Pats: eerste foto van de nieuwe Bugatti Chiron

Auteur: , 47 Reacties

Je moet even goed kijken, maar achter deze berg pixels gaat waarschijnlijk de opvolger van de Bugatti Veyron schuil.

Bugatti Chiron sneak peek

We kregen de foto zojuist van een hoestende man in een regenjas. Hij is genomen op het vliegveld van LA, waar niet heel toevallig deze week het Pebble Beach-concours plaatsvindt (dat verklaart ook de Pagani-invasie).

Wij zetten ons geld op een vertoning tijdens dit elite-evenement. Of het een private viewing wordt en of het hier een concept of reeds een productieversie betreft zijn vragen die we niet kunnen beantwoorden. Dat kan nog alle kanten op.

Overigens: deze Instagrammeneer zegt al geroken te hebben aan de Chiron. Zijn tekst en uitleg: “Forget everything you’ve seen so far regarding the bugatti Chiron… It looks NOTHING like any of the renders circulating the internet. Andy Wallace showed us the car today… It’s beautiful… very aggressive and very sporty! Sadly I can’t share anything else at this stage.47 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Meer dan een Veyron met subtiel andere vormpjes kan ik er niet uit opmaken…
@Jochempie: zoals het een echte VAG betaamd
@Jochempie: Thats how vw rolls, zie de vw golf 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, ? enig idee waar we nu zijn?
@Jochempie: dat zijn we toch wel gewend van de zgn nieuwe modellen uit de garage van VAG.
@Jochempie: nu was de vorm van de Veyron wel de nagenoeg perfecte vorm, dus ik denk idd niet dat er echt veel aan gesleuteld is
@Jochempie: een veyron met gumpert Apollo trekjes maak ik er een beetje uit op.
Op basis van deze foto had ik ook geloofd dat het t zoveelste uitloopmodel van de Veyron was. Maar goed, ik kan niet ontkennen dat ik benieuwd ben.
@bartteeuwen: we zullen nog Tijd geduld moeten hebben voor we ECht weten hoe het zal worden
*Doet zijn regenjas uit en neemt een slokje water* :-)
@SanS: Leg uit
@Jochempie: -_-‘ is toch geen uitleg bij nodig
@nasty: Eh… Storm in een glas water? Geen idee.
@SanS: Ah, sorry, ik snap ‘m, jij bent de hoestende man in de regenjas.
@Jochempie: Heeft nu iemand serieus het zinnetje weggehaald dat ik het artikel niet heb gelezen? =D
Laat Winterkorn Bugatti maar snel opdoeken als het geen geld in het laatje brengt. Altijd die obligate bla-bla-bla dat het concern best geld mag verliezen op de pinnacle of technology… Het komt er op neer dat al die Polo en Golf etc. eigenaren hebben bijgedragen aan dat mensen met genoeg geld hun Veyron ook nog eens voor 80% gesubsidieerd krijgen. Eén van de onsympatiekste auto’s die ik ken. En hij was al lelijk.
@persian1:
Jij gaat dus ook niet van racerij houden, want dat kost de arme autokoper ook veelal geld…
@persian1:
Op iedere geproduceerde Veyron is een hele bak met geld toegelegd, ergo het VAG Bugatti heeft nog nooit ene cent weten te verdienen.
@desjonnies:
Alles voor merknaam en reputatie…..

Ik ben toevallig afgelopen week in Dresden geweest. Staat die glazen fabriek van Volkswagen; “Die Gläserne Manufaktur”

Indrukwekkend gebouw. Met het transparantie idee van de Van Nellefabriek. Alles tot in de puntjes geregeld; geen tegeltje ligt verkeerd; buiten zijn geluidboxen geïnstalleerd met vogelzang geluiden, om er voor te zorgen dat er niet continu vogels zich te pletter vliegen tegen het gebouw. Kosten nog moeite gespaard dus. Moet vast vele honderden miljoenen gekost hebben.

En wat maken ze er? Ze assembleren er de immer indrukwekkende Phaeton (ook al zo’n prestige project). Omdat die auto zo’n overweldigend succes is *ahum kuch uche* schroeven ze er nu ook Bentleys in elkaar. Omdat het ook zo lullig is als je een transparante fabriek hebt waar niks in gebeurt……
Nu alleen nog dit jaar met 7% bijtelling en we hebben een nieuwe leaseknaller in Nederland.
@audirijder: letterlijk ‘leaseknaller’ :)
@audirijder: en dan allemaal de cactus inruilen ofzo
Ik ben erg benieuwd hoe het nieuwe prestigeobject van zich gaat ontwikkelen. Desalniettemin, ik meende dat de Veyron de laatste dinosauriër was. Vroeger was Bugatti juist een vooruitstrevend merk. Waarom dat niet weer doen? Lichter dan ooit, met bijzondere techniek. Wat dat betreft is Pagani het nieuwe Bugatti.
@gtwillem: ?? De laatste dinosauriër? Hoe kan de eerste productieauto die boven de 400 km/u uitkomt nou de laatste dinosauriër zijn? ’t Is juist de eerste in een nieuwe generatie, wat zeg ik, een nieuw tijdperk van performance!
@Jochempie: omdat het een van de laatste is die nog gebruik maakt van relatief ouderwetse techniek. Porsche, McLaren en Ferrari hebben met de 918, P1 en LF de nieuwe richting aangegeven.
@gtwillem: Wat is die nieuwe techniek dan? Dezelfde als die Porsche 115 jaar geleden al in de Lohner-Porsche stopte?

https://en.wikipedia.org/wiki/Lohner-Porsche
@Jochempie: yup. Allen is de efficiency velen malen hoger. Dermate hoog dat de Veyron een relatief ouderwetse auto is geworden. Deze auto doorontwikkelen is een beetje aan een dood paard trekken.
@gtwillem: Maar de Veyron is dan weer een stuk moderner dan de 959.
Je vergeet een beetje dat de Veyron al tien jaar oud is. Lijkt me logisch dat ie langzaam wat gedateerd raakt. Vandaar misschien dat ze weer eens een nieuwe auto zijn gaan ontwikkelen. Feit is wel dat de Veyron wel degelijk de grenzen verlegd heeft. De 1000pk grens is niet heilig meer en voor veel fabrikanten ineens haalbaar. Ook op het gebied van actieve aerodynamica hebben ze grote stappen gemaakt.
@jolig: ik begrijp dat de Veyron grenzen heeft verlegd. Maar na 10 jaar zijn de tijden veranderd. Toen de Veyron net uitkwam was het al een dinosauriër, die het verdomd lang heeft uitgehouden (Eh, ze deden 10 jaar over om driehonderd stuks te slijten).

Maar de tijden zijn veranderd. Ik had het wel gewaardeerd als Bugatti met een kleinere maar bijzondere motor zou komen, op een lichtgewicht chassis om zo de prestaties te verbeteren. De P1, LF en 918 geven de pijnpunten van de Veyron goed weer.

Voor de meeste kopers maakt het niet uit: de hebben ze allemaal wel in de kelder staan ;-).
@gtwillem: Ik geef je gelijk hoor! Alleen voor mij is koenigsegg nu HET merk.
@clarkson: ook Koenigsegg maakt veel vooruitstrevendere auto’s dan Bugatti. Porsche, McLaren en Ferrari als vaandeldragers van hedendaagse technologie, Pagani en Koenigsegg als de Exclusieve uitdagers ervan.
@gtwillem: Toch bij het zien van deze docu heb ik er Groot respect voor:https://www.youtube.com/watch?v=12x0uzLh4QM&list=WL&index=1
@gtwillem: Helemaal mee eens. Ik ”denk” dat je je ook een stuk exclusiever voelt als je in een pagani of koenigsegg zit ipv een ferrari oid (tenminste dat gevoel zou ik hebben, niet dat ik dat weet hoor). Maar ik blijf dromen!
Eerlijk is eerlijk, we zijn allemaal nieuwsgierig wat het word.
@dutchdriftking: nou nee, totaal niet!
@erik2907:
En jij kijkt tevens geen porno zeker :)
@erik2907: jij niet ,maar wij wel
De binnenspiegel wordt weer ovaal van vorm! Yeeeees
@appelvis: wat kan mij de performance, topsnelheid, acceleratie, comfort, rijgedrag en afwerking nog schelen. Een ovale binnenspiegel, nou ze hebben een deal hoor! ;)
Zo te zien natuurlijk weer heel weinig veranderd.
Wat een simpel oordeel weer van jullie. Het front is beduidend anders qua vorm, maar uiteraard qua vorm bumpers en grille wel redelijk gelijk. Het is een opvolger van een icoon – ondanks dat ik de Veyron niks aan vind). Maar iedereen hier verwacht altijd dat een model TOTAAL ANDERS wordt. Ik weet nog goed toen Japanners dat deden er altijd reacties kwamen als: Had zo een ander merk kunnen zijn. Het is ook nooit goed.
@stfu: sommige zijn gewoon Nooit tevreden
Hopelijk blijft hij lekker ingetogen, deed hem goed bij de vorige generatie vond ik
“Forget everything you’ve seen so far regarding the bugatti Chiron…”

Oké!

“It looks NOTHING like any of the renders circulating the internet.”

Nee!?

“Andy Wallace showed us the car today…”

Zozo. Namedropping enzo… Maar je bent een lucky man.

“It’s beautiful…very aggressive and very sporty! ”

Het is een VAG product. Je weet zeker dat je de nieuwe Bugatti hebt gezien?

“Sadly I can’t share anything else at this stage.“

Had dan gewoon niks gezegd weet je… Beetje iedereen ophitsen en dan kom je alleen hier mee. Eikel…
Word hier weer de W16 in gelepeld?
Is gewoon een ford Ka

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).