deze mensen kopen of hebben een jacht voor slechts één enkele reden : de foto in hun portefeuille die ze tevoorschijn kunnen toveren bij aimabele gesprekken op een receptie.
’t is verstandiger te doen wat Sharon Stone deed : ze huurde zo’n ding voor een weekje, kosten slechts
$ 120000. Gingen na drie dagen haar vrienden weg en zat ze vier dagen bij de bemanning biefstukken te eten, wat dat is het lot van de gemiddelde jacht eigenaar : hij werkt zich deaud op de 43e verdieping ergens in New York terwijl de bemanning feest viert op zijn kosten, die hebben het veel beter voor elkaar.
Of ga eens bunkeren (tanken) met zo’n ding , je hele dorp kun je van handdoeken voorzien van de Shell zegeltjes bij wijze van.
De enige die het toen echt goed heeft bekeken destijds was Prince de Lignac, die gebruikte zijn ” New Horizon L ” als permanente residentie, het schip lag ’s zomers in de Middellandse zee en liet het megajacht op een transportschip!!! ’s winters naar de Bahama’s brengen om in de West te varen. \
Hij huurde dat transportschip omdat hij het zonde vond van de slijtage van de motoren en de romp, het schip was uiteraard 100% zeewaardig.
http://media.gettyimages.com/photos/the-new-horizon-l-the-197foot-yacht-of-bram-van-leeuwen-aka-prince-picture-id542250130
@desjonnies: ik kan me goed voorstellen dat die dingen te kleine bunkers hebben om de oceaan over te kunnen steken op eigen kracht. Daarbij gaan er elk seizoen een hele hoop jachten samen op zo’n speciaal schip om de oversteek te maken. Wellicht is het nog goedkoper ook. En ja, dat doet er toe voor zulke mensen.

Mijn schoonvader heeft een aantal jaren in de jachtbouw gezeten als hoge pief, oa bij van Lent. Schitterend om te horen hoe het er daar aan toe gaat. Alles kan, alles mag maar het mag geen cent teveel kosten. Die plee moet wel van goud, maar dat goud moet dan zo dun mogelijk zijn.
@lekbak:
Bram’s (AKA prince de Lignac) zijn New Horizon L was een ruime 200ft en er kon echt geen ander jacht meer bij.
Idd ergens wel een mooie wereld, vooral omdat ik toen als service monteur gewoon aktijd scheit had aan “de eigenaar”, een verlegen Abramovitsch gaf me ooit zelf een lijstje van spul dat ze nodig hadden. Een hoop van die gasten zijn echt wereldvreemd .
@desjonnies: lijkt me geweldig om geregeld op zulk spul te werken als vreemd volk (niet als vaste bemanning). En ja, een meter of 65 is ook wel een lekker formaat. Dat zou ik dat ding op de foto niet geven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).