Brabantse boef wast geld wit met autohandel en voetbalclub

Auteur: , 19 Reacties

Mensen die de film Scarface gezien hebben weten natuurlijk al lang dat de beste manier om drugsgeld wit te wassen een autohandel is.

Elvira

Hoewel de tuinbouwsector in Zuid-Oost Brabant letterlijk snoeihard getroffen is door hagelstenen, is het niet allemaal (kom)kommer en kwel met de Brabantse flora. Je kan haast geen stap zetten zonder te struikelen over de wortels van een cannabis plant.

Momenteel hebben de instanties hun zinnen gezet op het aanpakken van autohandelaar Ad V., die zijn eerlijke business naar verluidt financierde met geld uit zijn criminele activiteiten. Ad zou onder meer een hennepkwekerij bestieren. De politie deed al eerder onderzoek in zijn luxueuze woning in de Eindhovense wijk Tongelre. Op het huis en de inboedel is beslag gelegd, net als op zijn boot.

Net als mannen als Roman Abramovich en de Chinese eigenaar van ADO gaf Ad ook zijn geld in de voetbalwereld uit. Vijf amateurvoetballers van topclub Nieuw Woensel zijn vermoedelijk betaald met crimineel geld. De autoriteiten proberen nu vast te stellen of de sporters redelijkerwijs hadden kunnen weten dat het om crimineel geld ging. Ze ontvingen naar verluidt enkele duizenden Euro’s van Ad. De financiële injectie heeft zijn vruchten afgeworpen want Nieuw Woensel promoveerde een aantal jaren op rij.

Tevens stonden de spelers van de club binnen het amateurvoetbal de laatste jaren bekend als uitermate relaxed. Zelden werd er een scheidsrechter uitgescholden en van enige spanning bij strafschoppen was op het oog geen sprake. (via Automotive Management)19 reacties

Uitermate relaxed van de jointjes. Mooi initiatief toch?
@pinut187: klinkt als een Crimineel goede strategie.
Crimineel verkregen geld zit verweven in de hele maatschappij, dus zo ken ik nog wel meer “doelen”
Don heeft het slimmer aangepakt
@marstr: weten we in ieder geval waar de don&ad bus vandaan komt hè
Ben je kalm tegen de scheids krijg je alsnog problemen hahah.
Heb veel liever dat een persoon als weldoener Ad zijn geld in Hollands amateurvoetbal steekt, dan dat medelanderdeugnieten hun verdiende geld wegsluizen en er optrekjes in bijvoorbeeld Marrakech van kopen.
@gash: knap hoe je het onderwerp weet om te buigen… Waar het hart vol van is, loopt de mond van over.

Ik vind het wel vermakelijk. Die jonge gastjes die in hun s3’tjes en c63’s de kruiskade onveilig maken..
Relaxed omdat ze toch wel wisten dat ze gingen winnen ??! Scheidsrechter omgekocht ??
Op de een of andere manier stoort dit me niet. Het is niet correct, maar ik zou bijna willen zeggen dat ie fatsoenlijke dingen doet met z’n geld. Ik heb dit liever dan die cocaïnehandelaren die mekaar overhoop schieten in een kinderspeeltuin in een Amsterdamse woonwijk
Je verwacht het niet…..
Hmm Ad V., das een goede naam om iets met velgen te gaan doen:p
@pindakoning: moest bij zijn naam idd eerst aan ADV velgen denken..
@pindakoning:

De beste man heet Ad Visser, bij die naam denk ik aan disco muziek en Penny de Jager.
Meerprijs velgen: 5000 euro
Wat vreemd dat sommige mensen hier er geen probleem mee hebben en de beste man zelfs een weldoener durven te noemen. In de hennepteelt gaan ook gigantische bedragen om en dit soort criminelen zullen er niet voor schuwen om grof geweld te gebruiken. Ik hou het hier maar op selectieve verontwaardiging.
@750i: iets met teloorgang van de maatschappij ;)
@davelepeef:

Of iets met humor…je weet het gewoon niet…. ;)
Ik voetbal bij deze club, en moet zeggen dat je bij de laatste alinea wel de waarheid spreekt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).