Crimi’s breken 300 Mercedessen open in België

Auteur: , 15 Reacties

We onderbreken onze VAG Event-berichtgeving voor een incident in de haven van Zeebrugge.

Maar welke hebben ze nou gejat?

Op een parkeerplaats van roll-on-roll-offbedrijf Sea-Ro Terminal in de Zeebrugse haven (een bedrijf dat nieuwe auto’s op en van boten rijdt) zijn maar liefst 300 auto’s opengebroken en ontdaan van hun airbags. In sommige gevallen zijn ook de autosleutels gejat, zo meldt het parket van Brugge. Voor zover bekend betreft het in alle van de 300 gevallen een Mercedes. Ka-ching, voor het boeventuig, aangezien airbags een gewild item zijn in de autohandel.

Het kan zijn dat Vlamingen hun onlangs bestelde Benzjes dus iets later krijgen (tenzij ze op doortocht waren naar een ander land, uiteraard). Van de daders ontbreekt namelijk nog ieder spoor. Heck, zelfs het moment van wanneer de airbag- en sleuteljatters hun slag sloegen is niet bekend.15 reacties

Ik zie ze al denken bij het Belgische parket: ze nemen de sleutels mee maar laten de auto staan? Snapte gij dat nou gilbért?
@ivofga: Misschien waren ze niet met z’n driehonderd-en
@harrie: klopt. Maar dat er geen enkele ontvreemd is terwijl ze de sleutels hadden is vaag. Zou het hier om slim boeventuig gaan denk je? Crimi’s die dachten om enkel onderdelen te stelen om minder op te vallen.
@ivofga: Gewoon sleutels gestolen om wagens niet te moeten openbreken om airbags te stelen… Bespaart toch wel wat tijd ;-) Sleutel stelen om wagen mee te nemen is toch wel wat moeilijker omdat je dan voorbij de gate moet en zoiets valt wel op: één wagen die zonder papieren uit de parking moet…
@ivofga: Ja, alle Belgen zijn achterlijk, we hebben het door.
-edit: nutteloze bijdrage-
Driehonderd?

Flink nachtje doorwerken dan.
Die airbags zien er wel heel comfortabel uit.
Dat die dingen zo makkelijk te stelen zijn? Ik durf nauwelijks naar het airbag plaatje te wijzen…..
@rob68: bij bmw heb je schuin onder aan beide kanten van het stuur een klein gaatje in het rubber. Daar ga je met een schroevendraaier of iets dergelijks in poken. Je duwt de klem in en hij klikt gewoon los. Kabeltjes afklikken en voilà.
Ik heb ze in mn saxo ooit gedemonteerd. Was een klote werk. Wel maar 2 schroefjes aan het stuur maar daarvoor moest de onderkant vh dash los.
Passagierskant kon ik doen toen t dash eruit was.
meeste auto’s die daar liggen zijn rechtsgestuurde amg’s
Aangezien ze in Zeebrugge stonden zijn het bijna allemaal wagens voor UK market… Zeebrugge is de belangrijkste haven samen met Gent voor car shipments naar de UK…
Airbags kun je vervangen. Met de sleutels kunnen potentieel, mits de nodige apparatuur, gelijkaardige Mercedessen ontvreemd worden van privaatpersonen…
Met het geld van de airbags kopen ze een handvol computers en kraken daarmee de versleuteling van de gejatte sleutels en voila, een nieuwe reeks airbags ligt voor het oprapen.

Maartoch, 300 benzen bijlangs voor de airbags klinkt als een serieuze klus, dat doe je niet met zijn tweeen op een zondagmiddag lijkt me.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).