Controleer na ’t tanken altijd of je alles hebt teruggehangen

Auteur: , 41 Reacties

Anders gebeurt er dit.

Ford F-Serie met een totaalruptuur

Er wonen 7 miljard mensen op de wereld, en een niet-onaanzienlijk deel daarvan is van het niet al te snuggere type. Dit hoeft niet te betekenen dat ze de hele dag een helmpje zouden moeten dragen, sommigen zijn gewoon erg verstrooid.

Zoals de Franse ouders die deze week onderweg naar vakantie met 3 kinderen een stop maakten, en met 2 kinderen weer verder reden. Of die moeder in Lugano die haar kind in een hete auto vergat, waarop de kleine het met de dood moest bekopen. Of…enfin, we kunnen wel even doorgaan, maar u vangt mijn drift waarschijnlijk.

Nog zo’n categorie ontzettende slaapkoppen zijn de mensen die gaan tanken en ergens tijdens dit proces vergeten dat ze het pistool ook weer uit de vulopening moeten halen en terughangen (en betalen). Doorgaans zijn ze afgeleid door een telefoontje of iets anders dat plots 100% van hun hersencapaciteit opslokt en meestal blijft de schade beperkt tot een geknapte slang en een genant filmpje dat op internet verschijnt.

Kras...

De eigenaar van deze Ford-pickup kwam er echter iets bekaaider van af. Wij raadpleegden onze eigen Sherlock Holmes op de redactie, die het scenario schetste dat de pomp zich rechts bevond en de bestuurder (m/v) de slang over de laadbak had liggen. Bij het wegrijden is de slang met vulopening en al weggetrokken. De vulopening is vervolgens vernieuwd, het plaatwerk niet. Klinkt plausibel?

Met dank aan vinox voor de tip!41 reacties

Christiaan Albers was jij dat?
Christijan belde, hij was ’t niet!
@robgooi:
Is het zo’n nieuwe alu F150?
Zo iets vergeet je toch niet als je bankpas bijna dood is ?
Haha ezel
Haha, mooie actie. Maar kan mezelf eigenlijk niet voorstellen dat je die slang vergeet. Komt natuurlijk omdat je in Murica die handel kan vastzetten, en wij hier 2 minuten in dat ding moeten knijpen.

Wat betreft die idioten die 2 van de 3 kinderen weer inladen en dan wegrijden, om er pas 200km(!!) later achter te komen dat er 1 mist… Onbegrijpelijk. Ook vreemd dat de broertjes/zusjes niks gemerkt hebben, moesten opeens toch een stuk meer ruimte op de achterbank gehad hebben.
@trustmeiamanengineer: tenzij je van die rotkinderen hebt die het allemaal wel spannend vinden, en afwachten wat er gaat gebeuren
@trustmeiamanengineer: in murica? Hier in België kan je dat al zo lang ik me kan herinneren… Mss dat deze technologie ooit wel doorvloeit naar Nederland…
@boomhauwer:

We hebben hier niet echt bijster slimme ingenieurs ..
@lincoln: ha ha
@lincoln: We hadden het vroeger in NL, maar het is hier niet meer.
@lincoln: werk er regelmatig, maar daar is het nog beroerder gesteld met de “nieuwe” ingenieurs dan hier.
@boomhauwer: Kon vroeger in Nederland ook. Alleen de stalen pinnetjes waarop het systeem moet klemmen zijn weggehaald van het vulpistool. Nu moet je die zelf fabriceren of je tankdop ertussen steken.
@kevinova: precies.
@trustmeiamanengineer:
Gezien de Tankey niet meer te verkrijgen is ben ik maar eens gaan zoeken naar een dubbel ronde borgclip/veer van 2mm. Haal daar de gekronkelde steel af en je kunt hem makkelijk aan je sleutelbos doen.

Uiteraard op eigen risico maar het moet passen en werken. Sowieso is het verhaal van ontladen/aarden van het vulpistool niet van toepassing gezien ze altijd van kunststof zijn.
@kevinova: Helaas al jaaaren geleden verwijderd.
Toen ik nog mijn E36 had paste de benzinedop precies in de opening onder de knijphendel waardoor ik niet steeds hoefde te blijven knijpen. Erg praktisch.
Tegenwoordig zit zo’n dop met een koordje vast aan de auto…
Vooruitgang :/
@n54coupe: Die koordjes zitten meestal vrij dicht bij de vulopening dus met een beetje goede wil kun je de tankdop er alsnog wel tussen klemmen. En anders brengt een degelijke schaar uitkomst (om het koordje door te knippen; niet dat hier morgen ienand klaagt dat hij zijn hand heeft opengehaald aan de schaar die hij volgens ene “benzinehoofd” moest gebruiken om de hendel van het tankpistool vast te zetten…;-p)
@boomhauwer: helaas is er in Nederland besloten dat dit vastzetten dus niet mag…
@trustmeiamanengineer: Ik knijp die hendel nooit 2 minuten aan een stuk dicht, ik zet die gewoon op “locked”. Altijd grappig als ik de rest (pakweg 70%) maar zie knijpen ondertussen…
(België btw)
@trustmeiamanengineer: Ik stop altijd mijn tank dop tussen de hendel. Werkt perfect. Hoef je niet te staan knijpen.
Is wat makkelijker tanken zo, hoef je niet zo te mikken met die pomp
Als ik in Nederland tank wil ik hem er juist zo snel mogelijk er uittrekken met tranen in mijn ogen.
@vtechlover: dan behoor jij niet tot de minderheid die bij ons in België komt volgooien – feit.
Wat een verschrikkelijk sterke pompslang moet dat geweest zijn? Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat zo’n pomp ding zo’n scheur kan maken… Ik gok dat er wat anders is gebeurt.
@clarkson: of het is gewoon niet zo’n sterke pick-up.
@erwh: Wie weet.
@clarkson: Ik heb ooit iemand in het dorp hier gestopt, toen ik haar voorbij zag rijden met een tankpistool met slang aan haar auto.

Maar het zou mij niet verbazen als ze in Nederland daar op gemaakt zijn. Maar niet ieder land is zo moeilijk qua veiligheidsregels.
@reistje: Amerika is juist erg streng met veiligheidsregels betreft voertuigen (auto’s). Ik weet niet hoe dat zit met voorzieningen voor voertuigen.
Heb ik lang geleden 2x gepresteerd na het tanken van LPG. 1e keer schadevrij, 2e keer een deuk in mijn auto. Wel beide keren netjes de slang bij het station ingeleverd…
@gash: Jij gaf gas terwijl je gas kreeg? heel verwarrend.
Dan ben je toch ook wel te stom op te schijten……
@dutchdriftking: een ezel stoot zich… O wacht

Hoe reageerden ze trouwens? Na die tweede keer? :p
@nasty: haha, precies!
Smoke, jij hebt geen kinderen. Iedereen met kinderen weer dat de hersentjes rare kronkels maken als je ‘nachtrust’ bestaat uit 10 sessie van een half uurtje slaap…. Een week achter elkaar….
@garp: Da’s nogal een veronderstelling. Kennen wij elkaar persoonlijk?
@sir_smokalot: deductie. De eerste persoon die nooit even een kind is vergeten moet ik nog tegenkomen.
Nou nou .. Ik heb echt wel dommere dingen gedaan in mijn leven ..

Ben hier dan ook de enige met een rijbewijs ..
@lincoln: De enige Nederlander…
Goed bezig!
Ik had een opgeblazen pompstation verwacht.. Nog steeds geen tegenvaller dit
Iets met pisbakkenstaal….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).